Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
28 minut temu, JarekBazydlo napisał:

Z tego co słyszałem to raczej nawozy nie stanieja a zdrożeją o ten vat co zniesli ale to tylko takie pogłoski słyszalem nie pewna informacja. Ja mam nadzieje ze jednak tez stanieja bo pasowało by jeszcze dokupic azotowych

Co ci zdrożeje o vat jak prezes NBP mówi żeby tarcza antyinflacyjna została do końca roku? Więc nawozy na jesień będą tanie

Edytowane przez Mateusz1q
Opublikowano
3 godziny temu, mysza103 napisał:

To cię chyba raczej nie powinno obchodzić skąd kto ma i na co fundusze , chyba że zazdrość od  ciebie bije , to ok  .

zadna zazdrosc ale sarkazm 😜 

Opublikowano

Z tego co pamiętam to @galan99 pisał że więcej jak 2200 nie da. Raz potem podał 2400.

Wczoraj kolega pisał mi że ma propozycję zaksanu za gotówkę 2600 więc już blisko

Opublikowano
4 minuty temu, galan99 napisał:

ładnie ładnie już blisko do dobrej ceny .

Poczekamy jeszcze 1,5 miecha czasu jest na cenę 2,2 lub 2,4 ostateczności .

Pewnie 4 tony saletry potrzebujesz , interes życia zrobisz

Opublikowano

A niech by i 400kg. każdego boli że może z tego wielkie gowno zostać. 

Opublikowano
7 godzin temu, Maniekkkk napisał:

Coś mi się wydaje że koleś nakupił jakiegoś azotu licząc na łatwy zarobek ,a teraz siedzi na tym forum i zaklina rzeczywistość, bo z każdym dniem zarobek się ulatnia......😊.A co do chwalenia się co to nie on ...... jakoś trzeba się dowartościować.....😊

Niby każdy ma prawo kupić i sprzedać, ale osobiście gardzę takim postępowaniem.

Widzisz kolego ja jedną decyzją zarabiam tyle ile ty przez kilka jeżeli nie kilkadziesiat lat .A dziękuję za troskę o zarobek ale on już jest na rachunku bankowym nawet podatek zapłacony. Jak będziesz kupował co kolwiek to jak powiesz sprzedawcy dzień dobry następnie powiedz mu że nim gardzisz a później kupuj -ciekawe czy zbierzesz się na odwagę i zrobisz taki numer (Już Chrystus w przypowieści o talentach odniósł się do takich jak ty.

6 godzin temu, damian303 napisał:

. Najważniejszej rzeczy której nie napisałeś, to czy sprawdziłeś tzn. czy w ogóle użyłeś ten środek? Czy zrobiłeś kontrolę na w miarę jednolitej zasobowo kwaterze, gdzie na części dałeś azot, na części bakterie, na części niczym nie nawiozles? Nie zrobiłeś tego, bo byś na samym wstępie to napisał. Dlatego te twoje wywody są tyle warte, co dla ciebie te bakterie.

Wiem, że spora część tego typu specyfików jest go.. warta. Ale nie wszystkie. Sam w tym roku będę stosował feromony odstraszające owady(sprawdzone w zeszłym roku). A ile się przy tym nasłuchałem tekstów typu: nie wierze w takie wynalazki.

Jak nie napisałem cytuję "Ja już to zdyskwalifikowałem kiedy ty wchodziłeś na stojąco pod stół ) dobra nie napisałem że wypróbowałem więc informuję WYPRÓBOWAŁEM i gówno warte !!!!!! i tu gówno obrażam bo ono jest coś warte -proponuję czytać ze zrozumieniem . Zaś jeżeli chodzi o feromony to na pewno działają lecz nie odstraszająco a wabiąco (choć nie wiem może jest jakiś specyfik naśladujący feromon drapieżcy i odstrasza owady (przykład HUKINOL -zapach niedźwiedzia odstraszający dziki i jeleniowate) jednak to nie feromon a zapach .Nie będę wykładał czym jest feromon bo to podstawówka (żeby kogoś mniej rozgarniętego nie urazić 

• Like 1
Opublikowano
6 godzin temu, Jurniczek napisał:

Rząd ogłasza koniec inflancji. Gospodarstwa zlikwidowali większość zwierzyny,korporacje  zwijają interes z tuczami a Chiny wstrzymują zakup zboża. Panika na rynku zboża,  to jest scenariusz na ten rok.

