Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, KarolaKarotka napisał:

no to kolego wyszedł z Ciebie typowy ... "panie Boże ześlij wszystkie plagi na moich sąsiadów i ich rodziny, żeby mieli jak najgorzej"  ... i czym Ty się niby od nich wszystkich różnisz? ... "niech stracę, byleby ten podły sąsiad też nie miał"

Kolego dla ciebie podłość to normalka dla mnie to godne potępienia .Jak gościu w pełni sił się utopił o 14 godz a pierwszy dzierżawca był o 17 godz (i dostał ) - bez zmartwienia nie mam dzierżaw bo nie potrzebuję dla mnie i rodziny wystarczy z nawiązką na dziesięciolecia i nic za free nie miałem 30 lat temu ani później .A Bogu nie zaprzątaj głowy bo on ma inne problemy świata .A żeby wlać rozsądek w puste łby trzeba dotknąć dna by poczuć życie ja już tam byłem i doceniam każdy dzień .A gdybym był chamem to zamiast wynagrodzenia za pracę  i sukcesów właśnie Bóg pokarał by mnie pragnieniem chciwości bez końca a "sasiad" niech ma jak najlepiej ale nie musi być przy tym sk***ysynem  a to niestety odwrotnie proporcjonalne więcej ma więcej pragnie i tak bez końca o tym piszę 

Edytowane przez RU68
  • Like 6
Opublikowano
GRZES1545 napisał:

Na jesień w rolnictwie jeszcze wiele się zmieni, pola będą oddawać ludzie albo ugory.

Już u mnie we wsi pierwsi podawali dzierżawy a właściciele jeżdżą po ludziach i proponują aby ktoś łaskawie wziął... Ciekawe ile będzie w czerwcu starych nie skoszonych traw... 🤔

*mowa o łąkach

• Like 2
Opublikowano

Nie należy nikomu zazdrościć majątku bo każdy ciężko pracuje aby na coś mieć. Ja tam nikomu pracy nie zazdroszczę pracuje to niech ma. 

Ja kiedyś kryłem truskawki przed mrozem kilka dni pod rząd bo w nocy mróz w dzień gorąco. A sąsiad wolał jechać w majówkę na wódkę o kiełbasę z grilla. Ja sprzedawałem towar za gruby hajs a on stał pod sklepem i patrzył. Niestety aby coś mieć trzeba pracować

• Like 4
Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, Łukaszek napisał:

galan99

Weź mi powiedź co Ty ćpiesz że wierzysz w te brednie co szczujnia tvpis wygłasza codziennie po 19 albo ile Ci płącą za ich wychwalanie ?

Czytaj i się wkurwiaj jutro rusza   nowa dopłata Państwa .

400 zł od państwa bez progu dochodowego. Jutro rusza nowy rządowy program /

Już jutro ruszy nabór wniosków do nowego rządowego programu, zapowiedzianego jeszcze w 2021 r. w ramach Polskiego Ładu. Chodzi o 400 zł dopłaty do żłobka. Na wsparcie będą mogli liczyć rodzice tych dzieci, które nie są objęte rodzinnym kapitałem opiekuńczym, czyli przede wszystkim jedynaków. Wsparcie będzie wypłacane niezależnie od wysokości miesięcznych dochodów.

https://businessinsider.com.pl/twoje-pieniadze/zlobkowe-400-zl-wnioski-terminy-wyplaty/qskyqyn

Będzie jeszcze w h*j różnych dopłat .

A nawozy będą kosztować po 10 tyś .

1000 ZŁ BĘDZIE 100 KG nawozu .

Edytowane przez galan99
Opublikowano
5 minut temu, galan99 napisał:

Czytaj i się wkurwiaj jutro rusza   nowa dopłata Państwa .

400 zł od państwa bez progu dochodowego. Jutro rusza nowy rządowy program /

Już jutro ruszy nabór wniosków do nowego rządowego programu, zapowiedzianego jeszcze w 2021 r. w ramach Polskiego Ładu. Chodzi o 400 zł dopłaty do żłobka. Na wsparcie będą mogli liczyć rodzice tych dzieci, które nie są objęte rodzinnym kapitałem opiekuńczym, czyli przede wszystkim jedynaków. Wsparcie będzie wypłacane niezależnie od wysokości miesięcznych dochodów.

https://businessinsider.com.pl/twoje-pieniadze/zlobkowe-400-zl-wnioski-terminy-wyplaty/qskyqyn

Będzie jeszcze w h*j różnych dopłat .

A nawozy będą kosztować po 10 tyś .

