Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

zrób ksero bo po nowym roku trzeba na  suszowe składać z pomocy deminimis hahaha 

to co dwa razy mozna złozyc? ja akurat mam ubezpieczone ,ale teraz do tych 5 tys złotych to nie ma znaczenia chyba

Opublikowano

Też słyszałem takie opinie i zamówiłem nawozy na pół sezonu i zostanie tylko dokupić saletry na 2 i 3 pokos. A więc:

Saletrzak 3700

Saletrosan 3800

Polifoska 8 4700 

Można było jeszcze liczyć na spadki ale jak mróz przyciśnie to gaz może znowu mocno drożeć.

• Haha 1
Opublikowano
2 godziny temu, pedro2 napisał:

Mi prawie, tzn zaczęło, wyskoczyło okienko, że pobrany plik, ale nie można otworzyć bo uszkodzony 😆 w doopie mam, za parę dni spróbuję

Musisz jeszcze raz ,mi też ta pobrało .

• Thanks 1
Opublikowano
2 godziny temu, HF86 napisał:

I będą oltarzyki stawiać i biadolić 

"a za psisu toto było "

Mamcia się śmieje że przyszły czasy że I ja milionerem zostanę 🤭

W dziurawych skarpetkach😀jak to kiedys bylo

Opublikowano
10 godzin temu, Bercik92 napisał:

pamietam rządy tuska i za pis do 2020r lepiej mi się żyło ale teraz mam już ich dosyć...

Bo żadna partia nie powinna rządzić więcej niż jedną kadencję. Za pewni się robią. Pamiętasz chyba co po gadała u sowy?

• Like 1
Opublikowano
10 godzin temu, Bercik92 napisał:

pamietam rządy tuska i za pis do 2020r lepiej mi się żyło ale teraz mam już ich dosyć...

Dlatego Ci sie teraz żyje gorzej  , rozdawnictwo robi swoje , ludzi inteligentni już w tedy o tym wiedzieli ze będzie tak jak teraz , ale ty  zagłosowałeś pewnie na nich drugi raz  kupili twój głos za pieniądze które teraz Ci zabrali  ....... ale pewnie wszystko to wina TUSKA......

• Like 1
Opublikowano
11 godzin temu, Bercik92 napisał:

Za PO lepiej by Ci się nie żyło ani do 2020, ani tym bardziej teraz, chyba nie myślisz że nie byłoby takich cen, ani że cokolwiek komuś by dali. Ludzie już zapomnieli jak było przedtem i być może doczekamy się zmiany rządów, a wtedy pogadamy, wymówka będzie jedna w swoim nieudacznictwie, nic nie możemy zrobić bo PiS wszystko zepsuł i tak pociągną z kilka latek, a ciemny naród to łyknie aż się obudzi goły i wesoły.

• Like 3
  • Confused 1
Opublikowano
12 godzin temu, pedro2 napisał:

Mi prawie, tzn zaczęło, wyskoczyło okienko, że pobrany plik, ale nie można otworzyć bo uszkodzony 😆 w doopie mam, za parę dni spróbuję

Ja dzisiaj z samego rana próbowałem , coś się pobrało i okazało się że w środku pusty plik pdf.

Opublikowano
6 minut temu, Desperado napisał:

Za PO lepiej by Ci się nie żyło ani do 2020, ani tym bardziej teraz, chyba nie myślisz że nie byłoby takich cen, ani że cokolwiek komuś by dali. Ludzie już zapomnieli jak było przedtem i być może doczekamy się zmiany rządów, a wtedy pogadamy, wymówka będzie jedna w swoim nieudacznictwie, nic nie możemy zrobić bo PiS wszystko zepsuł i tak pociągną z kilka latek, a ciemny naród to łyknie aż się obudzi goły i wesoły.

Ale nie powiesz też że to bezsensowne rozdawnictwo nie ma wpływu na inflację?

Opublikowano
11 godzin temu, wojak1986 napisał:

Zaraz za te 10 kafli to Kaziu kupi rower i pojedzie zbierać szczaw i mirabelki bo na dobre masło i chleb to już nie będzie miał...

A jak Kaziu pracuje i za***iście zarabia 🤔

Opublikowano

Problem polega na tym że teraz ci co żyje im się w miarę dobrze i bogaci, nie chcą się dzielić choć trochę z biedniejszymi, a Tusk zrobi dziadów z tych biednych i z tych co w miarę dobrze teraz żyją, bo bogaci sobie poradzą, kruk krukowi oka nie wydziobie.

• Like 2
Opublikowano
17 godzin temu, pedro2 napisał:

Niech tylko zaczną przychodzić przelewy to zaraz będziesz beczał, że jednak można było złożyć... 

