Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Ale jakie drogie przy duzej ilości

Ale jakie drogie przy duzej ilości trza by fabrykie otwierać

Ale jakie drogie przy duzej ilości trza by fabrykie otwierać

Edytowane przez slonju77
Bład
Opublikowano
5 minut temu, slonju77 napisał:

Moim zdaniem opryskiwacz przerobić ,wywalić filterki zalożyć rurki rozlewające ,nie powstaje problem zatykajacych się filtrow ,niestety bez ciepłej wody się nie obędzie. Mam tego ufa tylko 1 worek ale nie ma tam zadnych brył .Pod rosliny jare wydaje mi się że nie ma nic tańszego ,walnąć tego z 600 kg na ha rozsiewaczem RCW wymieszac  z  ziemią ,azot amidowy  wymieszany  z ziemią powinien dlugo trzymać

To  nawet przy rozcieńczeniu 1 do 3 może być  problematyczne i to już mamy ponad 1000l na ha ale do odważnych świat należy a- pieniądze leżą na ziemi tylko trzeba wykombinować jak je podnieść żeby nie zostać garbatym albo żeby to co mamy w kieszeni nie wypadło w trakcie schylania 

Opublikowano

Czyli normalnie wsypując do wody w temperaturze 20 stopni to się nie rozpuści?

Żeby roztwór się rozdzielił na 2 frakcje to trzeba grzać aż do 120? 

Ciekawe jest też to że jedna firma rozrabia  uff w wodzie i ma tylko 22.5 n. Czyli 100% nie są w stanie wyciągnąć ? 

Dobrze że cenę podnieśli bo już chciałem kupić na próbę. 

Opublikowano

Jeśli bym miał takie ilosci to musiałbym cóś wymyślić,przecież nie zrobisz mocnego roztworu bo się nie da więc nie popalisz ,azot amidowy ,masz tyle samo azotu co w saletrze a cena 2 razy nizsza tylko na pierwszy strzał sam amidowy to trochę słabo 

Opublikowano
5 minut temu, kibix napisał:

Czyli normalnie wsypując do wody w temperaturze 20 stopni to się nie rozpuści?

Żeby roztwór się rozdzielił na 2 frakcje to trzeba grzać aż do 120? 

Ciekawe jest też to że jedna firma rozrabia  uff w wodzie i ma tylko 22.5 n. Czyli 100% nie są w stanie wyciągnąć ? 

Dobrze że cenę podnieśli bo już chciałem kupić na próbę. 

Jak 100% mają wyciągnąć? 😆  Najpierw wody muszą dodać do proszku i tak to wychodzi a nie inaczej

Opublikowano

Jak policzysz problemy z rozsianiem i nie wiadomo jaka przyswajalność ,to może być drogo

Opublikowano

mogą nawet obiecać. coś koło drugiej dawki wybory będą. 

Opublikowano
15 minut temu, superfarmer02 napisał:

Biorę po 200zł z kąta każdej drużyny i słucham państwa...🙆🤦🏻‍♂️🤦🏻‍♂️🤦🏻‍♂️

W kącie to Ty chyba w szkole stałeś :D

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

Hy hy hy hy😜

Ciekawe jakie limity ton nawozu do posiadanych hektarów by były. Pewnie tak jak zawsze powiedzieć dałem, a nic nie dać.

Na poważnie to populizm, tych co nic nie robią i teraz chcą rozrządzać nie swoimi pieniędzmi.

Ale w eter idzie. Nie tylko trafia do rolników.

Edytowane przez PanAres
Opublikowano (edytowane)

Moje zdanie co do jakichkolwiek doplat w rolnictwie stanowcze nie. Tylko urealnienie cen i oplacalnosc produkcji. Jak ladnie powiedzial Pan Lepper... W nam nie musicie nic dawac poprostu przestancie nam zabierac.

Edytowane przez arek_124711
  • Like 4
Opublikowano

A jak udowodnią że to UFF -A ja napiszę że to np jakieś tam bakterie (choć to biały roztwór) a jeżeli uff 15% to na ha trzeba pod QQ 800l  X np 10ha to robota 100ha to wyzwanie a 1000 ha samobójstwo -ale próbować trzeba

39 minut temu, soltys48 napisał:

Wygrałeś

imageproxy (3).jpeg

Wiedziałem że rolnicy są nieżyczliwi - nawet online drugiemu nie dadzą ?

• Like 1
Opublikowano

Co do mocznika uff to nie można by zmieszać go w paszowozie z podłożem pieczarkowym albo podobnym wilgotnym odpadem i rozsiać rozrzutnikiem z talerzami dolnymi?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2026? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂 Wam drodzy hodowcy i sobie w 2026 życzę jak najwyższych cen!!!

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.

Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/305087-ceny-bydla-2025/
  • Dodaj nową pozycję...
v