Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, daron64 napisał:

"WAŻNA INFORMACJA - z uwagi na ciągłe wahania giełdowe, przed złożeniem zamówienia prosimy o weryfikację dostępności i cen."

Próbowałem się dziś dodzwonić z ciekawości i nie udało się 

Opublikowano
1 godzinę temu, lolq1660 napisał:

cena dogadana za ten mocznik, kwestia wiarygodności tej oferty bo tylko przedpłata

jasne zaliczkę, trolli mamy już dosyć ba forum a patrz i nowe też się lęgną🤔😅

Śmiejesz się z zaliczki, a wcześniej sam piszesz że dogadałeś cenę ale nie wiesz czy oferta wiarygodna I jak rozumiem robisz przedpłatę? Dobrze to rozumiem?

Niżej podajesz cenę saletry w cenie tego mocznika.  Ceny są absurdalne, ale ta oferta na tle innych również. 

Daj znać czy towar dojedzie i kiedy.

Opublikowano

gościu podał mi cenę z dostawą i warunki zakupu, dostawa do 15 kwietnia, ja tylko zapytałem czy ktoś z użytkowników jest w stanie zweryfikować czy takie coś wogole istnieje. Kontakt się urwał bo gościu się chyba zczaił bo było za dużo nie wygodnych pytań. Oczywiście nic nie wpłaciłem. dokupi się saletry i uj

Opublikowano

gościu podał mi cenę z dostawą i warunki zakupu, dostawa do 15 kwietnia, ja tylko zapytałem czy ktoś z użytkowników jest w stanie zweryfikować czy takie coś wogole istnieje. Kontakt się urwał bo gościu się chyba zczaił bo było za dużo nie wygodnych pytań. Oczywiście nic nie wpłaciłem. dokupi się saletry i uj

Ale chociaż cena się zgadzała?

Opublikowano
krilan06 napisał:

Ale chociaż cena się zgadzała?

za 3t chciał 12850zl + 250dowóz

Opublikowano (edytowane)

Dzisiaj na farmerze możecie przeczytać o co chodzi z tymi dopłatami do nawozów. Myślałem żeby kupić nawóz już na przyszły sezon bo nie mam faktury pod dopłaty, tylko się zastanawiam nad sensem tego

Edytowane przez krilan06
Opublikowano
1 godzinę temu, Norman napisał:

blue N czytałem badania coś tam daje N rzeczywiście. ale w najlepszym wypadku tyle samo co saletra, za tą samą cenę to saletra gwarantuje... 

Opublikowano

Znam delikwenta -a świstak siedzi i zawija to w te sreberka (tylko wrotki dokręcić)  Już kiedyś pisałem jak susza to preparaty na suszę jak mokro i grzyby atakują to na grzyby dziś mamy łapanie azotu z powietrza bo taka potrzeba rynku a rynek reaguje szybciej niż unijne restrykcje - Zacznijcie wreszcie myśleć i przestańcie  wierzyć w opowieści muminków .Idz za tę kasę  z żoną do kina na kolację daj biednemu ale nie wspieraj oszustów

• Like 4
  • Thanks 1
Opublikowano
1 minutę temu, krilan06 napisał:

Dziś wiadomości podawały że jak rządził D. Tusk to nie bylo dopłat do nawozów 😂

no widzisz. sama prawda.

Opublikowano (edytowane)
Dnia 3.04.2022 o 22:30, kibix napisał:

Podajesz informacje z drugiej albo trzeciej ręki. Piszesz że jakiś znajomy itp. Patrz jakie tu bajki opowiadasz. Weterynarz który pracuje w ubojni jest tam tylko dlatego że prawo tego wymaga. Zajmuje się on ubojnią. Ubojnią. Sprawdza czy zakład przestrzega procedur. Jak na ubojni nie ma zakontraktowanego weta to nie ma uboju. Po co taki weterynarz by miał jechać do hodowcy? Przy dzisiejszym niedoborze wetów to rolnik widzi weterynarza tylko w dniu wypisywania świadectwo lub jak jest jakiś duży problem. Tylko że to są 3 rodzaje wetów: od świadectw, wet w ubojni i wet od chorób. Każdy ma swoją działkę. 

Tu się grubo mylisz wszystko zależy od wielkości ubojni, u nas wet jest delegowany na ubojnię w każdy poniedziałek a resztę tygodnia spędza na leczeniu i wypisywaniu świadectw, ten przykład który podałeś dotyczy b dużych ubojni które mają w tygodniu 5 dni ubojowych ,masa jest ubojni  i zakładów gdzie liczba dni ubojowych w tygodniu to 2-3  i tam są wyznaczani lekarze przez powiatowego imiennie na konkretny dzień

Edytowane przez ws71
Opublikowano

Może wyjaśnię trochę jak wygląda świat weterynarii. Nadzorującym lekarzem jest Powiatowy Lekarz Weterynarii, który ma do pomocy inspektorów weterynaryjnych. Zajmują się nadzorem, nad ubojniami, przetwórniami, rozbiorem mięsa w sklepach, nad zwalczaniem chorób zakaźnych, np. wścieklizny, brucelozy, białaczki itp., pełnia też nadzór nad lecznicami dla zwierząt, dobrostanem itp. Są to najogólniej ujmując urzędnicy, zajmujący się nadzorem nad wszystkim co związane jest ze zwierzętami. Mogą do pomocy wyznaczać sobie tzw. urzedowych lekarzy weterynarii, którzy będą za nich wykonywać pewne zadania. Jednym z takich zadan jest badanie mięsa w ubojniach. Są to prywatni lekarze weterynarii, posiadajacy zarejestrowane działalności, pracujący na zlecenie PLW. Taki lekarz może pełnic dyzor w ubojni 1 dzień w tyg., bądź 5 dni. Resztę czasu może poświęcic leczeniu zwierząt. Czyli mamy lekarzy powiatowych i inspektorów, oraz prywatnych lekarzy, którzy mogą oprocz leczenia wykonywać pracę zlecone przez PLW.

• Like 1
Opublikowano
5 godzin temu, suffeks napisał:

blue N czytałem badania coś tam daje N rzeczywiście. ale w najlepszym wypadku tyle samo co saletra, za tą samą cenę to saletra gwarantuje... 

No raczej daje 2x tyle co saletra za połowę ceny link poniżej.

https://bluen.info/

• Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez Bartek933
      Szereg czynników w ostatnim roku wywindował ceny nawozów do niespotykanego poziomu. Każdy z nas jest dotknięty wysoką ceną nawozów jako jednego z podstawowych składników produkcji rolniczej. Końcówka ubiegłego roku przyniosła mały spadek w cennikach sprzedawców nawozów. 
      Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Dodaj nową pozycję...
v