Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
5 minut temu, rafal3939 napisał:

Raczej nie zabraknie nawozów, kupowałem saletrę wczoraj, produkcja 21.05.2021

Jeśli robili wcześniej zapasy to wiadomo że towar jest ciągle zastawiany nowym.

Jeżeli dotarli do tego z maja to równie dobrze można wysnuć wniosek że zeszło wszystko na bieżąco i kończą czyszczenie magazynów.

Ja moczni w ubiegłym tygodniu kupiłem ciepły

Opublikowano

U nas sól wczoraj była 2660 dziś 2900 dziś kupione 3 big gagi 😐 w drugim punkcie brałem saletrę i fosforan soli nie miał i mówił że teraz sól dla nich w zakupie wychodzi ponad 3000.

Opublikowano

A poco produkować jak wszystko jest. dziś 4 składy obdzwonione i wszystko na bieżąco jest. 

faktycznie jak to jeden z przedstawiciel powiedział, żeby na długie terminy płatności dawali to by i już panikaze na przyszly sezon pakowali. A tak jest. I tylko gotówka lub max 7 dni 

Opublikowano (edytowane)

Saletra 3050. Jawal Mrocza.

@HF86 zamówiłem dzisiaj 10 ton z myślą o następnym sezonie. Czy jestem panikarzem? Mi się wydaje że raczej przezorny. Ale może się mylę.

Edytowane przez kat
Opublikowano (edytowane)

Tak jak Ci od paliw co w czwartek spanikowali i kupili po 5.5 za litr diesla a dzisiaj po 7 i jeszcze nie wszędzie jest. Dzisiaj Biden powiedział że USA nie przestaną kupować ropy z Rosji bo nie chcą destabilizacji cen a nas premier gada nie bierzmy ropy,gazu,węgla gdzie Niemcy cicho sza. Sam działkę sprzedał za 15 baniek to ma w d*pie resztę i nakręca zamiast uspokajać

Edytowane przez wojak1986
Poprawka
  • Like 2
Opublikowano (edytowane)
47 minut temu, HF86 napisał:

A poco produkować jak wszystko jest. dziś 4 składy obdzwonione i wszystko na bieżąco jest. 

faktycznie jak to jeden z przedstawiciel powiedział, żeby na długie terminy płatności dawali to by i już panikaze na przyszly sezon pakowali. A tak jest. I tylko gotówka lub max 7 dni 

Wielkopolska i kuj-pom, saletry całego auta nie kupisz , do 10 ton z placu po 3300 w Amoplu ,reszta nie ma

Do ceny 1800 pszenica ,saletra 3 tysie pasuje , niestety nie ma

Edytowane przez miwigos
Opublikowano

żeby jeszcze wszędzie tylko ta pszenica rosła i była to tylko jedyna uprawa 😒

gdzieś jest gwarancja na te 1800?

Opublikowano

Tą pszenice którą sprzedajemy to wystarczą dwie tony na koszty , co będzie za rok tego nikt nie wie ,ja wiem że muszę wszystko zrobić żeby dobrze sypało, wtedy jest szansa na zarobek , a nie liczenie na cud

Opublikowano

Nie rób nic na pewno nie sracisz, zyskać też nic nie zyszkasz, mamy warsztat pod chmórką 

Opublikowano
53 minuty temu, Mariusz2903 napisał:

3000 zł za saletrę i kupujecie na zapas czyli wychodzi że jest nie drogo albo do tej pory była bardzo tania , dla mnie zakupy nawozów powyżej 1700 zł jest drogo jak cholera .

Widziałeś ceny pszenicy ?

Opublikowano

Wczoraj Rada Ministrów opublikowała ogólne założenia projektu rozporządzenia zmieniającego rozporządzenie w sprawie szczegółowego zakresu i sposobów realizacji niektórych zadań Agencji Restrukturyzacji i Modernizacji Rolnictwa. Dokument zakłada dofinansowanie zakupu nawozów mineralnych.

Dofinansowanie zakupu nawozów mineralnych w okresie od dnia 1 września 2021 r. do dnia 15 maja 2022 r.

Planowany termin przyjęcia projektu przez Radę Ministrów to I kwartał 2022 r.

Czekamy dalej

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, miwigos napisał:

Nie rób nic na pewno nie sracisz, zyskać też nic nie zyszkasz, mamy warsztat pod chmórką 

Tak zyskać stracić wegetacja ruszyła na całego ten tydzień przymrozków w nocy do - 7 , przytrzyma wegetację na chwilę ale do 15 maja wiele może przymarznąć upraw sadowniczych jak owocowych . Koszta nawozów , ochrony , paliwa są duże .

Edytowane przez galan99
Opublikowano

Dziś zafakturowany saletrzak canwil ale już nie 2650 tylko 2760... 

Dawki nawozu będą okrojone niestety a co będzie dalej chyba nawet wróżbita Maciej i Jackowski nie wiedzą...  

Wszystko przez jednego kacapa żeby nie było nikogo kto by go usadzil nienawidzę go jak psa a za gwałty rosyjskich żołnierzy na Ukrainkach sam każdemu z nich bym prąd do jaj podłączył... Mam nadzieję że zmądrzeje i sam sobie pier***nie w łeb następca Stalina 

• Like 4
  • Thanks 1
Opublikowano

Putin owszem ale i jarek dobijal złotego dodrukiem i.inflacje wywindowal fest. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez Bartek933
      Szereg czynników w ostatnim roku wywindował ceny nawozów do niespotykanego poziomu. Każdy z nas jest dotknięty wysoką ceną nawozów jako jednego z podstawowych składników produkcji rolniczej. Końcówka ubiegłego roku przyniosła mały spadek w cennikach sprzedawców nawozów. 
      Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Dodaj nową pozycję...
v