Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ja już pisałem ale dzisiaj zadzwoniłem z ciekawości jeszcze do Lipska do Farmera pod Zamościem to RSM 28 jest po 4700. Ja mam już zamówione 3 tony RSMu 32 po 4100. Kiedyś na mój areał z oziminami wziąłbym 4 tony ale musi wystarczyć 3 tony.

Opublikowano
5 minut temu, PanPawel napisał:

Kupiłeś drogo azot czy posiadasz skład z nawozami 😅daj ludziom pożyć nadziejami 🤪

kupiłem saletre po 4 tys w sierpniu i mysle że dobrze zrobiłem bo taniej jak 4 nie bedzię , ja nie robie nadzieji po prostu musimy juz przywyknąć do tego i pracować za darmo 

• Confused 1
Opublikowano
8 minut temu, PanPawel napisał:

Jak mam pracować za darmo to wolę nic nie robić na to samo wyjdzie 🤭l gratuluję podejścia 🙋‍♂️

Nie utrzymuje sie z ziemy to tylko hobby. Współczuje tylko tym co maja duzo kredytów bo sie rozwijali to teraz będzie nie ciekawie. Podejscie mam do ziemi bo lubie to robić ale jak na razie to tylko hobby 

Opublikowano

Nie wiem jaką człowiek ma naturę, ale wiem jaki ja jestem. Po co się martwić tym co będzie za 10 lat jak jutro może mnie samochód przejechać? Wole umrzeć szczęśliwy niż z tyloma problemami na które nie mam wpływu bo jestem "mały szaraczek "😉

Opublikowano
5 godzin temu, KAROLEK7211 napisał:

w pracy na etacie i prowadzeniu gospodarstwa moim zdaniem nic złego nie ma jak ktoś ma chęci i zapał niech robi co lubi. Lepiej 20 ha swojego + etat niż 20 ha swojego + 30 dzierżawy po 2000 zł za ha. Co do nawozów to ciągników z rozsiewaczem nie widać w okolicy pod oziminy mało kto sieje. 

Każdy jest inny i ma inne ambicje. Jednego cieszy objeżdżanie dużego areału, drugiego etat i obrabianie swojego ogródka... Każdy niech robi co uważa za słuszne i co komu lepiej pasuje.

Co do nawozów, na ten sezon jeszcze planuje nie obcinać dawek. Na przyszły jak bedzie, to nie wiem. 

2 minuty temu, mich18 napisał:

Nie utrzymuje sie z ziemy to tylko hobby. Współczuje tylko tym co maja duzo kredytów bo sie rozwijali to teraz będzie nie ciekawie. Podejscie mam do ziemi bo lubie to robić ale jak na razie to tylko hobby 

Jak w każdej branży niektórzy popłyną. Kto z głową się rozwijał, to sobie poradzi. Kto szalał z kasą i kupował ponad stan, swoje możliwości to ma nieciekawie. Nikt nikomu kredytow nie kazał brac

• Sad 1
Opublikowano (edytowane)
20 minut temu, przemek28_28 napisał:

To nie powinieneś być nawet rolnikiem. Po co siać na jesień jak może wymarznąć, albo ten samochód Cie przejedzie. Podałes najlepszy argument ludzi którzy argumentów nie mają🤣

A mi się wydaje że nie Tobie mówić kto powinien kim być. Sorry za zaśmiecanie tematu. 

Ps. Co nie którym proponuje trochę poluzować tego kolka. Będzie lżej się żyło 🤭

Edytowane przez PanPawel
Opublikowano

Mi się lekko żyje. A pokaż gdzie ja Ci napisałem gdzie masz kim być? 
napisałem tylko że nie powinieneś być rolnikiem skoro- cytuje ,,jutro może mnie samochód przejechać”.

z dnia na dzień to żyje menel spod sklepu, każdy inny ma jakieś plany- mniejsze lub większe.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, karolr2 napisał:

Musi być drogo bo ja już kupiłem 😡😡😡

Ja też mam połowę,.ale.jak stanieje to nie będę się smucił i pewnie coś dokupię, jak nie to nic więcej nawozu nie wezmę. 

Dziś zatankowałem ciągnik i na zbiornik paliwa trzeba tonę pszenicy sprzedać😬 na tonę nawozu 3t ziarna, masakra.

Edytowane przez GRZES1545
Opublikowano

Też wiem po co żyje i dla kogo. Sorry źle napisałem powinienem napisać że może mnie jutro przejechać ten przysłowiowy samochód.ale na 7 lat w przód to ja już nie myślę. Sorry za śmieci. Bez odbioru

Opublikowano
51 minut temu, GRZES1545 napisał:

Ja też mam połowę,.ale.jak stanieje to nie będę się smucił i pewnie coś dokupię, jak nie to nic więcej nawozu nie wezmę. 

Dziś zatankowałem ciągnik i na zbiornik paliwa trzeba tonę pszenicy sprzedać😬 na tonę nawozu 3t ziarna, masakra.

Chyba nie myślisz że jak tak poważnie,niech sobie tanieje aby cena za płody się utrzymała albo wzrosła najlepiej 

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez Bartek933
      Szereg czynników w ostatnim roku wywindował ceny nawozów do niespotykanego poziomu. Każdy z nas jest dotknięty wysoką ceną nawozów jako jednego z podstawowych składników produkcji rolniczej. Końcówka ubiegłego roku przyniosła mały spadek w cennikach sprzedawców nawozów. 
      Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Dodaj nową pozycję...
v