Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
29 minut temu, stach12 napisał:

dupka widzę piecze hahah

próbowało wysłać to może oznaczać że jedno gospodarstwo zrobiło tysiąc prób hahha  ponad 100 logowań to tu połowa robiła

Nie wiem czyją dupkę oglądasz i skąd wiesz że ją piecze. Widać z zamiłowania proktolog🤭

Stasiu niech Ci dadzą i te 10tys zł. Tobie się należy. Trzeba dbać o rodzimych hodowców. Zwiększysz wstawienia to większa szansa zbytu na moje zboże.

Opublikowano
7 minut temu, lemik napisał:

Już dostałem. Ja mam swoje piętro, mama z bratem swoje i też im się należy😗 Trochę się wahają, bo deklarację śmieciową mamy wspólną i jeden licznik

2 piece masz?

16 minut temu, Desperado napisał:

No fakt, zmienili, kilka dni temu czytałem to miało być z drugim źródłem, ty @lemik i tak uja dostaniesz.   xD

2 źródła trzeba mieć? Mam osobno deklaracje śmieciowe a 1 piec to dostanę teście na parterze my z żoną na piętrze?

Opublikowano
2 minuty temu, Andpol napisał:

2 źródła trzeba mieć? Mam osobno deklaracje śmieciowe a 1 piec to dostanę teście na parterze my z żoną na piętrze?

Niby może być i jedno wspólne, wygląda że dostaniecie.

Opublikowano

No i Stasiu  bardzo nisko oceniasz zdolność naszego społeczeństwa do wyciągania pieniędzy. Byłem w piorinie w czwartek. Obok jest odr. Stała kolejka petentów, a ostatni tydzień przed świętem ponoć masa ich była. Myślę że choć części pomogli.

5tys dla kilkudziesięcio hektarowca to kropla. Dla 1-5hektarowca to już duży pieniądz.

Jeśli psikusa w postaci niewygenerowania pdf ludziom nie zrobią to na pewno współczynnik korygujący będzie zastosowany.

Jest też opcja że przesuną pieniądze z innej drukarki na ten cel by utrzymać tę kwotę.

Wydźwięk medialny będzie olbrzymi.

Opublikowano
2 minuty temu, Agrest napisał:

Nie wiem czyją dupkę oglądasz i skąd wiesz że ją piecze. Widać z zamiłowania proktolog🤭

Stasiu niech Ci dadzą i te 10tys zł. Tobie się należy. Trzeba dbać o rodzimych hodowców. Zwiększysz wstawienia to większa szansa zbytu na moje zboże.

nie po to się do szkoły chodziło żeby świnie paść hahha

swoją drogą to piniążki do ogonów dają  pod postaciami różnych zapomóg  ,planowane dosyć dobre pieniążki w ekoschematach i pomału myśle nad wirtualnym stadem hahah

Opublikowano
1 minutę temu, Agrest napisał:

5tys dla kilkudziesięcio hektarowca to kropla. Dla 1-5hektarowca to już duży pieniądz.

To jest pomoc dla rodziny, a rodzina u kilku hektarowca może być 2 albo 3 razy większa niż u tego drugiego, a nawet identyczna, chyba że obszarnik ma potrzeby kikukrotnie większe, więcej je, więcej papieru toaletowego itd itp. więc co to za porównanie?

2 minuty temu, Andpol napisał:

To jeszcze raz składać trzeba bo przyszło odmownie tylko na jedno?

Dopytaj w swojej gminie jak to ma wyglądać.

Opublikowano
6 minut temu, Agrest napisał:

No i Stasiu  bardzo nisko oceniasz zdolność naszego społeczeństwa do wyciągania pieniędzy. Byłem w piorinie w czwartek. Obok jest odr. Stała kolejka petentów, a ostatni tydzień przed świętem ponoć masa ich była. Myślę że choć części pomogli.

Jeśli psikusa w postaci niewygenerowania pdf ludziom nie zrobią to na pewno współczynnik korygujący będzie zastosowany.

Jest też opcja że przesuną pieniądze z innej drukarki na ten cel by utrzymać tę kwotę.

