Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Andpol napisał:

3 godziny temu, dralo5 napisał:

I jak tam obniżki? Bo np w sklepie internetowym dlaroslin w niedzielę Axial Komplet na 2ha kosztował 339 zł a już w poniedziałek 366 zł, dziś po obniżce vatu 339. Tak się zarabia na rolnikach

Zamówiłem axial ale solo bo ten z paka słabszy i obniżki są

faktura też ma być to jeszcze 10% taniej będzie.

ten solo nie zwalcza chyba dwuliściennych ?

Opublikowano
6 minut temu, KlimekPL napisał:

WWL saletra big bag 2800zł z dostawą. Dobra cena na dzień dzisiejszy?

Który skład kolego?

Ojciec w sobotę w Stanisławowie się pytał człowieka co handluje nawozami to 3200 mu powiedział

Opublikowano

Ondzwonilem wczoraj lokalne hurtownie z nawozem, wczoraj saletra 3075 brutto, dzisiaj 2875 bez vatu i kazdy mowi że idzie podwyżka. Mocznik w malym worku wczoraj 3900 brutto dzisiaj 3850 z vat0. Czyli jesli ktos jest na vacie i kupil nawozy wczoraj to ciut zaoszczedił wedlug dzisiejszej ceny. Mateusz bedzie sie chwalił jak on to rolnikom nie pomógł bo obnizyl vat na nawozy, ale ceny i tak handlarze winduja do gory, prawo rynku...

Opublikowano
1 godzinę temu, PAN88 napisał:

Który skład kolego?

Ojciec w sobotę w Stanisławowie się pytał człowieka co handluje nawozami to 3200 mu powiedział

Agrochemik Pułtusk. Lokalizację podałem WWL bo tutaj dostawa.

34 minuty temu, Mateusz1q napisał:

gaz tanieje na gielddzioe w holandii którą Grupy azoty biorą do rozliczeń. Nie dajcie sie zrobić w balona

No i właśnie teraz nie wiem czy brać po 2800 czy jeszcze czekać... 

Opublikowano

robi się już okres przedsraczkowy, jeżeli ktoś ma rzepak to ja bym już nie czekał, ze zbożem można jeszcze chwile przeciągnąć w zależności od rejonu. W czwartek pisałem umowę na pszenicę a w piątek już chcieli odbierać, a z nawozami będą teraz przeciągać bo transportu nie ma

Opublikowano
3 godziny temu, Maniekkkk napisał:

Zostawcie nawozy w spokoju,one dopiero zaczęły drogę w dół.

Raczej skupcie się na paliwie ,bo w tym przypadku po spektakularnej obniżce zacznie się ponowny ruch w górę

Dziś rano o 7 tankowałem e95 po 5,22 o 12 jade patrzę a już cena 5,33

Opublikowano
16 minut temu, lolq1660 napisał:

robi się już okres przedsraczkowy, jeżeli ktoś ma rzepak to ja bym już nie czekał, ze zbożem można jeszcze chwile przeciągnąć w zależności od rejonu. W czwartek pisałem umowę na pszenicę a w piątek już chcieli odbierać, a z nawozami będą teraz przeciągać bo transportu nie ma

To już w lutym będziesz siał na rzepak nawóz ? .

Opublikowano
galan99 napisał:

16 minut temu, lolq1660 napisał:

To już w lutym będziesz siał na rzepak nawóz ? .

nie, ale wolę liczyć ok. 3tyg na transport niż w marcu wyglądać kiedy dojdzie

• Like 1
Opublikowano

obniżka vatu w wydaniu GA:

"Po wprowadzeniu zerowego VAT na nawozy, spółka przewiduje, że dotychczasowe ceny netto staną się cenami brutto."

Opublikowano
Przed chwilą, geo2 napisał:

obniżka vatu w wydaniu GA:

"Po wprowadzeniu zerowego VAT na nawozy, spółka przewiduje, że dotychczasowe ceny netto staną się cenami brutto."

