Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
10 godzin temu, SawekBraczyk napisał:

A gdzie to ta kopalnia będzie ? 

Nie pamietam dokładnieale chyba w Australi albo w Kanadzie  ,to jest zupełnie nowa kopalnia budowana od podstaw

Opublikowano

dopiero pije kawe a jestem na nogach od 2 godzin wiec mi to przelicz

W ocenie premiera w tym roku program dopłat się sprawdził. - Ponieważ było to mniej więcej 500 zł do hektara, (...) w zależności od rodzaju ziemi nawozu potrzebne jest 300 do 500 kg, to można sobie łatwo policzyć, że była to dopłata od 1000 do 1500 zł do nawozów - powiedział szef rządu.

Opublikowano
3 godziny temu, kulczer napisał:

Tutaj wasz premier tłumaczy że dopłaty do nawozów wyszły po 1000-1500 zł. Jak żyję takiego kłamcy, cynika i łajdaka nie widziałem.!!

https://www.agrofoto.pl/produkcja-roslinna/nawozy/morawiecki-jesli-nie-uda-sie-opanowac-cen-nawozow-to-powtorzymy-program-doplat,122907.html

W tej chwili to akurat ty kłamiesz, zarzucając komuś kłamstwo , chyba że np. weźmy na przykład mnie , kupiłem polifoski 6 po 3930 , a przelicznik mieli po 1800 bodajże, więc mi osobiście dopłata wyszła ponad 2100zł / tony , to idąc twoim tokiem myślenia faktycznie kłamał bo piszesz że mówił o 1000-1500 , a ja dostałem  ponad 2 tys . No rzeczywiście kłamca i łajdak żeby tak zaniżać te dane 

Opublikowano

Sypię właśnie pieniądze na glebę. Polifoska 6 2bb , różne partie

20220907_070910_resized.jpg

Opublikowano

Będą dopłaty Panowie potwierdzają na TVP info🙆‍♂️ kolejny sygnał dla wszystkich że ceny mogą lecieć w górę bi dajo...nawozów nie zabraknie pytanie tylko w jakiej cenie będą do wiosny jak teraz po 5tys saletra.

Opublikowano
50 minut temu, Agrest napisał:

Sypię właśnie pieniądze na glebę. Polifoska 6 2bb , różne partie

20220907_070910_resized.jpg

Też tak miałem 

48 minut temu, GRZES1545 napisał:

Będą dopłaty Panowie potwierdzają na TVP info🙆‍♂️ kolejny sygnał dla wszystkich że ceny mogą lecieć w górę bi dajo...nawozów nie zabraknie pytanie tylko w jakiej cenie będą do wiosny jak teraz po 5tys saletra.

A jakieś szczegóły już są ? Kuźwa i znów pasuje dokupić 🤨...

Opublikowano
3 godziny temu, adamn999 napisał:

pewnie chodziło mu że to do tony nawozów, bo tak mniej więcej wyszło, a że nie dopowiedział że chodzi o tonę a nie o hektar to inna sprawa 🙃

No dokładnie tak powiedział ze do tony 😁ale niektórym  nie przetłumaczysz bo maja swoją wizje swiataświata

Opublikowano
3 minuty temu, Dziad932 napisał:

Też tak miałem 

Hola hola mati mówił wczoraj ze dopłaty wejdą jak nie uda się zbić cen na rynku 

Opublikowano
54 minuty temu, GRZES1545 napisał:

Po 4950 miałem propozycję  tydzień temu i mówili że promocja , niewiele drożej wychodził mocznik  który wczoraj dotarł na plac.

thkadAGPyHVmjW6k4igZoXuJA3qRZqZpV76iuSVz9kMIDMdj5C6V2OXjrxa4s948i8v0PUbnk3YyDovDOIXyAxonhjUKn7d1HqMgAbrsB-l-8y_VDmBEBD0aInIq2VN8EgLOGjDIFFmFsOMxKXWe_iJ5prNivP8UcIqGZW7Ca5NlRdR9OvXXI3aMP15c75iWq1Zn3XSyJUio6fTorYM2_ByL2C7miPxKvAO2r705pQLC7cWE0i1e3CFJni0bQqy_V4DrqgXqLzsBI6nJpuWK1-q0ZlrZyH9qDWTzoNM3XruRO38bFHMnj1iC_mc_bmCjAkMzv39fr_y_rOYZ3OEZ_dsuI1LnzyHQse41tMsLVBlMwjT7MXEQ3REQFJDPlGvQsDFarzqb9ArPIRMEC7EERT1CBSJfJbII5SY5tyAqnhvbPOYcDrgtU6xygdCoKuqRMQoCJmDm2-vTn68G3WTt4PTNnqb_bIYIppqPrGZGvx_R_rZwdBlG7FBW2oGVDjBdKMIGQY1rmOeTY1JD9H-4r2FWM3gAeMpO_mfpo55wjgGGWVmEy83S3cU7kBcrjq3x-8YeWQl96Ba-bxiEhKiA3ixjRBwA4vj_X73WyQi-h-5KowT4HsICuusTdUCT8KBcf9He8h-9ygzLDm1ERLJv7ecJTMfmkYwtOk0XNyB-7wVFpnOM5A-g9x8Mmf-fYSFnEqooZukr1Luj4UIWXvjGfQ5GVw0SSjdjKNpg2VfYLcGkSK_JIojVf3SbQn4I3Q=w1250-h937-no?authuser=0

