Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
15 minut temu, jacor73 napisał:

Złożenie wniosku o szacowanie nic nie kosztuje, składaj i się nie oglądaj. Złożyłem 6.10 i już jest wyliczenie,  urąbali, że się pisać nawet nie chce.

U mnie niby po tych ich wyliczeniach szkody mniejsze niż 30% więc protokołu brak jedynie kalkulacja 😅

Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, Roki212 napisał:

szkody mniejsze niż 30% więc protokołu brak jedynie kalkulacja 😅

Masło maślane.

Kalkulacja to co to jest jak nie protokół.

Edytowane przez Desperado
Opublikowano

Mi przywiezli w zeszłym tygodniu z portu tira mocznika 46%  z inhibitorem po 4630 za tone. GA Opuszcza cene bo wszedzie wszystko stoi a import idzie pełną parą a produkcje wstrzymują nie przez drogi gaz tylko nie ma gdzie tego pchać już. Zreszta polska saletra 5 a w porcie algierska 3900. Wybór prosty

• Confused 1
Opublikowano
1 godzinę temu, galan99 napisał:

Nic nie udaję , Historia zawsze koło zatacza .

I właśnie to jest najsmutniejsze

5 minut temu, stach12 napisał:

obnizyli w cennikach żeby zyskać kolejny miesiąc spokoju , teraz całe zło  pojdzie  na handel

Ja też tak sądzę. Liczą na reakcje taką jak poniżej 👇

15 minut temu, masa24 napisał:

obnizek szukac u duzych dystrybutorow. Lokalne sklady moga zerowac na rolnikach starszej daty ktorzy nie maja dostepu do internetu i wciskac saletre po 5000 tona

Opublikowano
57 minut temu, jacor73 napisał:

Złożenie wniosku o szacowanie nic nie kosztuje, składaj i się nie oglądaj. Złożyłem 6.10 i już jest wyliczenie,  urąbali, że się pisać nawet nie chce.

Ile czekałeś na protokół od złożenia wniosku ?? Masz jakąś hodowlę?? Wysyłają protokół na maila?? Ile obniżyli do tego co deklarowałeś??

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Desperado napisał:

Masło maślane.

Kalkulacja to co to jest jak nie protokół.

Jak chcesz komuś doradzać to zapoznaj się w pierwszej kolejności z tematem bo doradzających wielu ale wiedza w temacie znikoma  😅

https://www.gov.pl/web/rolnictwo/wniosek-o-szacowanie-strat-spowodowanych-wystapieniem-suszy-za-pomoca-aplikacji

Protokół to protokół jak masz więcej niż 30% strat to masz generowany protokół, a jak mniej lub równo 30% dają kalkulacje jakichś tam kosztów ile tam niby straciłem i dla każdej uprawy. A jak to potem będzie brane pod uwage czas pokaże...

Edytowane przez Roki212
Opublikowano (edytowane)
16 minut temu, Roki212 napisał:

Chyba sam nie wiesz co piszesz, a jak chcesz komuś doradzać w tym temacie to zapoznaj się w pierwszej kolejności z tematem 😅

Protokół to protokół jak masz 30% lub więcej masz protokół, a jak mniej dają kalkulacje jakichś tam kosztów ile tam niby straciłem i dla każdej uprawy

Wygeneruj sobie tą kalkulacje i powiedz mi pod jaką nazwą jest ten plik mądralo, pewnie powyżej 30% jest to w innej formie, nazewnictwo to se można wsadzić. Koszt jest dla wszystkich upraw a nie dla pojedynczych jak już, tylko rozgraniczone z zwierzęcą, powinieneś się raczej tym zająć niż samym nazewnictwem.     :P

Opublikowano (edytowane)

Ślepy jesteś 😜 podałem link czy czytać nie nauczyli 🤦

Mnie interesuje nazewnictwo jak i % strat bo mogą zrobić taki myk że dadzą tym co mają ponad 30% a tym co mniej już nie :P bo po coś wprowadzili taki przedział... No ale nie ma co gdybać z czasem się wyjaśni :P 

Edytowane przez Roki212
Opublikowano (edytowane)

Nie bądź taki mądry co?

No i co z tego że tak to sobie nazwali? jak to jedno do drugiego podobne, kalkulację wysyłają pod nazwą protokół jak pobierzesz, 30% nie miałeś nie masz i miał nie będziesz w tej aplikacji i ciesz się tym co dają i nie pal pawiana.  

Opublikowano
2 godziny temu, Miran napisał:

Panowie iung opublikował susze w moim regionie na I i II klasie gleby. Moje działki są głównie 3 i 4 klasa. Warto składać wniosek w aplikacji suszowej o oszacowanie strat?

A kto to wie czy warto...a ile stracisz jak złożysz? Ja straciłem z 0.5godziny przed kompem i złożyłem, co będzie to będzie. 

Opublikowano (edytowane)

34 minuty temu, Desperado napisał:

Nie bądź taki mądry co?

No i co z tego że tak to sobie nazwali? jak to jedno do drugiego podobne, kalkulację wysyłają pod nazwą protokół jak pobierzesz, 30% nie miałeś nie masz i miał nie będziesz w tej aplikacji i ciesz się tym co dają i nie pal pawiana.  

Nie ma co sobie szczepić jęzora 🤦 bo widać z tobą taka dyskusja jak kiedyś z tymi co pisali coś o 1500 zł dopłaty do nawozów i dawali tu bóg wie jakie wyliczenia 😅 a potem zamilkli bo zostali zweryfikowani. Więc i z tym się wyjaśni 😜

Edytowane przez Roki212
Opublikowano
1 godzinę temu, jacor73 napisał:

U mnie podobnie, 29.6% ogółem wyszło. 

Opublikowano
31 minut temu, GRZES1545 napisał:

U mnie podobnie, 29.6% ogółem wyszło. 

U mnie wyliczyli w wlkp na 15.5%.

hit jest taki że na działce 2ha mam 3 działki z geodezji i na jednej mam 35% drugiej 40% a 3 ma 9.8%🤣🤣🤣🤣

kuku na kiszonkę. Miała max 1.5 metra miejscami a tak to metr

• Sad 1
Opublikowano

Jak po krótce sie sklada te suszowe i gdzie dajcie linka do stronki. I czy trzeba miec ubezpieczone pola żeby cos dali? Bo u mnie 2razy pod rzad suszowe chyba 2018r i/2019r to komisja oszacowanie robila i chodzili po chalupach i wypelniali wszystkie papiery a nie internetowo :)

Opublikowano

Te ich szacowanie w tej aplikacji to właśnie taki pic na wodę... nic nie zastąpi wizyty na polu i ocenie wizualnej danej uprawy. Mają za mało tych punktów pomiarowych aby to było sensowne, deszcz pada lokalnie i co z tego że 5 km dalej padało kilka razy i tam brane były pomiary jak u mnie przez ten czas nic nie padało, a okolica pakowana do jednego wora i pod jeden pomiar 

@Michal014d https://aplikacje.gov.pl/app/susza

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez Bartek933
      Szereg czynników w ostatnim roku wywindował ceny nawozów do niespotykanego poziomu. Każdy z nas jest dotknięty wysoką ceną nawozów jako jednego z podstawowych składników produkcji rolniczej. Końcówka ubiegłego roku przyniosła mały spadek w cennikach sprzedawców nawozów. 
      Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Dodaj nową pozycję...
v