Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

GA azoty wypuściła w tej cenie śmiesznie małe ilości. To sprawa polityczna bo chodzi o pokazanie jak rząd dba o chłopa a ci źli prywaciarze nikczemnie zarabiają. GA za max miesiąc wstrzyma produkcję nawozów bo zabraknie gazu. Ilości które wyprodukowali są niewielkie więc nawet jeśli na tym dołożą  to niewiele względem miliarda zysku który zarobili na nas.

• Like 1
  • Confused 1
Opublikowano

Coś w tym jest , dzisiaj podczas rozmowy z Agrochem dowiedziałem się że jeśli starczy limitu to może mi przyślą. Było dzwonione okolo 12 także przemiał niezły mają. Najbliższy dystrybutor w ciągu godziny zmniejszyl cenę o 700zł. Nie wiadomo co robić ,ale chyba tanio to już było.

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Divine01 napisał:

Coś w tym jest , dzisiaj podczas rozmowy z Agrochem dowiedziałem się że jeśli starczy limitu to może mi przyślą. Było dzwonione okolo 12 także przemiał niezły mają. Najbliższy dystrybutor w ciągu godziny zmniejszyl cenę o 700zł. Nie wiadomo co robić ,ale chyba tanio to już było.

Co ty za bzdury piszesz że tanio to już było , jak sam piszesz że ceny poobniżali po 700zł

Edytowane przez mysza103
Opublikowano
2 godziny temu, Ulman napisał:

GA azoty wypuściła w tej cenie śmiesznie małe ilości. To sprawa polityczna bo chodzi o pokazanie jak rząd dba o chłopa a ci źli prywaciarze nikczemnie zarabiają. GA za max miesiąc wstrzyma produkcję nawozów bo zabraknie gazu. Ilości które wyprodukowali są niewielkie więc nawet jeśli na tym dołożą  to niewiele względem miliarda zysku który zarobili na nas.

pier**lisz głupoty w Anglii gaz potaniał i to bardzo , energia potaniała o 50 % .

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
2 godziny temu, Ulman napisał:

Tu chodzi też o próbe zatrzymania importu nawozów. Bo po ukazaniu się nowego cennika, rolnicy moga nie chcieć ryzykować zakup importu w porównywalnej cenie. Gadałem z jednym z przedstawicieli i mówił mi, ze saletra w porcie z dostawą do klienta to koszt 4300 zł/t. Bo trzeba zapłacić za załadunek, przechowanie itp. Dzięki temu cennikowi, firmy nie bedą chciały brać z portu bo wychodzi drogo. 

Jeszcze z tydzień temu u mnie saletra kosztowała ponad 5000zł, na placu było z 25 ton .Lokalizacja  TKA

Na Twitter są komentarze, ze dostepne sa niewielkie ilości nawozów np: 500, 1000 ton. Zobaczymy za kilka dni, jak z dostępnością i czy pośrednicy zareaguja na ten cennik.

Opublikowano
9 godzin temu, migacz napisał:

Jak mi ktoś powie gdzie za te ceny kupić to jadę i biorę!

A kupisz całe auto 24 tony

Opublikowano
1 minutę temu, galan99 napisał:

Gówno będzie , będzie taniej i w h*j Ukra w Polsce .

zdepopulowany będziesz, to co ci za różnica...

Opublikowano
1 minutę temu, Marl napisał:

Tu chodzi też o próbe zatrzymania importu nawozów. Bo po ukazaniu się nowego cennika, rolnicy moga nie chcieć ryzykować zakup importu w porównywalnej cenie. Gadałem z jednym z przedstawicieli i mówił mi, ze saletra w porcie z dostawą do klienta to koszt 4300 zł/t. Bo trzeba zapłacić za załadunek, przechowanie itp. Dzięki temu cennikowi, firmy nie bedą chciały brać z portu bo wychodzi drogo. 

Jeszcze z tydzień temu u mnie saletra kosztowała ponad 5000zł, na placu było z 25 ton .Lokalizacja  TKA

Na Twitter są komentarze, ze dostepne sa niewielkie ilości nawozów np: 500, 1000 ton. Zobaczymy za kilka dni, jak z dostępnością i czy pośrednicy zareaguja na ten cennik.

Ruską saletrę z odbiorem w Kaliningradzie wyceniają na niecałe 2 tys ale...........cała durna europa się nią brzydzi więc płynie dalej w świat. 

Opublikowano (edytowane)

napisał bym  podobnie, tylko że ty nie myślisz , a jedynie wklejasz i powielasz głupoty. przy takim rozrzucie, raz na 10000 trafisz i wtedy udajesz że przewidziałeś.

3 minuty temu, galan99 napisał:

Nie zawracaj sobie głowy nie obchodzi mnie co masz do powiedzenia .

Edytowane przez Pafnucy
Opublikowano

Dzwonisz do przedstawiciela grupy azoty  i musisz kupić całę auto , nie rozbijaja na kika faktur

Opublikowano
6 godzin temu, Krzysztof81 napisał:

Co to będzie jak potanieją? Biznesmeny z AF co kupili zapłaczą się na śmierć🤣🤣🤣

Ha ha 😂😂😂😂 nie ze......aj się z tej radości. 

Ja chociaż do kupiłem po 4800 to średnia cenę i tak mam dużo niższa niż po tych obnizkach ktore jeszcze nie wiadomo jak wpłyną na ceny u dystrybutorów. 

Mam już cały azot na przyszły sezon i nie będę się zastanawiać czy uda się kupić czy nie 

• Like 1
Opublikowano
28 minut temu, Miran napisał:

Panowie iung opublikował susze w moim regionie na I i II klasie gleby. Moje działki są głównie 3 i 4 klasa. Warto składać wniosek w aplikacji suszowej o oszacowanie strat?

Złożenie wniosku o szacowanie nic nie kosztuje, składaj i się nie oglądaj. Złożyłem 6.10 i już jest wyliczenie,  urąbali, że się pisać nawet nie chce.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez Bartek933
      Szereg czynników w ostatnim roku wywindował ceny nawozów do niespotykanego poziomu. Każdy z nas jest dotknięty wysoką ceną nawozów jako jednego z podstawowych składników produkcji rolniczej. Końcówka ubiegłego roku przyniosła mały spadek w cennikach sprzedawców nawozów. 
      Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Dodaj nową pozycję...
v