Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Byłem na składzie dzisiaj cena 20 zł mniejsza brutto niż wczoraj a powinno być conajmniej 200 i mówią żeby kupować bo będzie drożej. Co robić? Może zgłosić to do UOKiK?

Edytowane przez Mateusz1q
  • Haha 1
Opublikowano

Też tak myślę że za drogo z 800 - 1000 zł , no ale co zrobisz , trzeba zacisnąć zęby i jakoś ten rok przeciągnąć , Gorzej jak takie ceny staną się normą w przyszłości

4 minuty temu, PAN88 napisał:

Dla mnie i za 2800 to za drogo. Ekologia będzie i tyle

Opublikowano
5 minut temu, Mateusz1q napisał:

Byłem na składzie dzisiaj cena 20 zł mniejsza brutto niż wczoraj a powinno być conajmniej 200 i mówią żeby kupować bo będzie drożej. Co robić? Może zgłosić to do UOKiK?

Dzisiaj nie ma ceny brutto tylko netto , skoro vat jest 0% to jak ma być brutto 

Opublikowano
jarecki napisał:

JA MYSLE ŻĘ ZA KILKA  LAT takie badania będą normą przy działkach kilku ha . 

Pokazywał mi badania z tamtego roku i pH na poziomie 6 a zasobności wysokie. Co 3-4 lata był dawany obornik. Facet oddaję bo córki poszły do Warszawy do pracy a mu już zdrowie nie pozwala i po żniwach oddaję w dzierżawę. W tym roku na 9ha sieję kukurydzę na ziarno. Dodam że 4ha to łąki siewne.

Opublikowano

Szczerze to te 300zl przy 3 tyś zł to marne pocieszenie, jakby o tysiąca zrobili upust to by było coś, dziś 300zl jest nic nie wart.

Opublikowano
4 godziny temu, Maniekkkk napisał:

To nie są informacje,bo mając takie już dawno bym był miliarderem.

Jest to moja prywatna analiza , oczywiście mogę się mylić jeśli wystąpią jakieś czynniki nieprzewidywalne.

W każdym innym przypadku stawiam dolary przeciwko żołędziom że nawozy właśnie wjeżdżają na równię pochyłą

W nawozach decydujący udział ma gaz a on podrożał o przeszło dolara względem grudnia więc w jaki sposób ma stanieć nawóz

Opublikowano (edytowane)

UFF potaniał o VAT - więc realnie podrożał o 35zł

albo - nie ma na to zerowej stawki i przestał iść bo ludzie się zorientowali jakie to złoto

Edytowane przez strzechu
Opublikowano

Choć zarobiłem🤭 to zapytam - czego tak późno?

Rsm 26S 2660zł

Opublikowano (edytowane)

@AgrestNie tylko Ty🙆‍♂️

Jutro podjadę na targ, przy okazji zobaczę czy nowe cenniki są na nawozy😁

@sumek666 temat koronawirusa odwiedzasz? Tam za wyzwiska należy się porządek zrobić, tutaj to w miarę spokojnie.

Edytowane przez GRZES1545
Opublikowano
3 minuty temu, GRZES1545 napisał:

@AgrestNie tylko Ty🙆‍♂️

Jutro podjadę na targ, przy okazji zobaczę czy nowe cenniki są na nawozy😁

@sumek666 temat koronawirusa odwiedzasz? Tam za wyzwiska należy się porządek zrobić, tutaj to w miarę spokojnie.

Saletra potanieje na 2200 zł .

Ja to zaraz Generałem zostanę za uwagi .

Opublikowano
3 minuty temu, GRZES1545 napisał:

Nie tylko Ty🙆‍♂️

Jutro podjadę na targ, prY okazji zobaczę czy nowe cenniki są na nawozy😁

@sumek666 temat koronawirusa odwiedzasz? Tam za wyzwiska należy się porządek zrobić.

Na targ w Radzyniu? Dzisiaj obdzwaniałem, to saletrę najtaniej znalazłem za 2950 zł.

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, tytanowyJanusz napisał:

weź no zajrzyj do Dudy, zapytaj się czy słyszeli o obniżkach 😉

A podjadę 🙂 ciekawe czy cennik będą mieli, pytałeś wcześniej jak u nich cenowo było  do wczoraj?

Opublikowano
13 minut temu, sumek666 napisał:

uczciwie zarobione :) czemu późno? tak wyszło. nie ty sam :)

Nie mam zastrzeżeń😁

Superfosfat prosty rozliczony po 1352 zł

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez Bartek933
      Szereg czynników w ostatnim roku wywindował ceny nawozów do niespotykanego poziomu. Każdy z nas jest dotknięty wysoką ceną nawozów jako jednego z podstawowych składników produkcji rolniczej. Końcówka ubiegłego roku przyniosła mały spadek w cennikach sprzedawców nawozów. 
      Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Dodaj nową pozycję...
v