Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 minuty temu, miwigos napisał:

Dawaj tą liste

Nawóz

Paliwo

Oleje

Filtry

Inne części

Materiał siewny

Śor

Podatek rolny

Ceny maszyn

Wobec powyższych dla niektórych koszty usług

Energia elektryczna

Koszt ubezpieczeń

Koszt pracownika...

I pewnie wiele innych

Opublikowano

koszty pracowników wszelkie materiały budowlane, maszyny rolnicze itd ...

teraz robiłem wycenę ocieplenia domu od jednego usłyszałem 300 ,zł za metr z towarem i strukturą styropian 10 cm a u drugiego 170 ... policzcie sobie jaka to różnica jeszcze kilka lat temu .

Opublikowano

u mnie taka sytuacja że rsm w jednej firmie zamówiony koniec stycznia przyjechał początek lutego a w drugiej koniec stycznia zamówiony i może koniec tygodnia dojedzie, przy rsmie to zależy kto jak w kolejce jest zapisany bo inne nawozy w większości stały na składach u handlarzy

Opublikowano

Agrest rozpędziłeś się ,część co wymieniłeś pdrożała tyko troszkę , ja wole pszenice po 1350 i obecne ceny , niż to co było rok temu

Opublikowano

W jakiej cenie masz ten rsm i który?

Przed chwilą, miwigos napisał:

Agrest rozpędziłeś się ,część co wymieniłeś pdrożała tyko troszkę , ja wole pszenice po 1350 i obecne ceny , niż to co było rok temu

Pytałeś o listę to na szybko wymieniłem.

Troszkę plus troszkę i jest większe troszkę.

Zorientuj się w cenach nowych maszyn, ciągników, aut ile podrożały. 

Na pewno nie troszkę.

Zamówiłem ciągnik tydzień temu. W centrali wcześniej ktoś zawalił sprawę i ciągnika nie ma i nie będzie. Dziś podpisałem na kolejny wolny i plus 24000zł

Opublikowano
Dnia 22.02.2022 o 17:23, HF86 napisał:

mogli chociaż po dwa bigbagi mocnika podczepic A nie tak luźno latać 🤔

to nie ekonomiczne puste przebiegi robić 🙂

a na dodatek mogli dwie dziurki zrobić i posiać na moją pszeniczkę 😀 i bym się narazie nie martwił kiedy qurła ja wjadę na to pole

Opublikowano
5 minut temu, ZELKOW napisał:

A jak teraz na rynku nie drożeją jeszcze nawozy ? bo gaz dziś znów kolejne 9euro w góre

Dziś rozmawiałem ze sprzedającym to kolejny zakup azotów ma po wyższej cenie.

Opublikowano
16 minut temu, Agrest napisał:

Zamówiłem ciągnik tydzień temu. W centrali wcześniej ktoś zawalił sprawę i ciągnika nie ma i nie będzie. Dziś podpisałem na kolejny wolny i plus 24000zł

ten   sam model z tym samym wyposazeniem ?

Opublikowano
6 minut temu, jarecki napisał:

ten   sam model z tym samym wyposazeniem ?

10km więcej i szersze opon plus jakieś pierdół. W sumie za 3tys eur, a reszta wynika z daty złożenia zamówienia przez centralę.

Mocznik mogę mieć za 3600. Jest taniej?

Opublikowano

ruski tak. 

I bez inhibitorow. 

sam nie wiem. mocznik czy saletrosan na ozime 🤔

niby azoty w uja drogo, ale tu siarka 🤔

Opublikowano
22 minuty temu, Agrest napisał:

W jakiej cenie masz ten rsm i który?

Pytałeś o listę to na szybko wymieniłem.

Troszkę plus troszkę i jest większe troszkę.

Zorientuj się w cenach nowych maszyn, ciągników, aut ile podrożały. 

Na pewno nie troszkę.

Widzisz kolego z tymi maszynami to takie szaleństwo tylko w Polsce bo rolnicy za wszelką cenę chcą się pozbyć kasy .Ja kupiłem w niemczech w grudniu ciągnik dużo lepiej wyposażony jak w kraju i o ponad 10 000euro taniej .I żeby było śmiesznie koncern nakazał krajowemu dealerowi obsługę gwarancyjną ale zamierzam się dogadać i za kolejne 10 000 euro rezygnacja z gwarancji -troszkę ryzyko ale korci (marki nie podaję bo obiecałem koncernowi- a jaszcze może przyjdzie koza do woza)

Opublikowano
57 minut temu, Agrest napisał:

Nawóz

Paliwo

Oleje

Filtry

Inne części

Materiał siewny

Śor

Podatek rolny

Ceny maszyn

Wobec powyższych dla niektórych koszty usług

Energia elektryczna

Koszt ubezpieczeń

Koszt pracownika...

I pewnie wiele innych

Ja jeszcze muszę dobrze zjeść żeby wziąć się za robote 😊 a to też zdrożało 

19 minut temu, RU68 napisał:

Widzisz kolego z tymi maszynami to takie szaleństwo tylko w Polsce bo rolnicy za wszelką cenę chcą się pozbyć kasy .Ja kupiłem w niemczech w grudniu ciągnik dużo lepiej wyposażony jak w kraju i o ponad 10 000euro taniej .I żeby było śmiesznie koncern nakazał krajowemu dealerowi obsługę gwarancyjną ale zamierzam się dogadać i za kolejne 10 000 euro rezygnacja z gwarancji -troszkę ryzyko ale korci (marki nie podaję bo obiecałem koncernowi- a jaszcze może przyjdzie koza do woza)

Valtra 🤔

Opublikowano
30 minut temu, Agrest napisał:

10km więcej i szersze opon plus jakieś pierdół. W sumie za 3tys eur, a reszta wynika z daty złożenia zamówienia przez centralę.

Mocznik mogę mieć za 3600. Jest taniej?

Wczoraj dostałem SMS z ofertą 3300 przy całym składzie. Sam kupiłem niestety po 3800

Opublikowano
16 minut temu, AndrzejMikulewicz napisał:

Wczoraj dostałem SMS z ofertą 3300 przy całym składzie. Sam kupiłem niestety po 3800

Krajowy czy import?

1 minutę temu, zibi400 napisał:

Mocznik phosagro 3200 zł/t 

Czyli jest konkurencja i to poważna. 

Locco gospodarstwo czy u sprzedawcy , cały skład czy mniejsze ilości?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2026? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂 Wam drodzy hodowcy i sobie w 2026 życzę jak najwyższych cen!!!

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.

Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/305087-ceny-bydla-2025/
  • Dodaj nową pozycję...
v