Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

hehe, to teraz kto nakupił zapasu w marcu na 2 lata to głowa boli, a według tego co ludzie tutaj piszą to co drugi ma na trzy lata zapasu :)

Edytowane przez Tigon
  • Like 2
Opublikowano
Dnia 18.06.2022 o 20:32, Navara1988 napisał:

Jest nowy cennik z GA saletra 3800netto  od 1lipca

2 godziny temu, Navara1988 napisał:

Mógłbyś się zdecydować. W 4 dni masz blisko tysiąc zł rozbieżności.

Czemu miała ta pierwsza wiadomość służyć?

Czy to nie Ty kupiłeś 2 auta szletrzaku po 3600 jakieś 2-3 tyg temu?🤔

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, jacor73 napisał:

Bardzo proszę, wszystko zależy od odległości.

image.png

Temu co odpisywałem  mieszka daleko od kopalni, a nie jest to przypadkiem cena wapna na fakturze, bez transportu, jeśli z transportem to ile od kopalni mieszkasz, idzie to siać piastem , czy wiatr wszystko zabier       Według mojej wiedzy już w lipcu maja wypłacać dopłaty za nawóz

Edytowane przez miwigos
Opublikowano
4 godziny temu, slawekz1975 napisał:

jak bylem skladac wniosek w agencji o doplate na nawoz z boku w okienku dwoch pracownikow rozszyfrowywali fakture za nawóz był na fakturze CANWIL przeklinali autentycznie bo nie wiedzieli co to jest 30km od włocławka producenta tego nawozu takze spokojnie na razie nie wypłaca

Łazicie do tej agencji a wasze baby to tolerują? 

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Tigon napisał:

hehe, to teraz kto nakupił zapasu w marcu na 2 lata to głowa boli, a według tego co ludzie tutaj piszą to co drugi ma na trzy lata zapasu :)

w marcu saletrzak 2700 saletra 2900 płaciłem polifoska 6 2770

Edytowane przez kazik6
Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, RU68 napisał:

Łazicie do tej agencji a wasze baby to tolerują? 

A czemu nie mają tolerować, zawołaj czy który ma tam więcej niż 5 zł. przy sobie.   :P

Edytowane przez Desperado
Opublikowano (edytowane)
25 minut temu, miwigos napisał:

Temu co odpisywałem  mieszka daleko od kopalni, a nie jest to przypadkiem cena wapna na fakturze, bez transportu, jeśli z transportem to ile od kopalni mieszkasz, idzie to siać piastem , czy wiatr wszystko zabier       Według mojej wiedzy już w lipcu maja wypłacać dopłaty za nawóz

Cena radkowit premium na kopalni to 64 PLN, reszta ceny to transport, w marcu na kopalni kosztował 60 zł. U mnie  transport na odległość 85 km. Plan jest na sianie RCW, podobno jak jest suche to dwie wsie wkoło są zakurzone🤣

Edytowane przez jacor73
Opublikowano

Wystarczy jak radkowit premium poleży na polu i deszcz go porządnie zmoczy to już później nie kurzy się bardzo. Ja sieje rcw i jest ok. Jednak gdy rozsiewalem bezpośrednio to kurzy się bardzo. Nawet sianie w nocy i we mgle nie wiele daje. Najlepiej poczekać na deszcze.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

To musi troche zmoknąć jak mocno mocno to się sieje nierównomiernie, wychodzi dużo mniej

Edytowane przez miwigos
Opublikowano
1 godzinę temu, Agrest napisał:

Mógłbyś się zdecydować. W 4 dni masz blisko tysiąc zł rozbieżności.

Czemu miała ta pierwsza wiadomość służyć?

Czy to nie Ty kupiłeś 2 auta szletrzaku po 3600 jakieś 2-3 tyg temu?🤔

A czy dzisiaj jest 1 lipca ? Saletrzaku nigdy nie kupiłem. Cena obowiązuje od dzisiaj 2950 za saletrę a 1 będzie 3800

Opublikowano
Dnia 20.06.2022 o 20:16, przemek28_28 napisał:

W moich stronach popularne wapno jest z Inowrocławia-Mątwy, po 10 złoty tona wychodzi z dostawa 

Wapno posodowe o zawartości CaO min 20 %. Na kwaśne gleby dobre. Tylko trzeba tira na 2 ha rozrzutnikiem... 

Opublikowano (edytowane)

Czyli cena saletry 2980 przy zakupie auta całego ?

Korn kali 2650

Jakiś inny siarczan magnezu 1550

Lubofos na rzepak 2900  

Ceny brutto fast chem Mircze 

Edytowane przez Damianek20
Opublikowano
2 godziny temu, Navara1988 napisał:

A czy dzisiaj jest 1 lipca ? Saletrzaku nigdy nie kupiłem. Cena obowiązuje od dzisiaj 2950 za saletrę a 1 będzie 3800

To jest kilku dniowa promocja na saletrę? 🤔 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2026? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂 Wam drodzy hodowcy i sobie w 2026 życzę jak najwyższych cen!!!

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.

Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/305087-ceny-bydla-2025/
  • Dodaj nową pozycję...
v