Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
35 minut temu, jacor73 napisał:

Oj, żeby z tym importowanym mocznikiem nie było tak, jak z tym UFF. Co to miało nie byś jakie achy i ochy, i nagle niespodziewanie euforia minęła. Badał ktoś na zawartość azotu, a może tam tylko 25% i z tego wynika atrakcyjna cena?

A jak sprzedawca twierdzi że ma certyfikat na ten mocznik to też jest 25% azotu w nim?

Opublikowano
11 godzin temu, Strongman napisał:

To jest dopiero pierdolenie bo inaczej tego nazwać nie można śmiech na sali po pierwsze kto komu ogranicza cenę sprzedaży "w cenie hurtowej " po drugie czym jest cena hurtowa każdy dystrybutor ma ceny dopasowane do wieloletnich kontraktów całorocznych odbiorów (czy towar idzie czy nie dystrybutor musi odebrać -nie musi zapłacić -jego ryzyko zysku albo straty . nieodebranie to kara nie zapłacenie to cena na skład z terminem wykupu . A te głąby nie znając rynku nawozów piszą o czymś czego nie rozumieją . Pisać byle pisać i zrobić nadzieję  a nawet do ceny "hurtowej zawsze można dołożyć koszt spedycji np 500 zł do tony -kto komu zabroni jest wolność handlu nie bądźcie głąbami i napiszę po śląsku nie dajcie się robić w ciula (to nie jest nadzwyczajny wulgaryzm na śląsku)

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, v11 napisał:

A "mła" bardzo chwalę dopłatę do nawozów nie dość że dostałem 25 tysi to jeszcze wniosek złożyłem przed obszarowym i jeszcze nie będę was wk***iać po ile kupiłem nawóz .Wprawdzie chyba dostałem przelew jako ostatni  kiedy już straciłem nadzieję ze coś z tego będzie 9ale ta nuta niepewności i dreszcz emocji wart każdych pieniędzy  

v11

jeszcze napisz że ci w euro oszołomie wypłacili haha

jak kupiłeś tanio nawóz  i maksymalną dopłatę 25 000 dostałeś  , to

masz więcej niż 50 ha i do hektara dostałeś mniej niż 500 zł

jesteś nieuk i nie potrafisz liczyć , na dodatek chwalna doopa

a kiedy złożyłeś i dostałeś kase to kogo to ???????????

V11  co ci nie pasuje w tym rozwiazaniu żeby rolnik miał możliwość pominąć dystrybutora i kupić nawóz bez jego marży ????

Edytowane przez stach12
j
Opublikowano
jacor73 napisał:

Tak beknie, zwłaszcza firma z kapitałem zakładowym 15 tys. 3/4 tych importerów, to firmy wydmuszki a z takim to się można sądzić jak z koniem kopać. Już tu był taki potentat od tego mocznika UFF, który robił interesy z firmą z branży spożywczej, która handlowała wspomnianym UFF i go pyknęli na parę monet. A saletra też biała i nie ma 46%. Ja to się cieszę, że ludziska mają wybór i mogą kupować co chcą, tańszy importowany albo droższy krajowy, ja jestem w lepszej sytuacji i nie muszę już kupować.

No ten "świerzak" v11 całkiem podchodzi pod tego od mocznika uff 😋

Opublikowano
1 godzinę temu, stach12 napisał:

v11

jeszcze napisz że ci w euro oszołomie wypłacili haha

jak kupiłeś tanio nawóz  i maksymalną dopłatę 25 000 dostałeś  , to

masz więcej niż 50 ha i do hektara dostałeś mniej niż 500 zł

jesteś nieuk i nie potrafisz liczyć , na dodatek chwalna doopa

a kiedy złożyłeś i dostałeś kase to kogo to ???????????

V11  co ci nie pasuje w tym rozwiazaniu żeby rolnik miał możliwość pominąć dystrybutora i kupić nawóz bez jego marży ????

Nudzi ci się? nie masz innych celów? Obrażam cię zawistny" pajacu" ? napisał bym ci bardziej dosadnie ale nie jesteś tego wart żebym tak nisko upadł  przez tobie podobnych jest w rolnictwie tak jak jest weź się odszczypaj ode mnie wrzuć do ignorowanych i żyj swoim prostackim życiem (I tak jak napisałem - jakbym opisał całość to byś 3 dni d*pę smarował wazeliną bo taką srakę zawistną  byś dostał no i nie wątpię że donosik już byś pisał i wzywał modera Mam prośbę  nie reaguj nie odpisuj nie lajkuj po prostu nie istnieje dla ciebie  amen ,

