Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, GRZES1545 napisał:

A podjadę 🙂 ciekawe czy cennik będą mieli, pytałeś wcześniej jak u nich cenowo było  do wczoraj?

Saletra u niego z Anwilu z 3200 na 2970. 

• Thanks 1
Opublikowano

Zamówione miesiąc temu, rozsiane w sobotę, dziś zapłacone😜

Opublikowano
Stosował ktoś z was RSM 28 5S ? Ma Ciekawe proporcje form azotu. Dzisiaj znalazłem tu na forum że w ogóle coś takiego istnieje.To jakaś nowość ? Ciekawe jak z dostępnością. Ktoś z was stosował ?
Opublikowano
25 minut temu, Agrest napisał:

Choć zarobiłem🤭 to zapytam - czego tak późno?

Rsm 26S 2660zł

Również dostałem ostrzeżenie , a najlepsze jest to że ktoś się budzi z letargu i ostrzeżenia daje z tygodnia czy jeszcze więcej w tył , A jak się ktoś podejmuje moderowania to niech siedzi i robi to na bieżąco . 

Co do cen nawozów dziś byłem na składzie i jakoś o 8% vatu nie staniało , bo z 3200 na 3100  za saletrę , czyli z 3,5 %

• Like 2
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, yacenty napisał:

Tak 98,1% z ostatniego tygodnia, którzy gadali o wszystkim tylko nie o cenach, a już szczególnie jakieś wycieczki do pewnych grup ludzi

A masz jakiś raport potwierdzający te ,,98,1%” czy to tylko pisanie na zamknięcie tematu?

A która to ,,pewna” grupa ludzi????

Edytowane przez przemek28_28
Opublikowano (edytowane)

Dziś próbowałem się dowiedzieć jakie są aktualne ceny soli potasowej i o dziwo mam dzwonić jutro bosami dobrze  nie wiedzieli 😃

Pany, spokojnie też dostałem w promocji  moderatorskiej drobny upominek  i dostałem do zrozumienia że nawet   zakłady azotowe i to co politycy  przy niej grzebiący   nic nie mają wspólnego z cenami  nawozów w tym temacie   😋 

Edytowane przez Pigmei
  • Root Admin
Opublikowano

Tak mam, a grupa ludzi to Ukraińcy czy UPA - jakoby to miało cokolwiek wspólnego z cenami nawozów. Jest temat w HydeParku o sytuacji politycznej to zapraszam tam - tu rozmawiamy o cenach nawozów.

• Like 3
Opublikowano

Ci co dostali te ostrzeżenie , to też tak macie że to co napiszecie jest ukryte , i czy inni tych postów nie widzą ? bo jeśli nikt tego nie widzi to jaki sens pisać ceny nawozów jak te ceny już będą nieaktualne , nim się pojawią publicznie

Opublikowano (edytowane)

Nie trzeba było nawiązywać do dawnych i trudnych czasów  w tym UPA itp by zarobić punkcik, mi sie oberwało już  za jednorazowe wyjaśnienie i wspomnienie o niedoszłej  prywatyzacji kilka lat temu całej Grupy Azoty   😔 

Edit  tyle z wyjaśnień i OT wzgledem tej  sytuacji, wracam treściowo do samych cen jak tylko je poznam .

Edytowane przez Pigmei
  • Like 2
Opublikowano

Nie chce się wtrącać, ale czy aby ceny nawozów nie są mocno powiązane z polityką? Rozmowa o samych cenach, jest jak czytanie książki telefonicznej, nudne. Przypuszczam, że właśnie z tego powodu bardzo łatwo porusza się temat polityki, której osobiście nie cierpie. Polityka to nic innego jak sklócanie ludzi, według założenia 'dziel i rzad'.

• Like 4
  • Root Admin
Opublikowano

Dobra, ale niech to będzie konkret ze cena azotu zależy od ceny gazu a na gaz ma wpływ jakaś umowa pomiędzy dwoma państwami, a nie wypisawianie ze jakas nacja jest głupia.