Ale jak mogłem składać kiedy mi się nie należy 🤔

https://www.tygodnik-rolniczy.pl/articles/pieniadze-i-prawo/pomoc-suszowa-tylko-dla-rodzin-czy-samotny-rolnik-nie-dostanie-10-tys-zl-wsparcia/

I według tych stron iung susza w mojej gminie wystąpiła chyba tylko w zbożu jarym 

Opublikowano (edytowane)

12 minut temu, Pafnucy napisał:

A czemu mają się dzielić?

Bo to jeden kraj i jeden naród i na to się powinni dzielić, żeby nie było u jednych biedy a u drugich  opływania w luksusie, bo takie coś się zazwyczaj kończy poderżnięciem gardeł tym co ciągle im mało i z dobrobytu w d*pach aż się przewraca, przez tych co nie ma co włożyć do gara i dać dzieciom jeść. Nie wspomnę już o aspekcie moralnym i religijnym nawet.

14 minut temu, Pafnucy napisał:

Ale nie powiesz też że to bezsensowne rozdawnictwo nie ma wpływu na inflację?

Jakiś tam wpływ pewnie ma, ale widać po innych krajach że też albo rozdają jak u nas, albo PiS tam rządzi w przebraniu bo też jest inflacja wszędzie i to w dużo bogatszych krajach niż my.

Piter, wiem,ty byś komuś jeszcze nogę podłożył jakby się przewracał, dlatego cię to bawi co napisałem. Co za człowiek nieużyty.

Edytowane przez Desperado
  • Haha 1
Opublikowano
4 minuty temu, witejus napisał:

a mówią że żeniaczka to nie opłacalny biznes😆

Tak za 5 tyś jałmużny 😅

A gdzie wróć jak patrzę ilu jest rządnych tech kasy to po podziale 450 ml mogą być rozczarowania 😛

Opublikowano

A słyszałeś taką mądrość życiową- każdy jest kowalem swojego losu?

Po to zapierdalam w sezonie, tracę zdrowie żeby oddać tym co leżą do 11 i co wieczór grillują?

A komu mam pomagać to sam podejmuję decyzję na bieżąco. Nie będzie mi ktoś przychodził i mówił że mam dać temu czy temu.

Do roboty rąk nie ma a po zapomogę to obie łapy wyciągnięte.

Opublikowano
47 minut temu, youn81 napisał:

Dlatego Ci sie teraz żyje gorzej  , rozdawnictwo robi swoje , ludzi inteligentni już w tedy o tym wiedzieli ze będzie tak jak teraz , ale ty  zagłosowałeś pewnie na nich drugi raz  kupili twój głos za pieniądze które teraz Ci zabrali  ....... ale pewnie wszystko to wina TUSKA......

Teraz to jest "wina putina"🤭 😉 chodziło mi o tą całą plandemie... Tą całą szopkę z tym związana no i teraz oczywiście "putinoinflacja" 🤭 

22 minuty temu, matek89121 napisał:

Ja dzisiaj z samego rana próbowałem , coś się pobrało i okazało się że w środku pusty plik pdf.

Skąd pobierasz? Z platformy epuap? 

Opublikowano
7 minut temu, Dziad932 napisał:

Tak za 5 tyś jałmużny 😅

A gdzie wróć jak patrzę ilu jest rządnych tech kasy to po podziale 450 ml mogą być rozczarowania 😛

dziwisz się? 450 mililitrów to nawet po kropelce nie będzie na tylu chłopów.

hehe

Opublikowano
12 godzin temu, HF86 napisał:

mata wy porównanie 🤦‍♂️

która kuwa więcej się puszcza. 

a toto pisia i peło mają rządzić do końca świata, czy tam polski🤔

No nie. Ale pytanie kiedy ludzie przejrzą na oczy. Co sądzisz? Zmądrzeją?

Opublikowano
11 godzin temu, Bercik92 napisał:

Ja tam za pisem nie jestem i mi się te wszystkie socjale nie podobają  ale jak by PO rządziło to do 2020r by wszystko wyprzedali i teraz dopiero by była bieda. W naszym kraju zawsze wybór między złym i gorszym a do tego koryta nikt nowy nie dojdzie.

• Like 6
  • Thanks 2
  • Haha 1
Opublikowano
9 minut temu, rocknrollnik1 napisał:

dziwisz się? 450 mililitrów to nawet po kropelce nie będzie na tylu chłopów.

hehe

Nawet nie zwróciłem uwagi 😊

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez Bartek933
      Szereg czynników w ostatnim roku wywindował ceny nawozów do niespotykanego poziomu. Każdy z nas jest dotknięty wysoką ceną nawozów jako jednego z podstawowych składników produkcji rolniczej. Końcówka ubiegłego roku przyniosła mały spadek w cennikach sprzedawców nawozów. 
      Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Dodaj nową pozycję...
v