No i? Dobrze napisali

• Like 1
Opublikowano
3 godziny temu, Maniekkkk napisał:

Zostawcie nawozy w spokoju,one dopiero zaczęły drogę w dół.

Raczej skupcie się na paliwie ,bo w tym przypadku po spektakularnej obniżce zacznie się ponowny ruch w górę

Skąd informacje, że nawozy będą tanieć?

Opublikowano
2 godziny temu, PAN88 napisał:

Który skład kolego?

w ubiegłym tygodniu dzwoniłem do węęgrowa to była 3 tys . to teraz bez vat powinno być 2, 8  tys   dzwoniłem do phu borek  

1 godzinę temu, JarekBazydlo napisał:

A zadam pytanie trochę nie w temacie ale trudno. Mam do wzięcia w odległości od gospodarstwa 1km17ha dzierżawy w 3kawalkach w tym największy ma 9ha i dwa po 4 klasa ziemi 4a i 4b zadbana. Gościu chce dzierżawy po tysiaku do hektara i jego doplaty i on płaci podatek. I teraz pytanie czy warto?

Zrób badanie gleby na koszt własciciela , takie badanie powinno być normą i jest na zachodzie europy i dopiero ustala się czynsz , ja zbadałem kiedyś ziemia 2-4 klasa a oto wynik ph-5,19  ;fosfor 3 bardzo niski ; potas 3, 5 bardzo niski   ; magnez 7,5 wysoki  , na takie to trzeba najpierw sporo wydać w nawozu żęby był zysk 

• Haha 2
Opublikowano
53 minuty temu, KlimekPL napisał:

Skąd informacje, że nawozy będą tanieć?

To nie są informacje,bo mając takie już dawno bym był miliarderem.

Jest to moja prywatna analiza , oczywiście mogę się mylić jeśli wystąpią jakieś czynniki nieprzewidywalne.

W każdym innym przypadku stawiam dolary przeciwko żołędziom że nawozy właśnie wjeżdżają na równię pochyłą

Opublikowano
3 godziny temu, Rafcioo96 napisał:

Ondzwonilem wczoraj lokalne hurtownie z nawozem, wczoraj saletra 3075 brutto, dzisiaj 2875 bez vatu i kazdy mowi że idzie podwyżka. Mocznik w malym worku wczoraj 3900 brutto dzisiaj 3850 z vat0. Czyli jesli ktos jest na vacie i kupil nawozy wczoraj to ciut zaoszczedił wedlug dzisiejszej ceny. Mateusz bedzie sie chwalił jak on to rolnikom nie pomógł bo obnizyl vat na nawozy, ale ceny i tak handlarze winduja do gory, prawo rynku...

czyli wczoraj była tańsza o prawie 30 zł 

4 godziny temu, PAN88 napisał:

Który skład kolego?

Tobie w sobotę powiedzieli cenę brutto , a jemu dzisiaj cene netto , chociaż jak kupił po 2800 to i tak taniej o ponad 150zł niż ty masz propozycje

4 godziny temu, KlimekPL napisał:

WWL saletra big bag 2800zł z dostawą. Dobra cena na dzień dzisiejszy?

Jeśli ktoś jest na vacie to można powiedzieć że drogo , bo choćby parę dni temu można było kupić taniej

Opublikowano
1 minutę temu, mysza103 napisał:

Tobie w sobotę powiedzieli cenę brutto , a jemu dzisiaj cene netto , chociaż jak kupił po 2800 to i tak taniej o ponad 150zł niż ty masz propozycje

Dla mnie i za 2800 to za drogo. Ekologia będzie i tyle

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez Bartek933
      Szereg czynników w ostatnim roku wywindował ceny nawozów do niespotykanego poziomu. Każdy z nas jest dotknięty wysoką ceną nawozów jako jednego z podstawowych składników produkcji rolniczej. Końcówka ubiegłego roku przyniosła mały spadek w cennikach sprzedawców nawozów. 
      Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Dodaj nową pozycję...
v