Już to przerabialiśmy na początku stycznia i paru mnie wyzywało ze posty pogineły bo były o cenie w Niemczech a przy okazji wyzywał innego użytkownika na forum

14 minut temu, mysza103 napisał:

Ci co dostali te ostrzeżenie , to też tak macie że to co napiszecie jest ukryte , i czy inni tych postów nie widzą ? bo jeśli nikt tego nie widzi to jaki sens pisać ceny nawozów jak te ceny już będą nieaktualne , nim się pojawią publicznie

już jest ok, sorry za mocno się wcisnał guziczek

Opublikowano

Nara. fajnie było pozdrawiam wielbicieli GA..

dzisiejsza obniżka o wat to porażka tego ustroju i tego całego psioskiego bagna. tylko tu się tłumaczy minus 8 równa się  zero lub  minus 2

jutro mocznik ruski po 3600 za tonę 3 bb do potwierdzenia. 

Opublikowano
1 minutę temu, yacenty napisał:

Dobra, ale niech to będzie konkret ze cena azotu zależy od ceny gazu a na gaz ma wpływ jakaś umowa pomiędzy dwoma państwami, a nie wypisawianie ze jakas nacja jest głupia.

Już to przerabialiśmy na początku stycznia i paru mnie wyzywało ze posty pogineły bo były o cenie w Niemczech a przy okazji wyzywał innego użytkownika na forum

Nie podałes danych o punktach ostrzeżeń.  Jako ,,wódz” rzuciłeś że masz takie dane więc je podaj. Sam wymagasz konkretów to pokaz że sam taki jesteś, a nie tekturowy władca🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Opublikowano
15 minut temu, yacenty napisał:

Tak mam, a grupa ludzi to Ukraińcy czy UPA - jakoby to miało cokolwiek wspólnego z cenami nawozów. Jest temat w HydeParku o sytuacji politycznej to zapraszam tam - tu rozmawiamy o cenach nawozów.

Jak by na to nie patrzeć to właśnie Ukraina i cała ta sytuacja co się tam dzieje , to ma bardzo wiele wspólnego z cenami nawozów , jak chociażby przez te napięcia wzrosty cen paliw czy gazu , co chyba przekłada się na ceny nawozów , czyż nie ? A jak się komuś daje ostrzeżenie z ponad tygodnia temu , to wypadało by przynajmniej w wiadomości prywatnej zacytować ten post żeby każdy wiedział za co konkretnie dostał to ostrzeżenie . To by było fer w tedy 

• Like 4
Opublikowano

Myślę, że obniżka VAT tak naprawdę uderzy w ryczałtowców, którzy nie dostana dopłat VAT do produktu. Jeśli ktoś jest vatowcem, to po prostu zamiast odpisać od kwoty, po prostu go nie zapłaci. Jeśli produkt ma kosztować 1000 netto, to brutto 1080. To 80 trzeba zapłacić, a gdy jest 0 VAT, po prostu zapłaci 1000 zł.

• Haha 1
Opublikowano
15 minut temu, mysza103 napisał:

Jak by na to nie patrzeć to właśnie Ukraina i cała ta sytuacja co się tam dzieje , to ma bardzo wiele wspólnego z cenami nawozów , jak chociażby przez te napięcia wzrosty cen paliw czy gazu , co chyba przekłada się na ceny nawozów , czyż nie ? A jak się komuś daje ostrzeżenie z ponad tygodnia temu , to wypadało by przynajmniej w wiadomości prywatnej zacytować ten post żeby każdy wiedział za co konkretnie dostał to ostrzeżenie . To by było fer w tedy 

Dokładnie.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez Bartek933
      Szereg czynników w ostatnim roku wywindował ceny nawozów do niespotykanego poziomu. Każdy z nas jest dotknięty wysoką ceną nawozów jako jednego z podstawowych składników produkcji rolniczej. Końcówka ubiegłego roku przyniosła mały spadek w cennikach sprzedawców nawozów. 
      Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Dodaj nową pozycję...
v