Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
15 minut temu, Tomek90 napisał:

A ty zmień agrotechnikę skoro cie dziwią plony 4t rzepaku, a co powiesz dopiero przy 5t?

Kiedy mnie dziwiły plony po 4 t? Pisałem, ze tu ludzie koloryzują. Poza rola warto byłoby nabyć takie umiejętności jak; czytanie ze zrozumieniem. Tosz parę postów temu pisałeś, ze koszty te same. A wiesz po ile sprzedasz rzepak?

Ile wytłumacz z nasionami? Jakie nasiona i jaka obsadę zasiales

Opublikowano
6 minut temu, Badwolf napisał:

Kiedy mnie dziwiły plony po 4 t? Pisałem, ze tu ludzie koloryzują. Poza rola warto byłoby nabyć takie umiejętności jak; czytanie ze zrozumieniem. Tosz parę postów temu pisałeś, ze koszty te same. A wiesz po ile sprzedasz rzepak?

Ile wytłumacz z nasionami? Jakie nasiona i jaka obsadę zasiales

Niewiem, tak samo niewiem po ile kupię azot. 

11200 za 13 jednostek pionieer odmiany px 131 i 141

Za siane 39 i 40szt chyba. 

W

Opublikowano
10 minut temu, Tomek90 napisał:

A co ja liczę? Koszty na jesień podałem tak jak u jego. 

Policzyłem cenę usług chodź orkę i siew robiłem sam. Amortyzacji w takim wypadku nie licze. 

15 ton kurzaka za 100 zł. może rozwieść taki specjalista jak ty , podobnie z wapnowaniem za 100 hektara hahah ta 100 to jest już koszt wapna z usługą rozsiewania  ????????? 

mnie kolego wyglądasz na ytubera tego co jak młócił pszenice to mu chciało baniak rozsadzić  od wysokiego plonu  hahha

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, stach12 napisał:

15 ton kurzaka za 100 zł. może rozwieść taki specjalista jak ty , podobnie z wapnowaniem za 100 hektara hahah ta 100 to jest już koszt wapna z usługą rozsiewania  ????????? 

mnie kolego wyglądasz na ytubera tego co jak młócił pszenice to mu chciało baniak rozsadzić  od wysokiego plonu  hahha

14 t rozrzutnik 2 na 1ha. Przestań Stachu jebac mózgi 😉

A z wapnem napisałem jak chcesz to sobie policz usługę chcesz to nie. 110 koszt t wapna. 

1 minutę temu, Badwolf napisał:

U mnie na okolicy w tamtym roku już kurczak był po 50 zł za tonę. A w tym 80/100 zl

Nie kupuje, po co ci kg bo niewiem?

• Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, Badwolf napisał:

Nie wiesz? Tato próbę kręcona robił? Ty to chyba jak to ktoś wyżej napisał, jesteś youtuber albo masz bujną wyobraznie

15 t kurzaka ile kosztuje?

Ja nie sieje na kg tylko na obsadę. Człowieku co mnie to obchodzi, taki niereformowalny jesteś?? 😅😅😅

Mam zapisane w kajecie

px 131 40 szt

Px 141 38szt 

I tyle mnie obchodzi, nie dziwię się ze Tobie się nie układa z tym rzepakiem 😅😅😅 a może robisz tak bo dziadek i tato robili 5kg ba ha?? 

Ile kosztuje?? 40 belel 120 za jeden rzut pewnie jakieś 70-90t zależy jaka pogoda bo jeśli nie wiesz to jak upał to kurka kupy nie robi bo nie je zbytnio 😅😅

• Haha 2
Opublikowano

Weź się za naukę albo tatka o kieszonkowe poproś. Ty żyjesz w innym swiecie

5 minut temu, Tomek90 napisał:

Ja nie sieje na kg tylko na obsadę. Człowieku co mnie to obchodzi, taki niereformowalny jesteś?? 😅😅😅

Mam zapisane w kajecie

px 131 40 szt

Px 141 38szt 

I tyle mnie obchodzi, nie dziwię się ze Tobie się nie układa z tym rzepakiem 😅😅😅 a może robisz tak bo dziadek i tato robili 5kg ba ha?? 

