Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
1 godzinę temu, pawelek98 napisał:

zostaną z tymi nawozami jak nic, ceny gazu ziemnego się stabilizują, zboże nie drożeje,  chyba że ta wojna będzie, ale wtedy to nic nie wiadomo

Dla GA to chyba I tak bez znaczenia, usrednią sobie ceny i tak bilans na plus. Ważne na jakiej zasadzie rozliczą dystrybutorów tych większych i tych mniejszych lokalnych. Czy zrobią im korekty faktur czy pozostawią samym sobie.

Bo łatwo sobie wyobrazić co z lokalnym składem się stanie  jeśli np zakupił 10 aut po 3000, a GA zrobi promocję po 1800.

Jeśli sojna wybuchnie i wyjdzie po za granice lokalnego konfliktu to cena i dostępność nawozu przestanie mieć znaczenie.

A tak teraz siarczan  magnezu Caldena pakuje. Zamiast na paletach to tona w bb.

Cena nie całe 52 zł/25kg

20220211_093319.jpg

Opublikowano

Tak i mi się wydaje.

A i załadunek/rozładunek szybszy. To jak u mnie na składzie ma widły 3m i od razu łapie te 4 czy 6 bb, kierowca jedną stronę rozplandekowuje. Piętrować też łatwiej

Opublikowano

Jeszcze czasem w zmieszanych mi zabiorą. 

Ale ten akurat dostanie drugie i trzecie życie. Najpierw na zboże, a jak już będzie w złym stanie to na drewno opałowe.

Micro na ten sezon kupione.

20220211_093319_resized.jpg

Opublikowano
41 minut temu, Agrest napisał:

Pierwszy raz będę stosował.

Dlaczego biedny?

W dawnych czasach stosowałem i byłem bardzo zadowolony z efektów.

Florowit należy polecić wszystkim którzy nie stosują nawożenia organicznego, natomiast przy intensywnym nawożeniu organicznym nie ma on większego sensu bo jego skład przypomina gnojówkę lub gnojowicę.

• Like 1
Opublikowano
11 minut temu, Andpol napisał:

Zapisywali w gminach o dotację na odbiór tego i podobnych w lecie.

wiem :)

ale w naszej gminie odbiór tony z dotacją kosztował by mnie więcej jak bez dotacji odbiera prywatna firma

do tego ta cala papierologia, pewnie jak wszystko w tym kraju z limitu de minimis (nie pamiętam już) ucinają

jedyny papier jaki mnie interesuje to ten w którym ktoś przysięga że zabrał i do lasu nie wyrzuci 😜

Opublikowano

W tym roku to przetestuję, za rok się zobaczy. 3182zł/1000l

14 minut temu, Maniekkkk napisał:

W dawnych czasach stosowałem i byłem bardzo zadowolony z efektów.

Florowit należy polecić wszystkim którzy nie stosują nawożenia organicznego, natomiast przy intensywnym nawożeniu organicznym nie ma on większego sensu bo jego skład przypomina gnojówkę lub gnojowicę.

I właśnie na doświadczeniach starszych rolników się oparłem. Skład może i mało stężony, nieschelatyzowany ale nikt nie miał zastrzeżeń a liść w sadach wyglądał wzorowo.

Niskie pH to olbrzymia zaleta w wypadku większości oprysków. 

Miesza się bardzo dobrze.

Wybrałem go też ze względu na formę płynną.

Opublikowano

Zalecenie jest 5l plus 10kg mocznik+10kg mgso4 i 4 opryski. Miesza się z fungi i insektycydami 

Raczej 4x nie zrobię ale 3 pewnie tak. Chyba że w ramach doświadczenia jakiś kawałek. 

Opublikowano

Że za dużo czy za mało?

Niby na etykiecie 3l, ale na firmie polecali jak w sadach 5l.

Opublikowano

Plan jest pierwszą ścieżkę w jęczmieniu robić na 4 z5 sekcji. W pszenicy podobnie.

Zobaczymy czy ten pasek około 3m będzie odbiegał od reszty.

Opublikowano

reakcja będzie, ale głównie na azot. I to pod warunkiem braków. plonwity i inne wynalazki w kukurydzy z mocznikiem to efekty było widać na słabych stanowiskach. tam gdzie wszystko w normie to na oko różnicy nie było. 

Opublikowano

U mnie pola bez obornika. Zawsze dawałem coś w stanie sypkim.

Opublikowano

Tak , uniwersalny wieloxkładnikowy.

Kupiony u producenta, a konkretniej u przedstawiciela bo taniej jak w fabryce. Cena z mauzerem I kurierem stała chyba na Polskę 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez Bartek933
      Szereg czynników w ostatnim roku wywindował ceny nawozów do niespotykanego poziomu. Każdy z nas jest dotknięty wysoką ceną nawozów jako jednego z podstawowych składników produkcji rolniczej. Końcówka ubiegłego roku przyniosła mały spadek w cennikach sprzedawców nawozów. 
      Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Dodaj nową pozycję...
v