Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

On ma kontakt ze światem, ludzie mu wszystko piszą co się dzieje na granicy

Byłem z 2 dni temu jakoś na skupach zbóż i już nikt praktycznie nic nie kupuje a ceny spadli nie miłosiernie teraz już wiem dla czego.Bo już nawieźli w dodatku pryskane środkami zakazanymi w unni.

Edytowane przez Strongman
Opublikowano
52 minuty temu, Gargamel160 napisał:

Zacznijmy wszystka żywność importować to wtedy docenisz.

Bezpieczeństwo żywnościowe, a wkład finansowy to są dwie różne sprawy. Rządowi nie zależy na rolnikach indywidualnych bo finansowo mu niewiele dają, a już i tak jest ich zbyt mało aby jako wyborcy się liczyli. Co więcej każde upadłe gospodarstwo zostanie przejęte przez jakiś kombinat i żywność dalej będzie produkowana. Poza tym gminom zależy aby ziemi jak najwięcej odrolnić i postawić osiedla czy zakłady. Bo podatków z tego idzie kilkadziesiąt razy więcej. 

Opublikowano
1 minutę temu, GABBER85 napisał:

akurat Miller tam chyba najporządniejszy, tak mnie teraz naszło...SLD dawno nie rządziło...

Jak będzie Putin będziesz miał Milera stary komuch .Ale w każdej partii jest jakiś rozsądniejszy i wyważony polityk -szkoda że tych tyle co palców u rąk jak wszystkich policzymy a większość to gnidy szczekające jedni do pełnego koryta a inni w kolejce do tego koryta  

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, Strongman napisał:

Adekwatnie jak nas zasypią tanim zbożem to nawoź nie musi stanieć a zasypią

Przynajmniej coś się dzieje bo ostatnimi laty to już taki marazm siejesz zbierasz sprzedajesz kasa i tak w koło a teraz aby jakiś dreszcz niepewności trochę adrenaliny kto przerajcował kto potrafi znaleźć się w tej sytuacji ogólnie  jest super

• Sad 1
Opublikowano
10 minut temu, GABBER85 napisał:

akurat Miller tam chyba najporządniejszy, tak mnie teraz naszło...SLD dawno nie rządziło...

Ja tam nie pamiętam zbytnio co tam się działo wtedy gdy rządziło SLD, ani mnie to nie interesowało, ale za poprzedników PiS-u sprawy się zdecydowanie lepiej miały niż teraz. 

• Haha 1
Opublikowano
3 minuty temu, GABBER85 napisał:

ee nie masz racji, nie rozumie czemu sie odpalasz

Nie odpalam bo mi to wisi ale jak oglądam Prezydenci i Premierzy i tam widzę te gadzinę i durne pierdolenie to mi się gotuje -dziwię się że nie zapytano jeszcze gdzie jest Gęślarka 

Opublikowano
2 minuty temu, Leszy napisał:

Ja tam nie pamiętam zbytnio co tam się działo wtedy gdy rządziło SLD, ani mnie to nie interesowało, ale za poprzedników PiS-u sprawy się zdecydowanie lepiej miały niż teraz. 

cza na nich namawiać...musisz nawoływać, bedzie zdecydowanie lepi,a jak bedzie gorzy to nawołuj na piz

Opublikowano (edytowane)

I wsysaczy zadowoleni oprócz rolników polskich bo wiecie transport kosztuje jak by to było w innym państwie to tak by na nas nie wpłynęło a u nas nie daleko więc i koszt transportu tani.Nasi zrobią wszystko dla ameryki nikt się nie sprzeciwi.

Wiec zboże będzie tanie bo tamci sprzedadzą bo mają jakby nóż na gardle a komu innemu sprzedadzą jak tylko jedna droga a u nas wiedzą jak korzystać w takich sytuacjach.Faktycznie kto nakupił nawozu do handel jest w ciężkiej sytuacji teraz chyba ze kto nic nie wie to kupi.

https://www.tygodnik-rolniczy.pl/articles/rynki-rolne/przy-granicy-powstana-ogromne-silosy-na-zboze-z-ukrainy/

Edytowane przez Strongman
Opublikowano (edytowane)
40 minut temu, GABBER85 napisał:

Ostatnio głosował za zakazem produkcji aut z silnikiem spalinowym a sam jeździ S8 z 4 litrowym 500km. Hipokryta pier**lony. Do tego obrońca ubeków, esbeków i innych morderców. Pamiętam jak bronił tych co mordowali żołnierzy AK. Nie mogę wręcz patrzeć na ten chamski ryj.

Edytowane przez Krzysztof81
  • Like 2
Opublikowano
18 minut temu, macko979 napisał:

A co złe powiedział? sama prawda

Nawet bardzo dobrze powiedział Cezary. Mysle że to koniec Polskiego rolnictwa jak tak dalej bedzie bo nikt tego nie udzwignie przy tych cenach i taniej produkcji.Putin sie pomylił bardzo mocno zamiast w Ukraine to w tą Bruksele  je...ą powinien rakiety spuscic

• Like 2
Opublikowano
Przed chwilą, Krzysztof81 napisał:

Jasne że nie udźwignie. Poczytaj tylko AF. Tutaj 8 ton pszenicy na v klasie rośnie a innego 16 ton kukurydzy na glinie. 

No zobaczymy jak tym co sypie po 8 ton pszenica na V klasie ziemi będą zwijać walizki pierwsi

• Like 1
Opublikowano

W tym tygodniu wujek dostał ofertę kontraktu na żyto z nowych zbiorów po 1500 netto za pasówkę. Jeden dzień taka oferta była. 

Co do plonów to przejechałem dzisiaj trochę Kujaw i Wielkopolski to przy głównych trasach zboża szału nie robią. U mnie w okolicy też nie ma co liczyć na dobre plony niestety. 

• Thanks 1
Opublikowano
8 godzin temu, Krzysztof81 napisał:

Ostatnio głosował za zakazem produkcji aut z silnikiem spalinowym a sam jeździ S8 z 4 litrowym 500km. Hipokryta pier**lony. Do tego obrońca ubeków, esbeków i innych morderców. Pamiętam jak bronił tych co mordowali żołnierzy AK. Nie mogę wręcz patrzeć na ten chamski ryj.

Wybierają jeszcze takich nie po to by coś zrobił dla Polski tylko na złość PISowi . O 24 .00 składają wnioski po socjal a głosują na PO ,SLD .

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2026? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂 Wam drodzy hodowcy i sobie w 2026 życzę jak najwyższych cen!!!

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.

Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/305087-ceny-bydla-2025/
  • Dodaj nową pozycję...
v