Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
59 minut temu, Marl napisał:

Jakie daty macie na workach? Pytam tych, którzy kupili w tym momencie nawozy.

Ciepły mocznik prosto z Puław, kierowca mówił że mocznik na bieżąco a za saletrą trzeba trochę postać 

• Thanks 1
Opublikowano
8 godzin temu, FarmerDyzio napisał:

v11 mógłbyś potwierdzić lub zaprzeczyć że to Ty byłeś tutaj poprzednio jako bodajże RU? Ten specjalista od uff?

Niedoczekanie- a o czym ten debil J......... wówczas by pisał teraz ma na głowie gdzie zdobyć zdjęcie z saletrą i mocznikiem na jednym aucie (podpowiem  mu- załaduj zrób zdjęcie i rozładuj no i nie zapomnij wkleić żeby udowodnić swoją rację .Napisał bym więcej ale na forum są jeszcze maminsynki nie odsadzone od cycka mamusi i robią za kapusiów jak brakuje argumentów Mowa jest srebrem milczenie złotem -Mniej wiesz lepiej spisz 

Opublikowano

No i dokładnie ten sam prostacki, prymitywny, często chamski, ton wypowiedzi. Czyż 😆

Opublikowano (edytowane)

Dzięki za odpowiedzi. W moich stronach krążą opinie, ze magazyny zakłądów azotowych pękają w szwach i nawozu jest po sufit i cena musi mocno spadnąć... Wszyscy czekają na luty. @mysza103 : jaka sytuacja w firmie wamex lub innej sprzedającej nawozy w okolicy Jędrzejów/Pińczów? spadła cena ?Saletre kupił jeden forumowicz i data 17.12.2022 , czyli na bieżąco.

Edytowane przez Marl
Opublikowano

Czy rolnicy zakupili już nawozy na nadchodzący sezon?

Co ciekawe, z relacji rolników wynika, iż decyzje w tym zakresie są bardzo mocno zróżnicowane. Nie brakuje tych, którzy nawozy już kupili, nie brakuje również tych, którzy wciąż czekają na niższe ceny. Jest także grupa farmerów, którzy twierdzą, że na znak sprzeciwu wobec tak wysokich cen, całkowicie planują zaniechać nawożenia nawozami sztucznymi.

Rolnik to taki biznesmen , że uwierzy we wszystko co mu powiedzą . Jak powiedzą żeby kupować bo nie będzie od razu robi zakupy .

Opublikowano
31 minut temu, galan99 napisał:

Rolnik to taki biznesmen , że uwierzy we wszystko co mu powiedzą . Jak powiedzą żeby kupować bo nie będzie od razu robi zakupy .

Tak se pomyślałem. A po ciula mam teraz kupować, kiedy i tak z końcem roku wejdzie mi to na magazyn? A jak trzeba by było świętować Nowy Rok z myślą że za tydzień będzie do opłacenia faktura na pół miliona, to cała radość świętowania idzie się walić. 🤣 To se kupię jak mi przyjdzie ochota.🤣

To tak żebyś  wiedział iż istnieją też inne wytłumaczenia.😂 Biznesmeńskie.🤣

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, boogie7 napisał:

No i dokładnie ten sam prostacki, prymitywny, często chamski, ton wypowiedzi. Czyż 😆

A jaki ma być ? - jak na zaczepki nie odpowiesz to napiszą że jesteś cienisz,  odpowiesz delikatnie to uznają że mogą ci jeszcze dowalić a jak odpowiesz dosadnie to odzywają się ekolodzy że tak nie wypada .Podaj receptę 

Opublikowano
1 godzinę temu, Marl napisał:

Dzięki za odpowiedzi. W moich stronach krążą opinie, ze magazyny zakłądów azotowych pękają w szwach i nawozu jest po sufit i cena musi mocno spadnąć... Wszyscy czekają na luty. @mysza103 : jaka sytuacja w firmie wamex lub innej sprzedającej nawozy w okolicy Jędrzejów/Pińczów? spadła cena ?Saletre kupił jeden forumowicz i data 17.12.2022 , czyli na bieżąco.