PS. Akurat azoty pominą dealerów którzy od lat biorą tysiące ton nawozów miesiąc w miesiąc  bo rządowy głąb wpadł na genialny pomysł żeby "gównojadom" sprzedawać po tonie nawozy w cenach hurtowych (produkcja na linii to 5 do 8 t na min ) -czy ty jesteś przy zdrowych zmysłach zastanów się ? Azoty mają gdzieś rolników nawet tych po 1000 ha a ty z twoim ogródkiem chcesz być panem na włościach o strukturze sprzedaży masz takie pojęcie jak ten rządowy głąb  gminy już węglem handlują teraz będą na twoje życzenie nawozami później skup świń i mleka? WIEJSKA  PARANOJA 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Ee gdzie tam. On już pewnie w Dubaju wyspę swoją kupił za tego uffa to myślisz, że by tu zaglądał z wywalaczami gnoju pogadać 😁 

Z Uzbekistanu też cały okręt mocznika miał dogadywać to może rozładowuje ładowarką 😉

14 minut temu, boogie7 napisał:

No ten "świerzak" v11 całkiem podchodzi pod tego od mocznika uff 😋

Edytowane przez pedro2
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, pedro2 napisał:

Ee gdzie tam. On już pewnie w Dubaju wyspę swoją kupił za tego uffa to myślisz, że by tu zaglądał z wywalaczami gnoju pogadać 😁 

Z Uzbekistanu też cały okręt mocznika miał dogadywać to może rozładowuje ładowarką 😉

Po jednym z jego postów, na 99 % to baron uff 😆

Edytowane przez boogie7
Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, JarekBazydlo napisał:

Bo jest problem z aplikacją tego uff

Dokładnie  można było rozpuści w wodzie i odciągną olej i wtedy opryskiwaczem ( wiem problematyczne ale też myślałem że będzie łatwiej to iść ) w sumie wyszło to na plus bo zostało mi ponad 3000 litrów oleju który zużyłem do suszenia kukurydzy 😂 

Jak był uff po 1200 to by się opłacało ... Teraz po 3000 więc azot wychodzi w tej cenie co zwykły z importu ..

Edytowane przez Arab98792
Opublikowano
4 godziny temu, v11 napisał:

A "mła" bardzo chwalę dopłatę do nawozów nie dość że dostałem 25 tysi to jeszcze wniosek złożyłem przed obszarowym i jeszcze nie będę was wk***iać po ile kupiłem nawóz .Wprawdzie chyba dostałem przelew jako ostatni  kiedy już straciłem nadzieję ze coś z tego będzie 9ale ta nuta niepewności i dreszcz emocji wart każdych pieniędzy  

Czemu nie piszesz tych mądrości z konta RU68? Jednak dupsko szczypie jak widzisz pytania o UFF i wolałeś założyć nowe konto...

• Like 2
  • Haha 1
Opublikowano
25 minut temu, Arab98792 napisał:

Dokładnie  można było rozpuści w wodzie i odciągną olej i wtedy opryskiwaczem ( wiem problematyczne ale też myślałem że będzie łatwiej to iść ) w sumie wyszło to na plus bo zostało mi ponad 3000 litrów oleju który zużyłem do suszenia kukurydzy 😂 

Jak był uff po 1200 to by się opłacało ... Teraz po 3000 więc azot wychodzi w tej cenie co zwykły z importu ..

następny chemik z wodogłowiem

Opublikowano (edytowane)
28 minut temu, stach12 napisał:

następny chemik z wodogłowiem

Dziwne trochę te wasze zachowanie 🙂 temat jest o nawozach i akurat o Uff który sam użyłem i dziele się swoimi doświadczeniami i jakie były plusy i minusy tego nawozu. Milionów na tym że to kupiłem nie zbiłem ale realnie zaoszczędziłem trochę na Azocie . Olej rybny jest płyny (tran) wiec bez problemu przechodzi przez dysze od palnika olejowego . Przy temperaturze -2 było trzeba podgrzewacz założyć . Stach ty z każdym kto powie cos w co nie wierzysz i  wyzywasz ?  

Edytowane przez Arab98792
  • Like 3
Opublikowano
1 godzinę temu, boogie7 napisał:

Po jednym z jego postów, na 99 % to baron uff 😆

I ja tak czuję, coś znajomy styl... 😉 dlatego chcę go sprowokować żeby się bardziej obnażył bo pultał się mocno na moje docinki 🤪

10 minut temu, Arab98792 napisał:

Stach ty z każdym kto powie cos w co nie wierzysz wyzywasz ? 

To podnóżek ogarka więc spokojnie, to normalne. Tzn dla normalnych nienormalne, ale oni obydwaj normalnością nie grzeszą  więc dla nich normalne. 

