Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, Mariusz2903 napisał:

Co do  nawozów , pis na minus ale gospodarka na plus , socjal na plus , bezrobocie na plus a bycie tylko anty pisem jat ty nic ci nie da .

A co mi da bycie pro pisem? Po prostu pisze co mi się nie podoba i pisze jak jest.

Opublikowano
1 minutę temu, Agrest napisał:

A dopłatę oczywiście wykorzystam

a to jest? .... czy jej nie ma??

Przed chwilą, hubertuss napisał:

i pisze jak jest.

nie piszesz tak. piszesz jak sobie ubzdurasz. ty nawet rolnikiem nie jesteś i się tu wypowiadasz.

Opublikowano
3 minuty temu, Pafnucy napisał:

nie piszesz tak. piszesz jak sobie ubzdurasz. ty nawet rolnikiem nie jesteś i się tu wypowiadasz.

Nie jestem rolnikiem bo? Bo ci się tak uroiło i z uporem maniaka to mi co dzień piszesz. Ty jesteś jakiś zaburzony?

Ma być , skoro obiecali to dadzą .

Obiecali np zrównanie dopłat z zachodem i co ?

Opublikowano

Nie jestem rolnikiem bo?

bo nie posiadasz ziemi na własność.    masz???

Opublikowano
4 minuty temu, Pafnucy napisał:

Nie ma i nadal twierdzę że nie będzie.

Jeszcze klęskowych za 2020 i 2021 nie popłacili. Za 2020 oczywiście zrobili podział wśród rolników. Z pomocy dd minimis płacili,  z puli krajowej nie. Mieli w późniejszym terminie No ale jak widać zapomnieli.

Opublikowano (edytowane)

@Pafnucy A od kiedy by być rolnikiem trzeba mieć ziemię na własność? No i skąd wiesz, ze nie mam? Ty naprawdę coś masz z głową? Zmyślasz co ci do głowy wpadnie i robisz zamieszanie w tematach.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano
1 minutę temu, hubertuss napisał:

Nie jestem rolnikiem bo? Bo ci się tak uroiło i z uporem maniaka to mi co dzień piszesz. Ty jesteś jakiś zaburzony?

UPO wróciło 

Opublikowano
1 godzinę temu, Agrest napisał:

Podaj nazwy tych odmian.

W 4t jakoś nie bardzo mi się chce wierzyć.

Gdybym miał pewność takiego plonu to dla zmianowania mógłbym i na 3kl zasiać

Jedną którą uprawiałem BOREGINE  2 rok po centrali 3,8t ,  najgorzej  trochę ponad 2 t[ susza], znajoma od której brałem jak zasiała kwalifikat to 4,2 w pierwszym roku, następny rok trochę ponad 4 t, minus wrażliwe na przymrozki  i ogólnie zimną wiosnę

Opublikowano
1 minutę temu, hubertuss napisał:

I zabiorą tym powyżej 50ha, żeby o parę groszy podnieść tym do 50ha. Będzie lepiej wyglądać.

Opublikowano

już pinoko gadał że będą oglądać każdą złotówkę. chyba na papier do drukarek braknie 🤣

Opublikowano
1 minutę temu, Agrest napisał:

Nie ma i nadal twierdzę że nie będzie.

Jeszcze klęskowych za 2020 i 2021 nie popłacili. Za 2020 oczywiście zrobili podział wśród rolników. Z pomocy dd minimis płacili,  z puli krajowej nie. Mieli w późniejszym terminie No ale jak widać zapomnieli.

jak nie?? toż ministrant od rolnictwa mówił że da... kłamał by??

Opublikowano
Przed chwilą, Agrest napisał:

I zabiorą tym powyżej 50ha, żeby o parę groszy podnieść tym do 50ha. Będzie lepiej wyglądać.

To się nazywa sprawiedliwość ludowa. Jak za komuny. A tę różnicę co tym małym te grosze dołożą a tym dużym zabiorą to sobie wezmą. I będzie cacy.