We wtorek zamówiłem parę ton kizerytu po 2000zł w wamex siarczan magnezu z siarkopolu mają po 1560 , a CN Pińczów SIARCZAN 1740 , tyle mogę tylko powiedzieć , bo to mnie interesowało i na inne nawozy nawet nie patrzyłem jakie mają ceny , bo już jestem zatowarowany na cały sezon w rsm , a NPK zawsze całość sieję po żniwach , więc też za bardzo mnie cena nie interesuje na obecną chwilę 

Opublikowano
WojciechFirus napisał:

składał ktoś zamówienia w sprzedaży www. w Arochemie?

Najpierw przeczytaj regulamin, szczególnie art 3 dotyczący rezerwacji produktu powyżej 1000kg, i ustalenia dostawy nawozu. Bo transport jak widać będzie płatny, agrochem wyślę e-mail o tym i dopiero realizują sprzedaż. Sklep jak najbardziej ok, ceny porównywalne jak na składach ale jeśli dojdzie koszt transportu to oszczędność na zakupach może być pozorna. Spoko było przed świętami, po dodaniu do koszyka był rabat 3%, mocznik wychodził 3830 zł a wyjściowo był około 3970.

Opublikowano

Ja chętnie kupię rosyjskie nawozy w dobrej cenie ewentualnie białoruskie jak zboże może być z Ukrainy to czemu nawozu od ruskich nie brać? Powinni pozwolić bo głód Afrykę dopadnie bez tanich nawozów.

• Like 2
Opublikowano
1 godzinę temu, krilan06 napisał:

Ktoś coś słyszał o nowych zasadach składowania nawozów? Na farmerze gość w komentarzach pisze o jakichś chorych przepisach

Ważne żeś "kliknął" 😋

Ten "farmer" zaczyna przypominać Onet, O2, WP. WRC 🤦

Opublikowano
6 godzin temu, driver24 napisał:

To jest właśnie ciekawe, saletra praktycznie jeszcze ciepła, data na worku 3 dni przed dostawą. 

Czy faktycznie ciepła? Hmm... jaki jest problem wyprodukować wcześniej, a datować przed wyjazdem. Nikt się nad tym nie zastanawiał?

• Like 2
  • Thanks 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Marek123456 napisał:

kukurydza z ukrainy zła a nawóz z kazachstanu dobry hahahah

Pewnie że dobry, jakość pewnie nie gorsza jak Krajowego. Co do kukurydzi i innych to jak nie widzisz jakie są różnice to zamilcz.

• Like 2
Opublikowano
v11 napisał:

8 godzin temu, FarmerDyzio napisał:

v11 mógłbyś potwierdzić lub zaprzeczyć że to Ty byłeś tutaj poprzednio jako bodajże RU? Ten specjalista od uff?

Niedoczekanie- a o czym ten debil J......... wówczas by pisał teraz ma na głowie gdzie zdobyć zdjęcie z saletrą i mocznikiem na jednym aucie (podpowiem  mu- załaduj zrób zdjęcie i rozładuj no i nie zapomnij wkleić żeby udowodnić swoją rację .Napisał bym więcej ale na forum są jeszcze maminsynki nie odsadzone od cycka mamusi i robią za kapusiów jak brakuje argumentów Mowa jest srebrem milczenie złotem -Mniej wiesz lepiej spisz 

Hahaha...😂 Pisałem że dostawa będzie w następnym tygodniu to nie muszę nic szukać. Już Ci nie jeden napisał że też miał takie dostawy i nikt nie widział problemu. Idź mieszaj ten UFF bo potem kazanie na agrofoto musisz przygotować 😂 Bo chyba cytaty Ci się skończyły 😂🤣😂🤣😂

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez Bartek933
      Szereg czynników w ostatnim roku wywindował ceny nawozów do niespotykanego poziomu. Każdy z nas jest dotknięty wysoką ceną nawozów jako jednego z podstawowych składników produkcji rolniczej. Końcówka ubiegłego roku przyniosła mały spadek w cennikach sprzedawców nawozów. 
      Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Dodaj nową pozycję...
v