Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tylko twoje założenie jest kompletnie od czapy bo wszyscy wiedzą że nawozów są poważne braki. Możesz sobie spekulować ze jakby było tyle składów i każdy miał ileś  a u rolników byłoby ileś,  to by coś tam - coś tam. Niestety tylu składów nie ma a te które są  to najczęściej puste.  Jak macie małe gospodarstwa to może i taka ilość robi wrażenie a tym bardziej jak tam jeszcze budowlanka i ekogroszek stoi to wrażenie sie potęguje Co do ministra Kowalczyka to jest on jawnym idiotą mówiąc ze 100 tys ton nawozów to dużo ale to dla obecnie rządzących jest normą. W lipcu ten sam minister mówił że ani tona upaińskiego zboża nie zostanie w Polsce by tydzień później stwierdzić że zboże wjeżdża i nie wiedzą co się z nim dalej dzieje 

Opublikowano
1 godzinę temu, mar353 napisał:

W Polsce jest 1300000 gospodarstw rolnych średnia to 11 ha można przyjąć że zużycie średnie na ha to 0,4 tony nawozów azotowych co daje nam zapotrzebowanie na poziomie 5720000 ton tak na szybko licząc 

około 1 mln ton w Polsce rolnicy wysiewają nawozów azotowych .

Opublikowano
1 godzinę temu, kulczer napisał:

Ej! Jak tam wyznawcy PiS na tym forum? Dostał który na swoim weselu traktor Johna Deera? Miał który wesele na 500 osób? A jak dopłaty do nawozów spłynęły już po 350 zł/ha? Czy jeszcze?. Gdzie są ci co tu pisali że za 10 ha ziemi dostaną po 25 tysięcy dopłat? A może kupiliście juz saletrę po 6000 zł/t i saletrzak po 5100 zł/t. Bo koło mnie dealer Grupy Azoty po tyle sprzedaje! Co z wami?

Grono moich znajomych robiło wesela po 300 osób a na prezent młodzi dostawali M3 , dopłaty jeszcze nie mam lub jest na koncie a stawka 500 zł , nawozu nie kupuję wcale bo oddałem dzierżawy w pizdu i nie jestem wyznawcą PISu tylko na nich głosowałem jako mały rolnik i wcale nie zbiedniałem za ich kadencji tak jak ty .

Opublikowano
1 minutę temu, Mariusz2903 napisał:

Grono moich znajomych robiło wesela po 300 osób a na prezent młodzi dostawali M3

jasne , jasne... jeszcze napisz że ziemia jest płaska i uwierzą wszyscy...

Opublikowano
7 minut temu, jarecki napisał:

około 1 mln ton w Polsce rolnicy wysiewają nawozów azotowych .

Niedawno wklejałem dane - zużycie azotu w Polsce wynosi 1,5 mln ton w czystym składniku więc w saletrze byłoby to 4,5 mln ton. Minister Kowalczyk jest szczęśliwy bo mamy 0,1 mln ton🤣

• Haha 1
Opublikowano
6 minut temu, Pafnucy napisał:

Są tacy co stać ich na takie rzeczy. Nic w tym dziwnego nie ma. 

Opublikowano

no co kto lubi i w co wierzyć chce. nie bronię...ale śmieszne to ...jest.

Opublikowano
Przed chwilą, danielursus3p napisał:

które się.... 

no znam.... ten serial..👍

Opublikowano
13 minut temu, Pafnucy napisał:

byłem na weselu na którym młodzi dostali mieszkaniu wstolicy 70 metrów od krzestnej , 

12 minut temu, Ulman napisał:

Niedawno wklejałem dane - zużycie azotu w Polsce wynosi 1,5 mln ton w czystym składniku więc w saletrze byłoby to 4,5 mln ton. Minister Kowalczyk jest szczęśliwy bo mamy 0,1 mln ton🤣

kiedy to było albo wklej jeszcze raz bo z moich danych wyglada tak https://www.wirtualnemedia.pl/artykul/zuzycie-nawozow-w-polsce-wzroslo-o-10-proc

Opublikowano
Przed chwilą, jarecki napisał:

od krzestnej , 

no jak tak to... a kto to?

Opublikowano

Wesele ministra Kaczmarczyka to normalna uroczystość. Tylko ten show z ciągnikiem to przesada, dealer zrobił swietna reklamę dla siebie i marki JD. A sam poseł Norbert raczej straci w przyszłorocznych wyborach, opozycja polityczna pokazała, że nie śpi. Jego wyborcom to się raczej nie spodoba :/ Nawet widziałem wpis Donalda Tuska dziś na Facebook, komentujący to zdarzenie...

Opublikowano
1 minutę temu, jarecki napisał:

😈 Spadaj . Pafnucy .

ło masz...

Opublikowano
8 minut temu, jasiuhonda napisał:

Dzisiaj byłem na składzie to saletra 4800. Nie mam jeszcze nic nawozu na ten sezon i nie wiem czy choć trochę nie kupić. Cena kosmos!