Opublikowano
2 minuty temu, hubertuss napisał:

@Pafnucy A od kiedy by być rolnikiem trzeba mieć ziemię na własność? No i skąd wiesz, ze nie mam? Ty naprawdę coś masz z głową? Zmyślasz co ci do głowy wpadnie i robisz zamieszanie w tematach.

a tak powiedz szczerze. masz jaki kawałek na siebie?

Opublikowano
3 minuty temu, Mariusz2903 napisał:

UPO wróciło 

a kto to?

Opublikowano
6 minut temu, Mariusz2903 napisał:

Ma być , skoro obiecali to dadzą .

Skoro obiecali to obiecali ale czy dadzą to też nie wiadomo czy nam czy sobie .

No przecież ja bajki pisze. A ty wiesz, ze nie mam to po co pytasz.

wstaw przynajmniej w galerie zdjęcie ciągnika sąsiada to nikt nie będzie się czepiał

• Thanks 1
  • Haha 1
Opublikowano
4 minuty temu, ws71 napisał:

Jedną którą uprawiałem BOREGINE  2 rok po centrali 3,8t ,  najgorzej  trochę ponad 2 t[ susza], znajoma od której brałem jak zasiała kwalifikat to 4,2 w pierwszym roku, następny rok trochę ponad 4 t, minus wrażliwe na przymrozki  i ogólnie zimną wiosnę

A nawet się trochę interesowałem tą odmianą.

A jest faktyczną xniżka w łubinie między C1 a np C3

Plony piękne.

Opublikowano

No przecież ja bajki pisze. A ty wiesz, ze nie mam to po co pytasz.

czyli nie masz, bo byś napisał wprost;.

teraz powiedz mi co miastowy bajkopisarz może nauczyć rolników? po wuj tak się uskuteczniasz, nie mając nic pojęcia o realnym życiu NAS rolników? toż całkiem pojebanym trzeba być , by nic nie wiedząc, pouczać.

Opublikowano (edytowane)

To trol. Już się przyzwyczaiłem. Coś sobie ubzdura i chce udowodnić. Wmawia mi z uporem maniaka, że ziemi nie uprawiam. Choć mnie nie zna.

1 minutę temu, Pafnucy napisał:

czyli nie masz, bo byś napisał wprost;.

teraz powiedz mi co miastowy bajkopisarz może nauczyć rolników? po wuj tak się uskuteczniasz, nie mając nic pojęcia o realnym życiu NAS rolników? toż całkiem pojebanym trzeba być , by nic nie wiedząc, pouczać.

Ale ja ci już któryś raz piszę, że nie trzeba mieć ziemi na siebie by ją uprawiać. I skąd pewność, że nie mam na siebie? Ty chodzisz do podstawówki czy dorosły jesteś? Bo rozmowę prowadzisz na poziomie podstawówki.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano
2 minuty temu, hubertuss napisał:

To trol. Już się przyzwyczaiłem. Coś sobie ubzdura i chce udowodnić. Wmawia mi z uporem maniaka, że ziemi nie uprawiam. Choć mnie nie zna.

mało  tego że nie uprawiasz. nawet jednego mara nie posiadasz na własność. czy jest inaczej? masz odwagę napisać raz prawdę???

Opublikowano

To te słynne 40 zł do ha , ale razy 50 to 20 patoli na drodze nie znajdziesz 

Weźto przemnóż jeszcze raz, bo weźmiesz kredyt na poczet UPP I się rozczarujesz🤣

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez Bartek933
      Szereg czynników w ostatnim roku wywindował ceny nawozów do niespotykanego poziomu. Każdy z nas jest dotknięty wysoką ceną nawozów jako jednego z podstawowych składników produkcji rolniczej. Końcówka ubiegłego roku przyniosła mały spadek w cennikach sprzedawców nawozów. 
      Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Dodaj nową pozycję...
v