Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

to włącz TVN co wy ludzie macie do Polskiej telewizji ... ok kupujcie zagraniczne sprzęty bo są lepsze ale pokaż mi tv która jest lepsza od PL ? oglądasz Tuska i bijesz mu brawo ? może moz masz tylko niemieckie kanały z Merkel ?

• Thanks 1
  • Haha 1
Opublikowano

Świeże INFO! Przed chwilą dojechał do mnie prosto z fabryki Saletrosan 30, zamawiany 2.12.21r. z  AmpolMerol. Rozmawiam z kierowcą i mówi że nierozmie kompletnie czemu jest wielka nagonga na braki nawozów itd, on sam kilka razy w tyg odbiera ten saletrosan 30 i mówi że zakłąd jest nawozu pełem, odbiory są na bierząco bo w kolejce nawet nie musi stać. Co innego z Saletrosanem26, tu stwierdził że musi poczekać na załadunek z 8-10 godz ale też nie ma tragedi. Zgodnie stwierdziliśmy że to wielka propaganda żeby podnieść ceny, on sam też wkórwieony bo nie chce doczekać czasów gdzie chleb będzie po 15zł.

• Like 4
Opublikowano

glifosat był czas kilka lat temu żę kosztował 300 zł za 5 l bo wtedy i spadła cena wiec i to spadnie , 

2 godziny temu, matek89121 napisał:

dodrukowanie pieniędzy aby starczyło na socjale dla nierobów to według Cb wcale nie wpływa na najwyższą inflację w europie ?

i tak i nie to nie biedota z socjalu inwestuje w surowce tylko bogaci , tak sobie przejżałem wykresy notowań surowców to wszystko jest na wyskokich poziomach ale do rekordów z przed kilku lat jest jeszcze spora droga 

Opublikowano

Z glifosatem nie peroblem 1 l na zielsko wkoło gospodarstwa starczy , bedzie zdrowszy rzepak zboża ,jestem za

Opublikowano
6 minut temu, miwigos napisał:

Z glifosatem nie peroblem 1 l na zielsko wkoło gospodarstwa starczy , bedzie zdrowszy rzepak zboża ,jestem za

Następny pies ogrodnika, sam nie zje i drugiemu nie da. Czasami jest potrzebny żeby pozbyć się problemu np z perzem.

Opublikowano

Ale jego stosowanie jest w większości niepotrzebne, kiedyś potrafili zniszczyc perz bez glifosatu 

Opublikowano

Teraz też się da bez glifosatu.

3 minuty temu, jacor73 napisał:

Następny pies ogrodnika, sam nie zje i drugiemu nie da. Czasami jest potrzebny żeby pozbyć się problemu np z perzem.

Nie tylko glifosat zwalcza Perz.

Opublikowano

Tak tak wiem, uprawa ale to też kosztuje PLN i bezcenny czas. Na zakamienionych słabych glebach to niestety bardzo często jest jedyne lekarstwo- przyczyna brak możliwości wykonania głębokiej orki.

Opublikowano
8 minut temu, miwigos napisał:

Ale jego stosowanie jest w większości niepotrzebne, kiedyś potrafili zniszczyc perz bez glifosatu 

Tak? Jeżdżąc kultywatorem i zbierając potem rozłogi bronami? Dziękuję, nie mam czasu na takie zabawy. Kiedyś bylo kiedyś. Gdyby kiedyś bylo dziś, to ludzie dalej jeździlibi ursusikami i bizonami a nie naszprycowanymi elektroniką maszynami.

Opublikowano
11 minut temu, miwigos napisał:

Kiedyś to nie stosowali ŚOR i nawozów i też potrafili żyć, a krowy doili ręcznie i jeździli furmankami.

Opublikowano
21 minut temu, miwigos napisał:

Mam podobnie, nie wiem czy zużyję 3l na rok, a jak tu czytam o zakupach kilku baniek po 20l?

Opublikowano
3 godziny temu, dzemik61 napisał:

Niech kolega kupi, zapłaci i poprosi żeby fakturę wystawić po obniżeniu vatu w lutym. 

Proste i zabezpieczy sobie cenę przed podwyżką!

To ile ma zapłacić w końcu? Netto czy brutto? 

Gratuluję podejścia

Opublikowano (edytowane)

Niektórzy mają takie zarąbane pola że trzeba pryskać glifosatem.Jak dla mnie to może glifosatu nie być.A perzu można sie w łatwy sposób pozbyć siejąc rzepak

Edytowane przez hardkor113
  • Like 1
Opublikowano
12 minut temu, jacor73 napisał:

Tak tak wiem, uprawa ale to też kosztuje PLN i bezcenny czas. Na zakamienionych słabych glebach to niestety bardzo często jest jedyne lekarstwo- przyczyna brak możliwości wykonania głębokiej orki.

Perz zwalczysz w kukurydzy, rzepaku czy strączkach w czym widzisz problem? 