Zapomniałeś dodać jeszcze że chinole oduczyli się jeść, niedługo oduczą się picia i wie każdy jaki będzie efekt. A tak serio to ludu na świecie coraz więcej, im żołądków nikt nie podwiąże. Te zboże będzie dalej szło, jak nie tu to tam. Coraz więcej u nas strączkowych, słonecznika, nawet kuku więc pszenicy i innych zbóż jest mniej. Dziś kontraktują pszenicę po 1200 to jest jakiś punkt odniesienia że nie będzie jej w żniwa po 750

Opublikowano
16 minut temu, RU68 napisał:

Widzisz kolego ja jedną decyzją zarabiam tyle ile ty przez kilka jeżeli nie kilkadziesiat lat .A dziękuję za troskę o zarobek ale on już jest na rachunku bankowym nawet podatek zapłacony. Jak będziesz kupował co kolwiek to jak powiesz sprzedawcy dzień dobry następnie powiedz mu że nim gardzisz a później kupuj -ciekawe czy zbierzesz się na odwagę i zrobisz taki numer (Już Chrystus w przypowieści o talentach odniósł się do takich jak ty.

Jak nie napisałem cytuję "Ja już to zdyskwalifikowałem kiedy ty wchodziłeś na stojąco pod stół ) dobra nie napisałem że wypróbowałem więc informuję WYPRÓBOWAŁEM i gówno warte !!!!!! i tu gówno obrażam bo ono jest coś warte -proponuję czytać ze zrozumieniem . Zaś jeżeli chodzi o feromony to na pewno działają lecz nie odstraszająco a wabiąco (choć nie wiem może jest jakiś specyfik naśladujący feromon drapieżcy i odstrasza owady (przykład HUKINOL -zapach niedźwiedzia odstraszający dziki i jeleniowate) jednak to nie feromon a zapach .Nie będę wykładał czym jest feromon bo to podstawówka (żeby kogoś mniej rozgarniętego nie urazić 

Człowieczku , nie jesteś żadnym sprzedawcą tylko zwykłym Spekulantem 

A pieniądze to trzeba mieć a nie nimi się chwalić......😊

Opublikowano (edytowane)

Chłopcze od kiedy to legalnie prowadzona firma kupująca na zasadach rynkowych kilkaset ton nawozów i to na przedpłatę to spekulacja -dla mnie to wyczucie rynku 

23 minuty temu, Maniekkkk napisał:

Człowieczku , nie jesteś żadnym sprzedawcą tylko zwykłym Spekulantem 

A pieniądze to trzeba mieć a nie nimi się chwalić......😊

A tak mam problem w co zainwestować bo na azotach to już mała górka (spekulacyjna)

A tak nawiasem to Władimir Władimirowicz ogranicza eksport azotów -będzie sraczka i to na całym świecie 

Edytowane przez RU68
  • Haha 1
Opublikowano
3 minuty temu, RU68 napisał:

Chłopcze od kiedy to legalnie prowadzona firma kupująca na zasadach rynkowych kilkaset ton nawozów i to na przedpłatę to spekulacja -dla mnie to wyczucie rynku 

A tak nawiasem to Władimir Władimirowicz ogranicza eksport azotów -będzie sraczka i to na całym świecie 

Zimy już nie będzie na + do 10 i w nocy do - 0 wiec gazu mniej potrzeba na opalanie będzie na nawozy .

Opublikowano
24 minuty temu, GBRL napisał:

. Dziś kontraktują pszenicę po 1200 to jest jakiś punkt odniesienia że nie będzie jej w żniwa po 750

Na dziś z nowych zbiorów dla pszenicy konsumpcyjnej 1100 zł 

• Confused 1
Opublikowano

jest to cena na 100 % gwarantowana?nigdy kontraktacji nie miałem. 

Opublikowano
Przed chwilą, galan99 napisał:

Zimy już nie będzie na + do 10 i w nocy do - 0 wiec gazu mniej potrzeba na opalanie będzie na nawozy .

Po olimpiadzie gaz będą kurierem wysyłać bo władimir pokaże co potrafi -.Już tysiące jednostek krwi jest transportowanych i przechowywanych przy granicy z Ukrainą a Europa ma sraczkę ze strachu (bo ten idiota jest nieobliczalny)

Opublikowano
9 minut temu, RU68 napisał:

Żeby to jeszcze była prawda. 

Znów manipulują faktami aby tylko złapać frajera na drogi nawóz. 

Opublikowano
7 minut temu, masa24 napisał:

Co tu kto Kupil ile i po ile bo mam ciekawski charakter a nie jestem w temacie 😀

Florovit 1000l za 3182zł, jeśli to Cię interesi🤭

Opublikowano
17 minut temu, galan99 napisał:

Słyszeli Jarek ma zostać Premierem /

Czyli koniec pisu jest blisko. W 2006 roku objął też to stanowisko i za długo się na nim nie utrzymał.

Saletra w 3 punktach kolejno 3000, 3000 i 3050.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2026? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂 Wam drodzy hodowcy i sobie w 2026 życzę jak najwyższych cen!!!

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.

Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/305087-ceny-bydla-2025/
  • Dodaj nową pozycję...
v