1000 ZŁ BĘDZIE 100 KG nawozu .

Galan powiem Ci tak. Czuję mnie już  strzela jak słyszę Ciągle o dawkach, dodatkach dopłatach...ile już lat jest tego rozdawnictwa? Lepiej Ci się żyje jak zaczęli ludziom dopłacać do wszystkiego? 

RU68  ma rację, niektórym wali na dekiel i to dokładnie od tego dobrobytu.

• Like 1
Opublikowano

Mi nie lepiej bo wszystkich dopłat nie złapię .

Tylko żeby dotarło że na jesieni jak gaz nie stanieje to dopłacą do gazu tym co opalają gazem bo ich rachunki będą na tysiące do zapłaty i tak samo do węgla ale to już być może .

Na tanie nawozy już i ja nie liczę nie po tym jak od cieli się od Ruska .

Nawozy będą maga drogie .

Opublikowano
22 godziny temu, Desperado napisał:

WAŻNE

W przypadku wystąpienia kontroli krzyżowej, na dalszym etapie postępowania, ARiMR weryfikuje kto faktycznie użytkuje działkę oraz fakt posiadania do niej tytułu prawnego. W przypadku kontroli krzyżowej rolnikowi, który użytkuje działkę, ale nie posiada do niej tytułu prawnego, płatność do niej nie zostanie przyznana. Ponadto, osoba nieużytkująca gruntu nie jest uprawniona do uzyskania płatności nawet jeśli posiada do niego tytuł prawny. W świetle powyższego, płatności nie zostaną przyznane właścicielowi, który oddał grunt w dzierżawę (również na podstawie umowy ustnej) – w takiej sytuacji prawo do płatności przysługuje dzierżawcy."

bleleble masło maślane ,wychodzi na to że żaden nie dostanie dopłaty bo jeden nie ma tytułu a drugi nie użytkuje.

• Like 2
  • Thanks 1
Opublikowano
10 minut temu, galan99 napisał:

Na tanie nawozy już i ja nie liczę nie po tym jak od cieli się od Ruska .

Nawozy będą maga drogie .

Stanieją jak głód zacznie w oczy zaglądać, a zacznie.

Opublikowano
1 minutę temu, Desperado napisał:

głód zacznie w oczy zaglądać, a zacznie.

komu?

Opublikowano

Europa się wyżywi już było kilka razy wypowiadane się przez ekspertów Unijnych gorzej z Afryką i innymi Państwami .

Drogie nawozy spadek plonu o połowę a opłaty nic nie spadną wiec będzie bidnie z kasa .

Opublikowano (edytowane)

Głód i drożyzna nie jeden system obróciły w proch, więc nie wiem czy nie mają.

7 minut temu, galan99 napisał:

Europa się wyżywi już było kilka razy wypowiadane się przez ekspertów Unijnych gorzej z Afryką i innymi Państwami .

Drogie nawozy spadek plonu o połowę a opłaty nic nie spadną wiec będzie bidnie z kasa .

Wierz "ekspertom" a daleko zajdziesz.

Edytowane przez Desperado
Opublikowano
1 minutę temu, jarecki napisał:

komu , na pewno  spora część konsumentów bedzie zastanawiałasię co kupić już teraz .

i przez to nawóz potanieje?

coś plecie ten Desperado.

Opublikowano
1 minutę temu, jarecki napisał:

komu , na pewno  spora część konsumentów bedzie zastanawiałasię co kupić już teraz .

A do tej pory się nie zastanawiali? normalny ,rozsądny człowiek kupuje z rozmysłem i zastanowieniem

3 minuty temu, Desperado napisał:

Nie, bo ich inni zjedzą.

na obiad

Opublikowano
3 minuty temu, Desperado napisał:

Myślisz że ludzie drożyznę żywności bądź jej brak długo zniosą spokojnie?

ale jak to się ma do cen nawozów?

Opublikowano

Spokojnie rząd już upatrzył sobie nowych wyborców tak że trzecią kadencję ma zapewnioną

1 minutę temu, Pafnucy napisał:

ale jak to się ma do cen nawozów?

On myśli że jak się podniosą ruchawki to rząd zadekretuje obniżkę ceny np saletry do 800zł za tonę

Opublikowano
7 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Mogą o ile chłop nie kupi

Ale chłop głupi i po 20 000 kupi więc nie będą głodować.

W nieskończoność ludzie nie będą  dokładać, powolutku kasa się  skończy Bambrom też.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez Bartek933
      Szereg czynników w ostatnim roku wywindował ceny nawozów do niespotykanego poziomu. Każdy z nas jest dotknięty wysoką ceną nawozów jako jednego z podstawowych składników produkcji rolniczej. Końcówka ubiegłego roku przyniosła mały spadek w cennikach sprzedawców nawozów. 
      Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Dodaj nową pozycję...
v