Wydźwięk medialny będzie olbrzymi.

ja byłem 1 listopada na cmentarzu tam dopiero była kolejka haha

a tak na poważnie to w odr nawet  się za wniosek  suszowy nie zabiorą  według mojej wiedzy , bo nikt nie chce się w profile zaufane bawić z chłopkami na swoich komputerach , jak stali kolejkach ODR to pewnie coś innego dawali hahah blachę na szopę 40 % taniej zamiast azbestu  i jeszcze 3  dofinansowania

Opublikowano

Zapomniałeś dodać że więcej powinien chorować bo większą składkę zdrowotną musi płacić.

9 minut temu, Desperado napisał:

To jest pomoc dla rodziny, a rodzina u kilku hektarowca może być 2 albo 3 razy większa niż u tego drugiego, a nawet identyczna, chyba że obszarnik ma potrzeby kikukrotnie większe, więcej je, więcej papieru toaletowego itd itp. więc co to za porównanie?

Opublikowano
10 minut temu, Desperado napisał:

Co to jest 5 tys dla kogoś co każdego roku się zastanawia, czy dokupić 10 z siedliskiem, a w każdym komentarzu bieda aż piszczy😝

• Like 1
Opublikowano
14 minut temu, Desperado napisał:

dostają inne socjale.

Opublikowano (edytowane)

Taa a ci bogaci nie?  500+ nie biorą albo oddają na biednych. Co to @Pafnucy widzę że do obszarników się przekwalifikowałeś po kupnie MF? skoro tak bronisz tych biduli z kupą hektarów.     :P

Edytowane przez Desperado
Opublikowano (edytowane)

ci drobni i dzieciaci maja rózne inne przywileje i to już od dawna. pis to tylko rozdmuchał.

9 minut temu, Desperado napisał:

Co to @Pafnucy widzę że do obszarników się przekwalifikowałeś po kupnie MF? skoro tak bronisz tych biduli z kupą hektarów.     :P

nie. od zawsze nic mi nie przysługiwało.  jedynie z tych czysto socjalnych to 500, jak dali na każde, bo na początku też nie.

nie trzeba być obszarnikiem.

Edytowane przez Pafnucy
Opublikowano

no nic . cza jechać na zapiekankę. stać mnie i bez talonów...

Opublikowano
3 minuty temu, Desperado napisał:

A ci bogaci nie dojadają pewnie :P i trzeba dać im po 5 tys żeby mieli na dokładkę na paliwo do nowego samochodu.

Bogaci powinni brać w pierwszej kolejności bo na socjale najwięcej łożą.

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano

więcej korzyści ma budżet  państwa z jednego palącego pijaczka niż z 10 farmerów po 100 ha haha

2 minuty temu, Zetix napisał:

Kampania na rok 2022 jest zamknięta. Nie możesz zmieniać wniosków ani dodawać nowych.

A to nie było czasami do 15stego listopada ? :D

do końca pażdziernika było szacowanie  szkód suszowych , wnioski do 15 listopada , kasa na święta , po świętach następne wnioski z deminimis  hahah

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
6 minut temu, Ulman napisał:

Bogaci powinni brać w pierwszej kolejności bo na socjale najwięcej łożą.

Szkoda że jak trzeba strajkować to sami tego nie robią, bo gówno by sami zrobili.   xD

6 minut temu, Zetix napisał:

Kampania na rok 2022 jest zamknięta. Nie możesz zmieniać wniosków ani dodawać nowych.

A to nie było czasami do 15stego listopada ? :D

No było i tak zawsze pisze po zamknięciu kampani, a co jeszcze chcesz składać?   :P

Opublikowano
3 minuty temu, Desperado napisał:

Szkoda że jak trzeba strajkować to sami tego nie robią, bo gówno by sami zrobili.   xD

No było i tak zawsze pisze po zamknięciu kampani, a co jeszcze chcesz składać?   :P

Nie no więcej już chyba wniosków nie da się złożyć u nas... Za mała rodzina haha :D

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez Bartek933
      Szereg czynników w ostatnim roku wywindował ceny nawozów do niespotykanego poziomu. Każdy z nas jest dotknięty wysoką ceną nawozów jako jednego z podstawowych składników produkcji rolniczej. Końcówka ubiegłego roku przyniosła mały spadek w cennikach sprzedawców nawozów. 
      Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Dodaj nową pozycję...
v