Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Agrochem opublikował nowy cennik. Azot od 500 zł w górę. Rsm 700 zł w górę. Dystrybutorzy, którzy jeszcze wczoraj nie mieli azotu dziś po publikacji cen agrochemu odnaleźli tenże azot, ale w nowej - agrochemowskiej cenie...

Opublikowano

U mnie saletra kosztowała w CN przez chwilę 3250, 2 dni wcześniej 3600. Bo mieli tylko 3 palety. Namyśliłem się wczoraj i cena 3795 zl. Ciekawe jaka jutro będzie cena po publikacji nowego cennika?

Opublikowano

Czyli nawozowy  black week był na potrzeby wytłumaczenia tłuszczy w agrobiznesie, że azot był tańszy i kto chciał, ten kupił.   Na miejscu pinokia bym się panicznie bał furii miastowych, szczególnie po tym, co się stało w Japonii. Na pusty brzuch tandetna propaganda nie wystarczy.

• Like 3
Opublikowano

Dzisiaj zamówiłem saletrę po 3790zł - ok 1/3 potrzeb na nowy sezon.

Z dalszymi zakupami się wstrzymuję.... Wg mnie ceny spadną. Recesja idzie.

Pracuję w branży metalowej, w marcu ceny stali szalały, serwisy stalowe rzekomo nie miały jej dostępnej. Cena doszła nawet do 9zł/kg gdzie rok wcześniej była po 3zł

Teraz role się odwracają - dystrybutorzy wydzwaniają z ofertami czy chcemy kupić - cena z miesiąca na miesiąc spada. Eldorado się skończyło.

Tak samo jest z mat bud, słynnym styropianem płytami OSB itd itp.

Każdy ruch towaru to jest sinusoida. Nic wiecznie nie rośnie i nic wiecznie nie spada.

Najgorsze co można zrobić co załadować się po same jajca na górce cenowej....

• Like 2
Opublikowano
1 minutę temu, panczo1922 napisał:

Dzisiaj zamówiłem saletrę po 3790zł - ok 1/3 potrzeb na nowy sezon.

Z dalszymi zakupami się wstrzymuję.... Wg mnie ceny spadną. Recesja idzie.

Pracuję w branży metalowej, w marcu ceny stali szalały, serwisy stalowe rzekomo nie miały jej dostępnej. Cena doszła nawet do 9zł/kg gdzie rok wcześniej była po 3zł

Teraz role się odwracają - dystrybutorzy wydzwaniają z ofertami czy chcemy kupić - cena z miesiąca na miesiąc spada. Eldorado się skończyło.

Tak samo jest z mat bud, słynnym styropianem płytami OSB itd itp.

Każdy ruch towaru to jest sinusoida. Nic wiecznie nie rośnie i nic wiecznie nie spada.

Najgorsze co można zrobić co załadować się po same jajca na górce cenowej....

Po to jest ruchawka na Ukrainie, żeby nie spadły... Zimą będzie racjonowanie gazu, bo to sposób globalizmu na zniszczenie klasy średniej.

• Like 1
Opublikowano
19 minut temu, JanKrzysztof napisał:

Na miejscu pinokia bym się panicznie bał furii miastowych, szczególnie po tym, co się stało w Japonii. Na pusty brzuch tandetna propaganda nie wystarczy.

Jakby kilku odstrzelić to może pozostali by otrzeźwieli.

• Haha 1
Opublikowano
58 minut temu, Albercik99 napisał:

Agrochem opublikował nowy cennik. Azot od 500 zł w górę. Rsm 700 zł w górę. Dystrybutorzy, którzy jeszcze wczoraj nie mieli azotu dziś po publikacji cen agrochemu odnaleźli tenże azot, ale w nowej - agrochemowskiej cenie...

Mało podnieśli, powinni wrócić do cen Wigilijnych 😄.

Opublikowano
25 minut temu, witejus napisał:

To smutne, że głupcy są tacy pewni siebie, a ludzie rozsądni tacy pełni wątpliwości.”