Opublikowano (edytowane)
12 godzin temu, marek1977 napisał:

W jakiej cenę macie siarczan magnezu, dzisiaj oferta na 2900zł/t.

2400 zakupiłem, 1200 to napewno nie siarczan magnezu ten co do opryskiwacza

Edytowane przez miwigos
Opublikowano
13 godzin temu, skywalker89 napisał:

Nie takie bez różnicy, bo jak ktoś wspominal, jakby dostal to by nawozu coś kupił( i nie wspominajmy o tym kto jak gospodarzy) a tak teraz jest dodatkowo w plecy. Uważam, że skoro tak pieją z tego że "dali" to niechby faktycznie wszyscy albo większa większość dostała. Ja to bym np nadpłacił część kredytu jakby wpłynęło bo np teraz odsetki w skali miesiąca od np 100k to prawie 1000zl, więc jak dostanę 3 miesiące później to jestem w plecy 1800zl co bym nie musiał zapłacić w odsetkach jakbym se nadpłacił wcześniej. A tak wygląda na to jakby kasa się skończyła, zaraz będą trąbić że zaliczki dopłat wypłacają a tu jeszcze to nie będzie poplacone..

W moim przypadku bez wielkiej różnicy tak by lężały na lokacie na 6 %

13 godzin temu, JanKrzysztof napisał:

Niestety, ale rząd oszukał tych rolników, którzy im uwierzyli. Naprawdę sporo gospodarstw kupiło nawozy pod dopłaty, także te malutkie, które żyją z dnia na dzień. Im ta kasa by się przydała, żeby np. rozliczyć się za żniwa...

Teraz by nie kupili wcale bo dużo droższy, 

Opublikowano
41 minut temu, DANDYS napisał:

pamiętaj że wybory na jesieni

pasowało by im, przed wyborami dać parę groszu

Premier mówił o dopłatach tylko w ostateczności dopiero kiedy system obniżenia cen w punktach sprzedaży nie zbije cen poniżej 4 tys . MR tez z niechęcią mówi o dopłatach i woli systemowe rozwiązanie. Nikt nikomu nie powie co robić ale jeśli plan zbicia ceny rynkowej wypali to ten kto kupuje teraz straci bez żadnej rekompensaty. Może dlatego wczoraj wiceminister namawiał  do niekupowania po zaporowych cenach. Sam nie wiem co robić 

Opublikowano (edytowane)
55 minut temu, Dziad932 napisał:

Też tak miałem 

Nie ma nic narazie w necie, ale info już  w Polskę poszło i trobią w tv o tym, także napewno żadnych regulacji z górną granicą ceny na nawozy nie ma więc wszyscy mają wolną rękę.

Edytowane przez GRZES1545
Opublikowano

do tych nawozów to kupiliście już ten węgiel z także regulowaną ceną 996 zł 🤔😆

Opublikowano

Dopłaty do nawozów przyszły z węglem lipa, z kolei 3 tys na opał ma być także trzeba jakoś grać żeby się nie przejechać i nie wzbogacić jakiegoś pośrednika. Pisze co słyszałem a każdy decyzje podejmuje sam 

15 minut temu, GRZES1545 napisał:

Nie ma nic narazie w necie, ale info już  w Polskę poszło i trobią w tv o tym, także napewno żadnych regulacji z górną granicą ceny na nawozy nie ma więc wszyscy mają wolną rękę.

Poczytaj wczorajsza wypowiedz morawieckiego o nawozach. Próba obniżenia ceny rynkowej a w razie niepowodzenia dopłaty zima albo wczesna wiosna

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez Bartek933
      Szereg czynników w ostatnim roku wywindował ceny nawozów do niespotykanego poziomu. Każdy z nas jest dotknięty wysoką ceną nawozów jako jednego z podstawowych składników produkcji rolniczej. Końcówka ubiegłego roku przyniosła mały spadek w cennikach sprzedawców nawozów. 
      Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Dodaj nową pozycję...
v