😅😅

Opublikowano
Przed chwilą, Badwolf napisał:

Zatkało?? 

5 minut temu, Badwolf napisał:

Poszedłeś sprawdzić swoją paczkę i policzyć obsadę?? Jak to tak mu wyszło 😅😅😅

14 minut temu, Andpol napisał:

@Tomek90 PX 141 ile u cb jednostka warzyła?

IMG_20220817_113419.jpg

Jak to na paczce to dawno w śmieciach. 

Px131

IMG_20220915_153653.jpg

• Haha 1
Opublikowano
19 minut temu, Tomek90 napisał:

Zatkało?? 

😅😅😅

Nie zatkało😆 czekam aż mi wytłumaczysz co nie zdrozalo. U mnie zdrożało i to sporo. Są też inne sprawy poza forum, w dorosłym życiu mamy obowiązki co nie? Ja bardzo chętnie bym podyskutowal ale z tobą nie można jak cywilizowani ludzie. Twoja dyskusja polega na tym, ze jak ktoś ma inne zdanie to zaczniesz klnąc i na etat wyganiać, czy tam co się się urodzi w głowie. Pewno jesteś wyznawca jedynej słusznej partii

• Haha 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Tomek90 napisał:

Ja nie sieje na kg tylko na obsadę. Człowieku co mnie to obchodzi, taki niereformowalny jesteś?? 😅😅😅

Mam zapisane w kajecie

px 131 40 szt

Px 141 38szt 

Ile kosztuje?? 40 belel 120 za jeden rzut pewnie jakieś 70-90t zależy jaka pogoda bo jeśli nie wiesz to jak upał to kurka kupy nie robi bo nie je zbytnio 😅😅

Tym zestawikiem którym chwaliłeś się w ubiegłym roku, sieje się niestety na kilogramy i żeby wysiać założoną obsadę, trzeba znać mtz, zdolność kiełkowania, przeliczyć, ustalić normę wysiewu w kg/ha i może uda się z założenia wywiązać. Tak jak Kolega Badwolf napisał, Tata sieje, a Ty co najwyżej gąbki w komorę siewnika wciśniesz, nasion nasypiesz i korbą do sygnału pokręcisz, coby Tata biegać do Amatrona nie musiał. No, ewentualnie jeszcze worki po materiale wytrzepiesz i naklejki wytniesz przed ich złożeniem🤣

Opublikowano

Gąbki to możesz między jajka wciskać bo pewnie czegoś brakuje 😅 Super siej na kg, tylko głośno tego nie mów 🙈 chcesz mnie uczyć jak siać dziadek? 🙈

Zapraszam do mnie jak taki chętny, chyba ze potrzebujesz te gąbki naprawdę?? 😅

Opublikowano
15 minut temu, andrzej224 napisał:

Dzisiaj przyjechał siarczan magnezu granulowany- 1500/t i trochę canwilu na rzepak jesienią po 4200/t

Ile na rzepak planujesz dać tego Siarczanu ? Ja mam z Siarkopol i planuje na rzepak 180/200kg . 

Opublikowano
35 minut temu, Tomek90 napisał:

Gąbki to możesz między jajka wciskać bo pewnie czegoś brakuje 😅 Super siej na kg, tylko głośno tego nie mów 🙈 chcesz mnie uczyć jak siać dziadek? 🙈

Zapraszam do mnie jak taki chętny, chyba ze potrzebujesz te gąbki naprawdę?? 😅

A co taki dziadek jak ja, mógłby  ciekawego zobaczyć u takiego Gówniarza jak Ty?🤣

Co do tego czy chętny…No o te jajka to się obawiam, które do główki Ci przyszły przy okazji spotkania ze mną😂

jak siałem takà amazonką jaką macie, to Cię kogut za jajka po gnojowniku ciągał, pod stów wchodziłeś na stojąco, a na muchy wolałeś ptapty🤣

• Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez Bartek933
      Szereg czynników w ostatnim roku wywindował ceny nawozów do niespotykanego poziomu. Każdy z nas jest dotknięty wysoką ceną nawozów jako jednego z podstawowych składników produkcji rolniczej. Końcówka ubiegłego roku przyniosła mały spadek w cennikach sprzedawców nawozów. 
      Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Dodaj nową pozycję...
v