Opublikowano (edytowane)
34 minuty temu, youn81 napisał:

Wrócą 

Jeżeli wajcha nie zostanie przestawiona, to przed tegoroczną wigilią będzie jeszcze drożej niż przed ubiełgoroczną.

42 minuty temu, witejus napisał:

Jakby odstrzelili Kowalczyka to jego następcą powinien zostać galan99 albo skywalker89. Oni na pewno będą nieprzekupni, bo niezależnie od kwoty łapówki, im i tak się nie opłaci. ;)  

Edytowane przez JanKrzysztof
  • Like 1
  • Haha 5
Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, JanKrzysztof napisał:

Jakby odstrzelili Kowalczyka to jego następcą powinien zostać galan99 albo skywalker89. Oni na pewno będą nieprzekupni, bo niezależnie od kwoty łapówki, im i tak się nie opłaci. ;)  

Aby się tobie opłacało i już cały świat będzie zadowolony .

Omie się nie martw liczyć to ja potrafię ile i za ile kupić .

Ci co jadą na  nielegalną demonstrację powinni być pałowani bo im się nic nie opłaca stale są pokrzywdzeni .

Edytowane przez galan99
  • Like 1
Opublikowano
12 minut temu, JanKrzysztof napisał:

Jeżeli wajcha nie zostanie przestawiona, to przed tegoroczną wigilią będzie jeszcze drożej niż przed ubiełgoroczną.

A na zboża i rzepak wajcha już przestawiona , a może być jeszcze taniej i po co się tak podniecać tym drogim nawozem że będzie jeszcze droższy .

Opublikowano
20 minut temu, JanKrzysztof napisał:

Hola hola,resort rolnictwa biorę ja 

Opublikowano
4 minuty temu, galan99 napisał:

powinni tak wydymać z nawozami że nawóz powinien być po 7 tyś a pszenica po 1200 zł to w tedy cwaniaków by było mniej .

no po 7 tyś to chyba nic by nie sprzedali wg mnie, każdy ma jakieś granice rozsądku kupowania nawozów, 

Opublikowano
1 minutę temu, galan99 napisał:

Oby tak rzepak i pszenica była tania a nawozy drogie bardzo drogie i zobaczymy kto tu będzie płakał wszyscy biznesmeni .

jeśli tak będzie to robimy ugorowanie na części pól  i odpoczywamy bo chyba też się należy, ja to mogę już do końca życia odpoczywać

Opublikowano
1 minutę temu, galan99 napisał:

Oby tak rzepak i pszenica była tania a nawozy drogie bardzo drogie i zobaczymy kto tu będzie płakał wszyscy biznesmeni .

Co Ty człowieku bierzesz ? 

Ty nawozu nie kupiłeś, a kto inny albo kupił wcześniej albo policzył że w tym roku zarobi mniej ale kupił żeby cokolwiek urosło. 

Opublikowano
1 minutę temu, biznesmen95 napisał:

Brali by, bo co sąsiad powie.

Są tu tacy co stale powiadają że się opłaca i pierwsi wszystko robią a potem widać na ulicach płacz nie ma za zapłacić podatków .

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, biznesmen95 napisał:

Brali by, bo co sąsiad powie.

no ja bym nie wziął chyba że bym pszenicę po 5 tyś sprzedał  lub dobre dopłaty by dali apropo dopłat do nawozów to byłem dziś w agencji i mój wniosek już rozpatrzony i mam mieć 500 do ha, nie będzie decyzji,  tylko kasa na konto ma przyjść ale nie wiadomo kiedy 

Edytowane przez jan88
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez Bartek933
      Szereg czynników w ostatnim roku wywindował ceny nawozów do niespotykanego poziomu. Każdy z nas jest dotknięty wysoką ceną nawozów jako jednego z podstawowych składników produkcji rolniczej. Końcówka ubiegłego roku przyniosła mały spadek w cennikach sprzedawców nawozów. 
      Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Dodaj nową pozycję...
v