Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Poczekajcie parę dni, żarcie kupione na gromadę zaczną wywalać do kosza to może co niektórym rozum wróci. 

Chociaż w sklepach półki ze starego jedzenia wyczyszczą

• Like 2
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, jacek1296 napisał:

Co do obsrajtka i tych stacji, ciekawe na jakiej podstawie rozwiązuje umowy. Czyżby mieli w umowach zapis o max. marży? Nie bronię stacji, pytanie czysto techniczne.

skoro rozwiązują umowy , to raczej mają do tego podstawę , i ja to popieram w 100 % , dziwi mnie tylko to że w całej Polsce znalazło się tylko 9 stacji orlenowskich , co zawyżali ceny , Więc jeśli ktoś ma zdjęcia czy jakieś inne informacje to powinien powiadamiać uokik czy nawet zarząd orlenu , żeby na przyszłość ktoś 2 razy pomyślił , ale z drugiej strony to w dużym % jest to też wina ludzi bo jak się dają robić jak frajerzy , to jak to mówią ,, frajer by tylko z tego nie skorzystał ''

Edytowane przez mysza103
  • Like 1
Opublikowano

Mam i ja z 20 szt takich po 20 litry i z 4 po 60 litry😅

Opublikowano
9 minut temu, slawek74 napisał:

Karol bańków po oleju nie potrzebujesz 🤔😁

do utylizacji pan take cóś oddaj.

Opublikowano

Kiedyś ogłosiłem pi 5zł.

Przyjechał gość bmw z cycepką i wziął chyba 40szt po 3 zł🤭

Opublikowano
Pafnucy napisał:

9 minut temu, slawek74 napisał:

Karol bańków po oleju nie potrzebujesz 🤔😁

do utylizacji pan take cóś oddaj.

a wzięli trochę z folią kilka dni temu ze 20szt trzeba było zapłacić 🙆‍♂️

Opublikowano

to łu nas bierą ło tak ło. tylko zawieźć trza.  u nas to prawie hameryka.

Opublikowano
45 minut temu, danielursus3p napisał:

Rano było po 6.

W Ż... na przeciwko cmentarza sprzedali wczoraj 4 cysterny. 

Ma Jacek opryski 

42 minuty temu, slawek74 napisał:

u mnie z dwóch lat to z przyczepę było 🙆‍♂️ dobrze że wzięli 250zł skasowali

Za darmo bym wziął 😂

Opublikowano

to że ludzie ruszyli na CPN to wynika z ich zaradnośći

a to że paliwa brakło to wynik beznadziejności służb , jak panika się zrobiła to od 8 rano tankowanie bez kolejek dla służb  cywilom  tylko do baku 

bankomaty / banki max wypłata 1 000 

obajtek chce karać tych co ceny podnieśli  , a powinien zacząć od nagradzania tych co nie podnieśli , bo sprzedali z rabatami w pół dnia wszystko a teraz będą siedzieć za darmo 2 tygodnie zanim im nakapią w zbiorniki

zapas 2  000 litrowy dissla daje po dniówce  równowartość pół wypłaty za miesiąc , nikt nie zagwarantuje że za tydzien nie będzie to pół wypłaty za rok

Opublikowano

Obajtek opowiada bajki z karaniem czy też rozwiązywaniem umów z stacjami, które zawyżały marżę. Czy ktoś wie, albo znalazł informacje które stację zostały ukarane?  Co mieli innego powiedzieć. Rzucili formułkę, że rozwiązano umowy i tyle w temacie. Psy szczekają, karawana jedzie dalej 😛

• Like 1
Opublikowano

W Ostrowcu Świętokrzyskim CircleK wyprzedane wszystko do zera, nawet gaz.

BP kolejki osobówek. On i pb95 po 5,99.

Po drodze na stacjach ON brak

Opublikowano
33 minuty temu, karol091193 napisał:

Obajtek opowiada bajki z karaniem czy też rozwiązywaniem umów z stacjami, które zawyżały marżę. Czy ktoś wie, albo znalazł informacje które stację zostały ukarane?  Co mieli innego powiedzieć. Rzucili formułkę, że rozwiązano umowy i tyle w temacie. Psy szczekają, karawana jedzie dalej 😛

A kto się będzie tym chwalił , zresztą to jest 9 stacji w całej pl to tak jakbyś napluł do wanny ,nawet tego nie zobaczysz 

Opublikowano
17 minut temu, Agrest napisał:

W Ostrowcu Świętokrzyskim CircleK wyprzedane wszystko do zera, nawet gaz.

BP kolejki osobówek. On i pb95 po 5,99.

Po drodze na stacjach ON brak

To jednak dobrze że kupiłem te 300 litrów, bo z nawozami bym nie wyjechał  za szybko, a ponoć tutaj znawcy tematu mówią że dla każdego wystarczy, hugo wystarczy, jak dowiozą  cysterny paliwo to znów będzie kolejka bo to co teraz zatankują ludzie to wyjeżdżą do pracy a tym bardziej teraz rolnik w polu. Obajtek uspokaja bo taka jego rola, co ma powiedzieć- żeby kupować bo nie ma? 

Opublikowano
15 minut temu, gustaww napisał:

To jednak dobrze że kupiłem te 300 litrów, bo z nawozami bym nie wyjechał  za szybko, a ponoć tutaj znawcy tematu mówią że dla każdego wystarczy, hugo wystarczy, jak dowiozą  cysterny paliwo to znów będzie kolejka bo to co teraz zatankują ludzie to wyjeżdżą do pracy a tym bardziej teraz rolnik w polu. Obajtek uspokaja bo taka jego rola, co ma powiedzieć- żeby kupować bo nie ma? 

tak tak w weekend każdy do pracy po 60 litrów wyjeździ czy nawet przez tydzień. To trzeba po 5 albo 10 tyś zarabiać jak na same paliwo przez około tydzień wydaje się po około 400 zł. Chłopie ropy nie zabraknie. Putin sobie na to nie pozwoli bo kasę musi zarabiać i inni tak samo. 

Opublikowano (edytowane)
25 minut temu, gustaww napisał:

Dzisiaj miałem sprawy do załatwienia w Pińczowie i Jędrzejowie (woj. świętokrzyskie)i specjalnie jadąc zwracałem uwagę na cpn , to na 12 stacji , ropy nie było tylko na jednej małej prywatnej stacji , a tak to we wszystkich była i inne paliwa też we wszystkich były . To że wczoraj były braki , to tak samo było przy początku covida , gdzie w pierwszych dniach ludzie również robili panikę i półki w sklepach  świeciły pustkami przez 2 czy 3 dni , póki nie dowiezli , i z paliwem będzie to samo , a ci co się dali zrobić w uja i kupowali po 7 , 8 , czy 10 zł , to dzisiaj pewnie sami siebie przeklinają , bo raczej dziś takich cenników się już nie znajdzie . Polacy to jednak lubią być dymani 

Edytowane przez mysza103
  • Like 2
Opublikowano
2 godziny temu, MFrolnik26 napisał:

Nie kupie paliwa w bańki do piły? kurła to mam z piłą na stację jeździć?

Pół godziny temu tankowałem 5l do kanistra bo też potrzebuje do piły i problemu nie było cena 5,97.

ON brak w kilku stacjach ale tam gdzie brałem pb95 to cysterna coś lała. 

• Like 1
Opublikowano

Panowie a ja mam pytanko jak to jest z tymi cysternami z tymi ich nalewakami co tankują chodzi mi o średnice czy zmieści się do starych baniek 200 l bo do mauzerów itp się mieści ale nie pamiętam czy wejdzie wlasnie w beczke 200l .

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v