Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
12 minut temu, poosa21 napisał:

Czyli jesteście przestępcami, naszczescie nie jestem konfidentem i nie doniosę na was do US. U mnie bez kombinacji opłaca się być na vat (poza tym rokiem).

Synku uważaj co piszesz bo możesz beknąć za takie zwidy.... 😋

To że ja jestem na rr a syn na vat to nie jest przestępstwo galganie.... Jest to całkiem legalne zjawisko w tym kraju.... Wiem że jesteś zbyt tępy aby to pojąć. 

• Haha 1
Opublikowano

Bogdan_ja

możesz dać jako darowizne kase na traktor synkowi np.  , ale za to że synek robi ci w polu np powinien beknąć

jest luka dla swoich  , bo darowizną powinien być prezent dom , ciągnik itd. i wtedy byscie obydwaj bekli haha

Opublikowano

Niech pierwszy rzuci kamień ten co mu się nie odbije po piwku 😛

a tak serio to US ma ciekawsze zajęcia niż latanie po polach i sprawdzanie kto, gdzie i czyim traktorem orze. Wszak dzierżawę można mieć ustna :)

poza tym głupi ludzie w skarbówce nie pracują, bo widzą te darowizny pieniędzy z rodziców rr na dzieci vatowcow, każdy wie o co chodzi. 

Opublikowano

Bogdan znowu swoje, niby vatowców dymają, ale jego syn na vat, a on sam na rr. Cały czas ta sama śpiewka. Każdy wie o Tobe Bogdan 😁

59 minut temu, wojak1986 napisał:

Jeszcze firmy transportowe co teraz stały się gospodarstwami z miłości do rolnictwa

Możesz to rozwinąć 🤔

Opublikowano
12 godzin temu, korasss napisał:

Moja Ciocia pracuje w US i np w wakacje wysyłają ja na 2tyg gdzieś tam nad morze dostaje pewna pulę pieniędzy i chodzi sobie i kupuje i sprawdza kto wydaje paragoniki 😂

Kiedyś na, targu była taka, sytuacja. Kolejka do pieczywa. Podeszła kobieta, z wyliczony mi pieniędzmi ze chce tylko jedna, bułkę bo sie spieszy. Sprzedawca, dał jej międzyczasie ale nie, wbil na kasę. Legitymacja US. No i mandat za dobre serce że posłuchał. 

Opublikowano
1 godzinę temu, wojak1986 napisał:

Sprzedałeś więcej niż kupiłeś?

Też, ale w tym roku RR kupowali nawozy i śor bez vat i paliwo o 15% mniej vatu mieli.

1 godzinę temu, Bogdan_ja napisał:

Synku uważaj co piszesz bo możesz beknąć za takie zwidy.... 😋

To że ja jestem na rr a syn na vat to nie jest przestępstwo galganie.... Jest to całkiem legalne zjawisko w tym kraju.... Wiem że jesteś zbyt tępy aby to pojąć. 

Wiem że jesteś zbyt ,,tępy,, bo wy kupowaliście na ciebie RR a sprzedawaliście na niego i dlatego masz z tym problem. Myśl to nie boli.

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
42 minuty temu, Taurus83 napisał:

Ciekawe skąd ultra 8 mają ? Sankcje już nie ibieiazują ? 

Dostawa Ultry do portu w Szczecinie była na przełomie października i listopada. Lokalny punkt swoją partię reklamował, bo nie nadawała się do dalszej sprzedaży.

2 godziny temu, Bogdan_ja napisał:

Posia wydojona zawsze aktywna 😋🤣tylko napisze o wydojony  i już jest... 😜

Opowiedz jak zostałeś wydojony.... Prose opowiadaj 🤣🤣🤣

Znowu chcesz się udać na wakacje, Bogusiu? 

Edytowane przez JanKrzysztof
Opublikowano
2 godziny temu, masa24 napisał:

to juz sk***ysynstwo ale takie akcje sa czesto : https://superbiz.se.pl/wiadomosci/prowokacja-urzedu-skarbowego-w-bartoszycach-mechanik-ukarany-za-dobre-serce-aa-fpKD-dspZ-yf6z.html

co to trzeba miec w   glowie zeby takie rzeczy robic. swiat schodzi na psy

Znajomi mówili, że babka miała postępowanie i przenieśli ja na inne (lepsze/wyższe) stanowisko. Co się stało z mechanikiem nie wiem. Tak w ogóle to artykuł sprzed kilku lat.

Dzwoniłem do dwóch lokalnych skupów W jednym

Saletra 34 - 3700

Saletra 32 (?) 3650

W drugim

Saletra bb kędzierzyńska 33.5 - 3699

Saletra mały worek 3999

Tam gdzie zawsze biorę to jeszcze w tamtym tygodniu było

Saletra mały worek 3980

Saletra bb 3960

Opublikowano
2 godziny temu, Bogdan_ja napisał:

Posia wydojona zawsze aktywna 😋🤣tylko napisze o wydojony  i już jest... 😜

Opowiedz jak zostałeś wydojony.... Prose opowiadaj 🤣🤣🤣

Staje w obronie twojego syna, skoro na własnego ojca nie może liczyć to obca osoba będzie po jego stronie.

Pozatym sam przyznałeś że jesteście oszustami.

Opublikowano
5 godzin temu, jacek1296 napisał:

Żeby chcieli uszczelnić, to wszystkich na vat i po sprawie.

Nie po to VAT jest wprowadzony, żeby system podatkowy uszczelnić, wręcz przeciwnie, nie ma większych przewał niż na VAT'cie

4 godziny temu, wojak1986 napisał:

Komu to jest naprawdę na rękę ten VAT? To jest zasada ja płacę podatki, co inni będą mieli lepiej, wszystkich na VAT. To myślenie niewolnika...

Im bardziej skomplikowany jest system podatkowy, tym większe pole popisu dla wszelkiej maści kombinatorów i to nie chodzi o tych na dole, tylko tych " Lepszych" i to na wyyyysoką skalę

Saletra, lokalny handlarz 3750

Opublikowano
1 godzinę temu, poosa21 napisał:

Staje w obronie twojego syna, skoro na własnego ojca nie może liczyć to obca osoba będzie po jego stronie.

Pozatym sam przyznałeś że jesteście oszustami.

Gdzie.. Poka, gdzie posia wydojona 😋

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez Bartek933
      Szereg czynników w ostatnim roku wywindował ceny nawozów do niespotykanego poziomu. Każdy z nas jest dotknięty wysoką ceną nawozów jako jednego z podstawowych składników produkcji rolniczej. Końcówka ubiegłego roku przyniosła mały spadek w cennikach sprzedawców nawozów. 
      Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Dodaj nową pozycję...
v