• Like 3
Opublikowano
56 minut temu, mysza103 napisał:

Przez to dozbrajanie Ukrainy to póżniej nam się może odbić czkawką , bo tam pewnie wojny nie będzie , a broń zostanie i wówczas Polska według Ukrainy będzie pionkiem w uzbrojeniu , a ukraińcy też sobie jakieś roszczenia wedle niektórych ziem polskich robią 

Ukraińcy kupują ziemię w Polsce. Głównie na Lubelszczyźnie .

https://www.money.pl/gospodarka/nieruchomosci-ukraincy-kupuja-ziemie-w-polsce-glownie-na-lubelszczyznie-6586856087440192a.html

Ukraińcy chcą pół Chełma aż  pod San trochę tego jest .

Amerykańscy Żydzi chcą od Polski zwrotu 230 mld zł .

Ceny nawozów a niech podnoszą za h*ja nie będą kasy napychał komuś zastosuję 150 kg saletry i koniec nawożenia pszenicy 3 tony może urośnie jak będzie cena jak w tym roku po 1284 zł to zarobię na tym + dopłata . A jak będzie cena pszenicy po 800 zł to nie stracę też zarobię na tym .

Opublikowano
53 minuty temu, maciej napisał:

to włącz TVN co wy ludzie macie do Polskiej telewizji ... ok kupujcie zagraniczne sprzęty bo są lepsze ale pokaż mi tv która jest lepsza od PL ? oglądasz Tuska i bijesz mu brawo ? może moz masz tylko niemieckie kanały z Merkel ?

naprawdę luzuj majty, patriota jeździłby starym ursusem nie ważne że zagraniczny lepszy, a swoją drogą to ard i zdf od lat mają lepszą jakość i rzetelniejsze informacje o polsce niż jakikolwiek kanał w pl miał, przed erą powszechnego internetu, lepiej nawet było oglądac u nich pogodę planując pracę. wolisz standardy russia today jak widzę?

1 godzinę temu, maciej napisał:

tak samo wysokie ceny drzewa czy to nie sprawka Chin które wszyscy wykupują i gromadzą u siebie łącznie z kukurydzą

a przypomnij mi kto sprzedaje to polskie drewno chińczykom, że nasz przemysł ma problem z dostępnością, czy to aby nie lasy państwowe, którymi rządzi jedyna słuszna partia, to też tuska wina?

1 godzinę temu, Bercik92 napisał:

ostatnio jakiś facet na fb pisał że wysokie ceny prądu i gazu są z winy pisu bo od 2015r rządzą

a czego nie rozumiesz? to tylko w tvp winien tusk, którego nie ma od 2013 roku w krajowym korycie, btw cały czas miał pis retorykę, że donald nic nie może tusk jest prezydentem europy, a teraz nagle bajki jadą, że powinien pomóc bo może wszystko.

2 godziny temu, Bercik92 napisał:

to wszystko zaczeło się od tzw "pandemi"

to co się dzieje u nas pandemia tylko przyspieszyła, tak byłoby dziadostwo dopiero w połowie 3 kadencji pisu, a tak może jej nie być, chociaż wątpie, prorosyjskość faktyczna władz wyjdzie nam bokiem w końcu PZPR (polska zjednoczona prawica rzeczpospolitej) nazwa zobowiązuje, tyle że wersja obecna 2.0 jest ze 100 razy bardziej pazerna

Do rzeczy, czy ktoś z was przegląda sobie oferty na nawóz co to poszukiwacze jeleni umieszczają na aledrogo? tam to dopiero jest kosmos i saletra po 4,5kpln i mocznik po 6,5kpln za tonę, ciekawe czy ktoś się da złapać

• Like 1
Opublikowano

przez 10 lat mojej kariery glifosatem perz zwalczałem tylko raz jak przejąłem po ojcu pola z monokulturą zbożową. teraz nawet gdybym chciał to robić, to nie ma takiej potrzeby

Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, Tomek90 napisał:

W jakich strączkach, w łubinie żółtym, albo wąskolistnym? Podaj mi środek dopuszczony do stosowania w łubinie wąskolistnym na jednoliścienne. Rzepaku, kukurydzy nie uprawiam ze względu na rozdrobnienie działek i problem ze zbiorem.

Glifosatu też nie używam w dużych ilościach, raczej okazjonalnie, ale to nie jest powód, żeby się cieszyć jak drożeje

Edytowane przez jacor73
Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, Tomek90 napisał:

Ale jak tato siał zboże po zbożu przez całe życie i on musi robić tak samo, to co wtedy?

Edytowane przez JanKrzysztof
  • Like 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez Bartek933
      Szereg czynników w ostatnim roku wywindował ceny nawozów do niespotykanego poziomu. Każdy z nas jest dotknięty wysoką ceną nawozów jako jednego z podstawowych składników produkcji rolniczej. Końcówka ubiegłego roku przyniosła mały spadek w cennikach sprzedawców nawozów. 
      Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Dodaj nową pozycję...
v