• Like 1
Opublikowano
SawekBraczyk napisał:

Myśle tak w przyszłym roku dać azot na rzepak jesienią . Może nie będzie żółtych liści . Doradca z Agrii mi pisał ze na koniec wegetacji azot w mocznik podaje i ze się to sprawdzo . 

ja podaję co roku azot, ale przedsiewnie. nie ma wtedy przebarwień, wytrzymuje do wiosny. w tym roku dołożyłem jedynie 100 kg azotu wiosna i było dobrze.

Opublikowano

No troche trwało żeby zrozumieć o co wam biega i po starej  lekturze z wiosny - tak  z charakteru i przemyśleń jak najbardziej tego  chłopa popieram i tam doczytałem ze "lepiej z mądrym stracić  niż z głupim znaleźć" .A wy taka stara zgrana paczka wyszukujecie sobie ofiarę i wspólny atak was bawi raz jednego drugiego a jednoczy was zawiść i nieżyczliwość .Nie tędy droga Panowie pewno w odróżnieniu ode mnie co niedziela wzorowo na mszę (bo żonka każe a proboszcz na kolędzie mógł by zapytać)  a tam hulaj dusza piekła nie ma .Też tam mi gdzieś mi przeleciał tekst że nigdy nieżyczliwy  i zawistny nie będzie miał sukcesu i zadowolenia z życia . Coś tam było też o widłach -dość trafne . Tłuczecie wywody cenowe o nawozach  a i tak kupicie w najbliższej lokalizacji .Zamiast się uczyć sączycie jad i już mi brak w miarę określeń żeby się nie upodlić bo nie sztuka rzucać błotem większą sztuką nie rzucić . Tak że nie wiem czy Pan czy diabeł ma wam błogosławić w przemyśleniach i pracy

• Haha 1
  • Confused 1
Opublikowano
8 godzin temu, Arab98792 napisał:

Dziwne trochę te wasze zachowanie 🙂 temat jest o nawozach i akurat o Uff który sam użyłem i dziele się swoimi doświadczeniami i jakie były plusy i minusy tego nawozu. Milionów na tym że to kupiłem nie zbiłem ale realnie zaoszczędziłem trochę na Azocie . Olej rybny jest płyny (tran) wiec bez problemu przechodzi przez dysze od palnika olejowego . Przy temperaturze -2 było trzeba podgrzewacz założyć . Stach ty z każdym kto powie cos w co nie wierzysz i  wyzywasz ?  

To napisz jak te tony rozpuściłeś ,  może jakieś zdjęcia , ciepła woda skąd , żródła podzieme, czy hektar lasu

6 godzin temu, v11 napisał:

No troche trwało żeby zrozumieć o co wam biega i po starej  lekturze z wiosny - tak  z charakteru i przemyśleń jak najbardziej tego  chłopa popieram i tam doczytałem ze "lepiej z mądrym stracić  niż z głupim znaleźć" .A wy taka stara zgrana paczka wyszukujecie sobie ofiarę i wspólny atak was bawi raz jednego drugiego a jednoczy was zawiść i nieżyczliwość .Nie tędy droga Panowie pewno w odróżnieniu ode mnie co niedziela wzorowo na mszę (bo żonka każe a proboszcz na kolędzie mógł by zapytać)  a tam hulaj dusza piekła nie ma .Też tam mi gdzieś mi przeleciał tekst że nigdy nieżyczliwy  i zawistny nie będzie miał sukcesu i zadowolenia z życia . Coś tam było też o widłach -dość trafne . Tłuczecie wywody cenowe o nawozach  a i tak kupicie w najbliższej lokalizacji .Zamiast się uczyć sączycie jad i już mi brak w miarę określeń żeby się nie upodlić bo nie sztuka rzucać błotem większą sztuką nie rzucić . Tak że nie wiem czy Pan czy diabeł ma wam błogosławić w przemyśleniach i pracy

Popierasz go , nie wyjaśnił jak rozpuscić

Opublikowano
6 godzin temu, v11 napisał:

Masz poszczepionkowego Alzheizmera, że musisz szukać, co pisałeś wiosną czy choroba afektywna dwubiegunowa mocno daje się we znaki? 

• Haha 3
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez Bartek933
      Szereg czynników w ostatnim roku wywindował ceny nawozów do niespotykanego poziomu. Każdy z nas jest dotknięty wysoką ceną nawozów jako jednego z podstawowych składników produkcji rolniczej. Końcówka ubiegłego roku przyniosła mały spadek w cennikach sprzedawców nawozów. 
      Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Dodaj nową pozycję...
v