Tak samo i nie wiem co robić . Myślałem ze po trochu zacznę coś kupować . Tylko ta cena .

Opublikowano

Czytam teraz na biznesinsider.pl że braknie zaraz dwutlenku węgla dla przemyslu mięsnego i piwowarskiego... Lepiej nie siedźcie na agrofoto, tylko szybko do sklepu bo z piwem będzie jak z cukrem!!! O wodzie mineralnej nawet nie chce przypominac... :) :)

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
1 godzinę temu, bezbarwny napisał:

Jestem wyznawcą pisu i świetnie się mam. Jak saletra będzie po 10 000, to też kupię. 
Pozdrawiam wyznawców innych formacji politycznych, no i gołodupców również🤣

NO wierzę ci, że kupisz. Grzesio z gry o plon jeździ do rajchu na roboty i gospodarkę prowadzi. Takich jak ty i on jest wielu. Pis takich kocha.

1 godzinę temu, miwigos napisał:

BYło go stac i chciał to zrobił mnie by było stać , tylko nie mam takiej rodziny , a obcych nie zaprosze

Sęk w tym, że firma, która sprzedała traktor wygrywa rządowe przetargi. 34 sztuki do Wód Polskich gdzie jak pokazują ostatnie doniesienia jest gruby burdel. I kilkanaście jd do wojska. I to śmierdzi.

47 minut temu, Mariusz2903 napisał:

Grono moich znajomych robiło wesela po 300 osób a na prezent młodzi dostawali M3 , dopłaty jeszcze nie mam lub jest na koncie a stawka 500 zł , nawozu nie kupuję wcale bo oddałem dzierżawy w pizdu i nie jestem wyznawcą PISu tylko na nich głosowałem jako mały rolnik i wcale nie zbiedniałem za ich kadencji tak jak ty .

Skasowałeś gospodarkę za pisu i masz lepiej. Tyto jednak głupi jesteś

29 minut temu, jarecki napisał:

byłem na weselu na którym młodzi dostali mieszkaniu wstolicy 70 metrów od krzestnej , 

kiedy to było albo wklej jeszcze raz bo z moich danych wyglada tak https://www.wirtualnemedia.pl/artykul/zuzycie-nawozow-w-polsce-wzroslo-o-10-proc

Nie udawaj, ze ty nawet tego nie rozumiesz. Firma sprzedająca jd wygrywa przetargi rządowe. Choć wszyscy wiemy, ze to są jedne z droższych maszyn. 34 do Wód Polskich gdzie jest gruby burdel. Kilkanaście jd do wojska. A tu brat ministra czy tam minister se kupił. Ciekawe czy fakturę pokaże jaki rabat był.

26 minut temu, Marl napisał:

Wesele ministra Kaczmarczyka to normalna uroczystość. Tylko ten show z ciągnikiem to przesada, dealer zrobił swietna reklamę dla siebie i marki JD. A sam poseł Norbert raczej straci w przyszłorocznych wyborach, opozycja polityczna pokazała, że nie śpi. Jego wyborcom to się raczej nie spodoba :/ Nawet widziałem wpis Donalda Tuska dziś na Facebook, komentujący to zdarzenie...

Po pierwsze to politycy Solidarnej pazernej Polski zrobili reklamę ciągników. Już kilka razy się w nich pokazywali. A nie powinni. Po drugie ta firma wygrywa przetargi rządowe choć jd są drogimi maszynami. Ciekawe jaki minister czytam jego brat rabat dostał i ile podatnik dopłacił w tamtych zamawianych przez Wody Polskie i wojsko maszynach?

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, hubertuss napisał:

Nie udawaj, ze ty nawet tego nie rozumiesz. Firma sprzedająca jd wygrywa przetargi rządowe. Choć wszyscy wiemy, ze to są jedne z droższych maszyn. 34 do Wód Polskich gdzie jest gruby burdel. Kilkanaście jd do wojska. A tu brat ministra czy tam minister se kupił. Ciekawe czy fakturę pokaże jaki rabat był.

yyy to nie do mnie . ja tam wyczuwam przekręt w wodach polskich .

Opublikowano

Marka amerykańska więc podobnie jak z samolotami. Musimy kupować z Ameryki... Musimy robić to co USA chce. I to wyjasnia już, kto ma wygrać przetargi... Co do JD z wesela to muszą teraz się tłumaczyć że to tylko przekazanie symboliczne kluczyków, że to brata kasa itp... Każdy jakoś musi się obronić... Przypal ma cała Polskę wyszedł...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez Bartek933
      Szereg czynników w ostatnim roku wywindował ceny nawozów do niespotykanego poziomu. Każdy z nas jest dotknięty wysoką ceną nawozów jako jednego z podstawowych składników produkcji rolniczej. Końcówka ubiegłego roku przyniosła mały spadek w cennikach sprzedawców nawozów. 
      Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Dodaj nową pozycję...
v