Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)

hehe, to teraz kto nakupił zapasu w marcu na 2 lata to głowa boli, a według tego co ludzie tutaj piszą to co drugi ma na trzy lata zapasu :)

Edytowane przez Tigon
  • Like 2
Opublikowano
Dnia 18.06.2022 o 20:32, Navara1988 napisał:

Jest nowy cennik z GA saletra 3800netto  od 1lipca

2 godziny temu, Navara1988 napisał:

Mógłbyś się zdecydować. W 4 dni masz blisko tysiąc zł rozbieżności.

Czemu miała ta pierwsza wiadomość służyć?

Czy to nie Ty kupiłeś 2 auta szletrzaku po 3600 jakieś 2-3 tyg temu?🤔

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, jacor73 napisał:

Bardzo proszę, wszystko zależy od odległości.

image.png

Temu co odpisywałem  mieszka daleko od kopalni, a nie jest to przypadkiem cena wapna na fakturze, bez transportu, jeśli z transportem to ile od kopalni mieszkasz, idzie to siać piastem , czy wiatr wszystko zabier       Według mojej wiedzy już w lipcu maja wypłacać dopłaty za nawóz

Edytowane przez miwigos
Opublikowano
4 godziny temu, slawekz1975 napisał:

jak bylem skladac wniosek w agencji o doplate na nawoz z boku w okienku dwoch pracownikow rozszyfrowywali fakture za nawóz był na fakturze CANWIL przeklinali autentycznie bo nie wiedzieli co to jest 30km od włocławka producenta tego nawozu takze spokojnie na razie nie wypłaca

Łazicie do tej agencji a wasze baby to tolerują? 

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Tigon napisał:

hehe, to teraz kto nakupił zapasu w marcu na 2 lata to głowa boli, a według tego co ludzie tutaj piszą to co drugi ma na trzy lata zapasu :)

w marcu saletrzak 2700 saletra 2900 płaciłem polifoska 6 2770

Edytowane przez kazik6
Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, RU68 napisał:

Łazicie do tej agencji a wasze baby to tolerują? 

A czemu nie mają tolerować, zawołaj czy który ma tam więcej niż 5 zł. przy sobie.   :P

Edytowane przez Desperado
Opublikowano (edytowane)
25 minut temu, miwigos napisał:

Temu co odpisywałem  mieszka daleko od kopalni, a nie jest to przypadkiem cena wapna na fakturze, bez transportu, jeśli z transportem to ile od kopalni mieszkasz, idzie to siać piastem , czy wiatr wszystko zabier       Według mojej wiedzy już w lipcu maja wypłacać dopłaty za nawóz

Cena radkowit premium na kopalni to 64 PLN, reszta ceny to transport, w marcu na kopalni kosztował 60 zł. U mnie  transport na odległość 85 km. Plan jest na sianie RCW, podobno jak jest suche to dwie wsie wkoło są zakurzone🤣

Edytowane przez jacor73
Opublikowano

Wystarczy jak radkowit premium poleży na polu i deszcz go porządnie zmoczy to już później nie kurzy się bardzo. Ja sieje rcw i jest ok. Jednak gdy rozsiewalem bezpośrednio to kurzy się bardzo. Nawet sianie w nocy i we mgle nie wiele daje. Najlepiej poczekać na deszcze.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

To musi troche zmoknąć jak mocno mocno to się sieje nierównomiernie, wychodzi dużo mniej

Edytowane przez miwigos
Opublikowano
1 godzinę temu, Agrest napisał:

Mógłbyś się zdecydować. W 4 dni masz blisko tysiąc zł rozbieżności.

Czemu miała ta pierwsza wiadomość służyć?

Czy to nie Ty kupiłeś 2 auta szletrzaku po 3600 jakieś 2-3 tyg temu?🤔

A czy dzisiaj jest 1 lipca ? Saletrzaku nigdy nie kupiłem. Cena obowiązuje od dzisiaj 2950 za saletrę a 1 będzie 3800

Opublikowano
Dnia 20.06.2022 o 20:16, przemek28_28 napisał:

W moich stronach popularne wapno jest z Inowrocławia-Mątwy, po 10 złoty tona wychodzi z dostawa 

Wapno posodowe o zawartości CaO min 20 %. Na kwaśne gleby dobre. Tylko trzeba tira na 2 ha rozrzutnikiem... 

Opublikowano (edytowane)

Czyli cena saletry 2980 przy zakupie auta całego ?

Korn kali 2650

Jakiś inny siarczan magnezu 1550

Lubofos na rzepak 2900  

Ceny brutto fast chem Mircze 

Edytowane przez Damianek20
Opublikowano
2 godziny temu, Navara1988 napisał:

A czy dzisiaj jest 1 lipca ? Saletrzaku nigdy nie kupiłem. Cena obowiązuje od dzisiaj 2950 za saletrę a 1 będzie 3800

To jest kilku dniowa promocja na saletrę? 🤔 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez Bartek933
      Szereg czynników w ostatnim roku wywindował ceny nawozów do niespotykanego poziomu. Każdy z nas jest dotknięty wysoką ceną nawozów jako jednego z podstawowych składników produkcji rolniczej. Końcówka ubiegłego roku przyniosła mały spadek w cennikach sprzedawców nawozów. 
      Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Dodaj nową pozycję...
v