Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Chłopie sprzedający niczym się z tobą nie dzieli ... To wydymany vacik płaci ewentualnie...😁🤕 

Jak zapłacisz vat od czegoś co sprowadził bez VAT... Czleku ogarnij się bo bzdury pocisz ze szkoda oczu. 

Edytowane przez Bogdan_ja
  • Haha 1
  • Confused 1
Opublikowano
29 minut temu, terminator1000 napisał:

Naucz się w końcu że opłaca się sprzedawać na rr ( czyli ty) a kupować na vatowca (twój dymany syn) , a ty ciągle robisz to odwrotnie i ci się nie opłaci. Myśl to nie boli. 

boleć to powinno to że jest przyzwolenie na takie zachowanie i akceptacja jawnych oszustw i nazywanie tego zaradnym albo chytrym. 

Opublikowano (edytowane)
55 minut temu, Bogdan_ja napisał:

Chłopie sprzedający niczym się z tobą nie dzieli ... To wydymany vacik płaci ewentualnie...😁🤕 

Jak zapłacisz vat od czegoś co sprowadził bez VAT... Czleku ogarnij się bo bzdury pocisz ze szkoda oczu. 

juz nawet przesyłki z chin opodatkowali bo mogłes kupować bez vat , kupując towary za granicą nie płacisz podatku vat tam tylko w naszym kraju ot chociazby traktor płacisz vat w polsce .   Co do pierwszej czesci posta to vat sie nie płaci tylko firma odprowadza a płaci podatek CIT . w zaadzie na podatku VAT były oparte medialni złodzieje z karuzel vatowskich 

Edytowane przez jarecki
Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, terminator1000 napisał:

Naucz się w końcu że opłaca się sprzedawać na rr ( czyli ty) a kupować na vatowca (twój dymany syn) , a ty ciągle robisz to odwrotnie i ci się nie opłaci. Myśl to nie boli. 

I szklana kula ci to powiedziała czlowieczku... 😁

Ja pisałem jak się robi to mnie tu jeden prorokiem straszył 😜

Mój syn nie jest dymany bo ma mnie na rr... Wiem że to boli ale taki układ i tyle.... Bez tego byłby wydojony jak ty... 🤕

2 godziny temu, jarecki napisał:

juz nawet przesyłki z chin opodatkowali bo mogłes kupować bez vat , kupując towary za granicą nie płacisz podatku vat tam tylko w naszym kraju ot chociazby traktor płacisz vat w polsce .   Co do pierwszej czesci posta to vat sie nie płaci tylko firma odprowadza a płaci podatek CIT . w zaadzie na podatku VAT były oparte medialni złodzieje z karuzel vatowskich 

To wkoncu nawozy były z Węgier czy z Chin... Zdecyduj się bo kluczysz jak opętany... Się płaci vat jak stawka jest 0% 😜?... Piszesz głupoty a potem dorabiasz historyje... 🤕

Kupuje traktor u niemca na umowę i nie płacę żadnego vatu czlowieczku...

Opublikowano
3 godziny temu, HF86 napisał:

boleć to powinno to że jest przyzwolenie na takie zachowanie i akceptacja jawnych oszustw i nazywanie tego zaradnym albo chytrym. 

Jawnych oszustw czyli czego? 

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, HF86 napisał:

Proceder ten uprawiają wydymane vaciki co są w zmowie ze sprzedawca... I o tym pisał Jarecki jak on bierze połowę vatu do rączki jak kupuje bez paragonu albo faktury... Drugi pacjent jawnie namawia mnie do tego procederu czyli oszukiwania.. 🤔

Tu panie prorok się kłania jednemu i drugiemu... 😁😁😁😁😁

Opublikowano (edytowane)
28 minut temu, Bogdan_ja napisał:

To wkoncu nawozy były z Węgier czy z Chin... Zdecyduj się bo kluczysz jak opętany... Się płaci vat jak stawka jest 0% 😜?... Piszesz głupoty a potem dorabiasz historyje... 🤕

po pierwsze temat byl zaległych faktur czyli jak jeszcze vat był 8 % . kupując używaną maszyne nie płacisz vat tylko wtedy gdy ją kupujesz od osoby która vat zapłaciła za daną rzecz . tu jest dobry przykład samochodów polesingowych przy zakupie których płacisz vat jak kupujesz jako osoba prywatna 

Edytowane przez jarecki
  • Confused 2
Opublikowano
slawekz1975 napisał:

mam taka sama sytuacje mysle ze 200kg na ha starczy p[rzy cenie 3800 za saletre

tyle że saletra będzie potrzebna za rok a jakiś wieloskładnikowe juz na jesien a do jesieni malo prawdopodobne ze stanieje, a do wiosny?

