Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 minuty temu, jacor73 napisał:

To chyba mieszkasz przy jakiejś kopalni, bo jak pamiętam to z 6 lat temu płaciłem już 1100

tak 30 km transport zawsze przy okazji jak ktoś znajomy wraca czyli za paliwo i przysłowiową flaszkę (albo rzeczywista hehe)

Opublikowano
4 minuty temu, Piotrass napisał:

pryskal ktos AD blue? 2,8 netto  nawet taniej mozna kupic za litr to chyba przy rsm kolo 4500 lepiej wychodzi

policz jeszcze raz 

w adblue masz 32.5% mocznika a nie azotu !

• Like 1
Opublikowano
5 minut temu, Piotrass napisał:

pryskal ktos AD blue? 2,8 netto  nawet taniej mozna kupic za litr to chyba przy rsm kolo 4500 lepiej wychodzi

gdzie można dostać AB po 2,8zł ?????

Opublikowano
3 minuty temu, grys napisał:

gdzie można dostać AB po 2,8zł ?????

Ad to 16 % azotu 35% mocznika 46% czyli 2,8 x prawie 3 czyli 8000 za tonę mocznika 

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, rolnik34 napisał:

to w dupe niech se wlozo po tej cenie

Nie chwal dnia przed zachodem słońca .Byli tacy co mieli sobie tam wsadzić jak był po 2800 i jakoś im d*py nie po szczypało Skąd wiesz ze nie podniosą dla picu zbóż na poziom 4 000 poto by durni rolnicy w pogoni za zyskiem wykupili za każde pieniądze .Spójrz na obecną cenę giełdową  (wszyscy podnieceni )a transakcji fizycznych (bo te nas tyczą) praktycznie brak a te zawierane 20-30% niższe od giełdy?  

• Like 1
Opublikowano
11 minut temu, RU68 napisał:

Ad to 16 % azotu 35% mocznika 46% czyli 2,8 x prawie 3 czyli 8000 za tonę mocznika 

Opublikowano
3 minuty temu, RU68 napisał:

Nie chwal dnia przed zachodem słońca .Byli tacy co mieli sobie tam wsadzić jak był po 2800 i jakoś im d*py nie po szczypało Skąd wiesz ze nie podniosą dla picu zbóż na poziom 4 000 poto by durni rolnicy w pogoni za zyskiem wykupili za każde pieniądze .Spójrz na obecną cenę giełdową  (wszyscy podnieceni )a transakcji fizycznych (bo te nas tyczą) praktycznie brak a te zawierane 20-30% niższe od giełdy?  

Ale do żniw daleko...niech utratą ceny ziarna do września🤨

Opublikowano
47 minut temu, pawel885 napisał:

policz jeszcze raz 

w adblue masz 32.5% mocznika a nie azotu !

Dokładnie. Niedawno oglądałem nawet materiał na YT gdzie była mowa że w przeliczeniu na Azot w 100l wychodzi AB jakieś 15N

Opublikowano
2 godziny temu, miwigos napisał:

Do żniw sie zbryli, przmoczy i nie równo się sieje wole 20 zł drożej ale suche

O na bogato 20 zł /tonę to prawie 500 zł 😮

Ja przykrywam folią wtedy jest suche ale nie aż tak bo od ziemi coś tam zawsze naciągnie a i czasem wiatr zwieje i pomoczy deszcz trochę .

Bez przykrycia to raz z 10 cm skała się zrobiła .

1 godzinę temu, grys napisał:

wapno znacznie poprawiło moje działki mam sporo piasków więc kupiłem RCW i TUR  ja sieje magnezowe 

Ale odczyn Masz dobry albo prawie dobry ? Ja raz brałem to słabo działa niby magnez też ma działanie podnoszące pH i to nawet więcej jak wapno . Ale znów znalazłem że magnezowe dużo wolniej działa nawet od węglanowego i jest dobre przy uregulowanym pH dla podtrzymania 

• Like 1
Opublikowano
3 godziny temu, Agrest napisał:

Dobre wapno pyli i źle się sieje 

Ujowe wapno sieje się dobrze i mało pyli. Ot taka zależność.

Mój nordcalc trochę przemoczony i pozniej na zime przykryty plandeka strasznie zwisa ale przynajmniej nic nie pyli. Czyli chyba zalicza sie do tego dobrego wapna wedlug twojej teorii :)

Opublikowano

UAGA do moderator Bartek933 jakie prowokowanie do kłótni ? Pytam jakie? Proszę dokładne wyjaśnienie a nie pi.......nie za plecami innych piszemy otwarcie i oceniamy otwarcie proszę cytat z mojego wpisu i wyjaśnienie gdzie prowokacja lub co tam sobie kolego wymyśliłeś Bo wpisów było multum a się nie określiłeś -Jak w Rosji bo coś tam się nie podoba prawda jest prawdą i nie ma co nad tym dyskutować proszę niech ocenią inni czy mam rację a nie anonimowy dyktator który za kilka złotych dostał przywilej MODERATORA Nie mam się czego wstydzić jak mam przepraszać to chcę wiedzieć za co a nie jakiś osad kapturowy bez możliwości obrony .

Opublikowano
3 godziny temu, grys napisał:

a robił ktoś AB na własny użytek bo teoria głosi ze woda demineralizowana i mocznik

Niby tak, ale czy masz pewność, że w moczniku nie będzie jakiś zanieczyszczeń? Wystarczy wziąść butelke z oleju napędowego nalać AB i szlag trafi czujniki, i później naprawa za 7 tys.

• Like 1
Opublikowano

Od kilku dni nie mogę wejść na stronę Farmer. Ani na telefonie, ani na kompie. Na kompie próbowałem na 2 przeglądarkach. 

Ma ktoś podobny problem?

Co się tyczy nawozów, to na składach braki, a nowych dostaw nie widać. Rzekomo mają dojechać na dniach. Podobno Puławy mają duże opóźnienia w realizacjach, jeszcze lutego nie zrobili. Tarnów podobnie.

Opublikowano
6 godzin temu, RU68 napisał:

ale chyba takie stężenie bedzie za słabe za lekkie i popali rośliny więc ab się nie nadaje

Opublikowano
55 minut temu, Peron napisał:

Od kilku dni nie mogę wejść na stronę Farmer. Ani na telefonie, ani na kompie. Na kompie próbowałem na 2 przeglądarkach. 

Ma ktoś podobny problem?

Co się tyczy nawozów, to na składach braki, a nowych dostaw nie widać. Rzekomo mają dojechać na dniach. Podobno Puławy mają duże opóźnienia w realizacjach, jeszcze lutego nie zrobili. Tarnów podobnie.

Usuń wszystkie ciasteczka i historię przeglądania i będzie po problemie

Opublikowano

Polifoska krzem 3600zl/t Polifoska 6 3750zl.Wszelakich azotowych brak i nie wiadomo kiedy będzie. Idzie zielony ład. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez Bartek933
      Szereg czynników w ostatnim roku wywindował ceny nawozów do niespotykanego poziomu. Każdy z nas jest dotknięty wysoką ceną nawozów jako jednego z podstawowych składników produkcji rolniczej. Końcówka ubiegłego roku przyniosła mały spadek w cennikach sprzedawców nawozów. 
      Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Dodaj nową pozycję...
v