Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

całkowity limit jest do 50 ha po 500 zł do ha = 25 tyś zł o ile wystarczy pula pieniędzy.

kupując nawóz w tamtym sezonie za 1000 zł a w tym za 3500 różnica wynosi 2500 zł więc musisz mieć 10 ton nawozu przy maksymalnej powierzchni kwalifikowanej czyli 50 ha (2500 x 10 t =25000zł ) i odpowiednio im mniejsza różnica w cenie to musisz mieć więcej nawozu tzn npk kupione po 1500 zł a w tym roku 2500 zł różnica 1000 zł więc musisz kupić 25 ton żeby różnica kwalifikowała sie na pełne dofinansowanie przy 50 ha tj 25 tys zł

• Like 2
  • Thanks 1
Opublikowano
1 minutę temu, Desperado napisał:

Wszędzie, dostanie maks 500 zł/ha i to do i tyle, nie ile se tam na kupał.

Naucz się liczyć i pomysł co piszesz jak nie wykorzysta limitu bo kupi mało to nie dostanie 500 tylko np 300 bo podziela to na hektary które ma we wniosku

• Thanks 2
Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, pablo6234 napisał:

Naucz się liczyć i pomysł co piszesz jak nie wykorzysta limitu bo kupi mało to nie dostanie 500 tylko np 300

Ty się puknij w tę swoją makówkę, myślisz że drogą toną obskoczysz 10 ha i dostanie po 500 zł do hektara.

Edytowane przez Desperado
Opublikowano (edytowane)

No następny mądry się znalazł co pitoli głupoty. 🤕

3 minuty temu, Desperado napisał:

To co mu pier**lisz o 2800 za tonę, góra 1500.

O czym ty piszesz człowieku... Zresetuj dane i potem pisz... Sam wprowadzasz w błąd i tyle 

Edytowane przez Bogdan_ja
  • Like 1
Opublikowano

Kazdy niech pomnozy hektary razy 500zł zeby miec maksmalny zwrot. Pozniej dodajemy róznice cen nawozów( róznica w cenie starego i nowego nawozu) i jesli suma tych cen przekroczy lub bedzie równa liczbie z maksymalnego zwrotu to mamy pełen zwrot. Jesli sie myle to prosze mnie poprawic😂

Kazdy niech pomnozy hektary razy 500zł zeby miec maksmalny zwrot. Pozniej dodajemy róznice cen nawozów( róznica w cenie starego i nowego nawozu) i jesli suma tych cen przekroczy lub bedzie równa liczbie z maksymalnego zwrotu to mamy pełen zwrot. Jesli sie myle to prosze mnie poprawic😂

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Taaaa, co za ciemny naród. Liczyć to droga przez mękę.

Skąd wzioles te max 1500 zł człowieku.... Zastanów się co piszesz i tyle... 

Podał przykład jednej tony i dostanie w tym przypadku 2800 zł i ma jeszcze limit nie wykorzystany... Jak tego nie kapujesz to doczytaj i tyle 

Opublikowano
4 minuty temu, Desperado napisał:

To co mu pier**lisz o 2800 za tonę, góra 1500.

a ile niby jak kupił za 4000 - 1200 wychodzi 2800 a jak ma limit 10000 zł na swoje gospodarstwo bo podaje 20 ha upraw to właśnie jeszcze musi dokupić o ile chce aby limit wyczerpać ;) mając 500 zł/ha przy 20 ha daje 10000 zł 

Opublikowano
2 minuty temu, Desperado napisał:

Ty się puknij w tę swoją makówkę, myślisz że drogą toną obskoczysz 10 ha i dostanie po 500 zł do hektara.

Bez wyzwisk proszę. To jak ty to widzisz. Ja mam tak limitu mam 11,5 tys, hektarów 26 ale 6 to łąki nawozu na fakturze mam za prawie 17 tysięcy  różnica między tamtym rokiem a ty w cenie tych nawozów to aż 11,5 tysiąca przy4,5 tonach

Opublikowano (edytowane)

Bo się zatniesz jak będziesz kilka razy pisał to samo, owszem hektary, ale nie myślcie że zaniesiesz fakturę na tonę i dostaniesz pinset do ha.

Człowieku dostanie 2800 zł do tej tony... 

Skąd ty wyrwałeś 1500 zł jak ma jeszce limit wolny... Co ty tu tworzysz za bzdury? 

Opublikowano
5 minut temu, Mario81 napisał:

Mądrego aż miło posłuchać👌

Opublikowano
1 minutę temu, Bogdan_ja napisał:

Skąd wzioles te max 1500 zł człowieku.... Zastanów się co piszesz i tyle... 

Z d*py synku z d*py.

2 minuty temu, Roki212 napisał:

a ile niby jak kupił za 4000 - 1200 wychodzi 2800 a jak ma limit 10000 zł na swoje gospodarstwo bo podaje 20 ha upraw to właśnie jeszcze musi dokupić o ile chce aby limit wyczerpać ;) mając 500 zł/ha przy 20 ha daje 10000 zł 

Mogłeś kupić i za 6000 z tonę a ci policzą nie więcej jak 1500.

1 minutę temu, Bogdan_ja napisał:

Człowieku dostanie 2800 zł do tej tony... 

Ty na pewno.

Opublikowano

Oj chyba za "bogato" liczycie te dopłaty....1500 zł max do tony o ile cena między tamtym rokiem a tym będzie o te 1500 wyższa, W przypadku npk zakupionych np jesienią chyba nie będzie t 1500zł, tu pewnie te iloczyny itp. Saletra i inne azotowe już będą mieć te 1500

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez Bartek933
      Szereg czynników w ostatnim roku wywindował ceny nawozów do niespotykanego poziomu. Każdy z nas jest dotknięty wysoką ceną nawozów jako jednego z podstawowych składników produkcji rolniczej. Końcówka ubiegłego roku przyniosła mały spadek w cennikach sprzedawców nawozów. 
      Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Dodaj nową pozycję...
v