Opublikowano
7 godzin temu, pedro2 napisał:

Znając Ryśka to pewnie 3x tyle paliwa wypalił jeżdżąc za tym workiem gdzie taniej parę groszy 😆

Pewnie tak, ale i tak w limicie akcyzy się zmieścił, to mu zwrócą😉😂

• Haha 1
Opublikowano
31 minut temu, jarecki napisał:

po pierwsze temat byl zaległych faktur czyli jak jeszcze vat był 8 % . 

Spoko... Ważne że się przyznałeś jak walki kręcić... 😜😁😁😁👏

• Haha 1
Opublikowano

Jaki jest przelicznik zwrotu środków za nawóz jak mam swoje gospodarstwo 30hektarow i brat ma 7 hektarów to ile mogę kupić nawozu żeby zwrócili te 500 za hektar

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, TheDuke napisał:

Mam 20 ornych i nawozy kupione bez faktur. Na przyszły rok nie mam zamiaru teraz brać, bo wojna kiedyś się skończy i wszystko wruci do normy. Żal jednak nie wykorzystać limitu. To ile minimum azotu mam zakupić, żeby dostać maksymalny zwrot, jak wygląda algorytm w moim przypadku,. Ile ton mam kupić ?. Chciałbym jak największy zwrot i jak najmniej nawozu.

Jak saletrę liczą 120 zł to 200 kg 240 zł a teraz jest po np.400 zł x2 to 800 zł minus 240 wychodzi 560 zł różnicy na 200 kg , czyli co najmniej 200 kg azotu na ha musisz kupić , chociaż mocznika może 150 kg na ha by starczyło .

Mocznik liczą 1500 zł 

Saletrę 1200 zł 

Saletrzak 1100 zł

Edytowane przez Mariusz2903
Opublikowano
seba836 napisał:

Jaki jest przelicznik zwrotu środków za nawóz jak mam swoje gospodarstwo 30hektarow i brat ma 7 hektarów to ile mogę kupić nawozu żeby zwrócili te 500 za hektar

masz prosty wzór na stronie ministerstwa.

Opublikowano

Co Wy kurna z tymi hektarami ??? 20 ha ornych × 500 zł/ha = 10000. Przykładowo, cena referencyjna saletry została ustalona na bodajże 1235 zł./t. Teraz kupisz, powiedzmy po 4 tyś/t. Różnica na jednej tonie, to 2765 zł. Dzielisz 10 tyś. przez 2,765 tyś. i wychodzi 3,6 t. Na taką ilość saletry musisz okazać kwit do wniosku.

Opublikowano
2 godziny temu, Bogdan_ja napisał:

I szklana kula ci to powiedziała czlowieczku... 😁

Ja pisałem jak się robi to mnie tu jeden prorokiem straszył 😜

Mój syn nie jest dymany bo ma mnie na rr... Wiem że to boli ale taki układ i tyle.... Bez tego byłby wydojony jak ty... 🤕

😜🤕

Skoro lubisz po niemcu mieć towar to twoja sprawa. Nas vatowców stać na nowy. 

Skoro tak źle jest na vat to czemu pozwoliłeś synowi żeby go dymali. 

• Like 2
  • Haha 1
Opublikowano
2 godziny temu, Karol6130 napisał:

Pewnie tak, ale i tak w limicie akcyzy się zmieścił, to mu zwrócą😉😂

Jo, a jak jeszcze przy sobocie jeździł i Lidl po drodze był to udek z 30kg zapakował przy okazji ram pam pam Pam 🤪🤪

• Haha 1
Opublikowano
2 godziny temu, TheDuke napisał:

Chciałbym jak największy zwrot i jak najmniej nawozu.

O kurna, rozwalasz system.

Przyjedź do mnie podjedziemy na skład. Pogadam z gościem. Załatwi się tonę superfosfatu prostego za 10900zł. Weźmiesz w busa i akurat limit wyczerpiesz. 

Jeszcze kolega ze składu zdjęcie zrobi i powiesi z napisem - Złoty klient. Jakby nie było na składzie to mam u siebie, kolega jedynie fakturę wystawi🤣🤣🤣

🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️Ło matko.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez Bartek933
      Szereg czynników w ostatnim roku wywindował ceny nawozów do niespotykanego poziomu. Każdy z nas jest dotknięty wysoką ceną nawozów jako jednego z podstawowych składników produkcji rolniczej. Końcówka ubiegłego roku przyniosła mały spadek w cennikach sprzedawców nawozów. 
      Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Dodaj nową pozycję...
v