Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
24 minuty temu, Bercik92 napisał:

Mamy wspaniały rząd który dba o rolników aby mieli najtańsze nawozy w całej Europie 👌😀👍😅

I bardzo dobrze że jest najtańszy w Europie! Dzięki temu zakłady azotowe mają zbyt.

• Like 1
Opublikowano
3 godziny temu, sylwek23111 napisał:

U mnie też jeden  dał 5t pszenicy w tam tym roku. Dobrał jeszcze 100 ha dzierżawy. Po za tym pracuje na etacie. Chodzą słuchy że ma problem z uregulowaniem płatności...

Brawo on. Niech dobierze jeszcze, naturalna selekcja. Ja takich nie żałuję. U mnie też jeden był co brał wszystko co było, kasę spoza gospodarstwa ładował w dzierżawy. Już zaczął rzucać te dzierżawy. Dodam, że co roku u mnie jest susza mniejsza lub większa. 

Opublikowano
29 minut temu, VonVegans napisał:

Też rzucam.i pod domem dzierżawy.ale głównie 4  5 6 kl.przy tych kosztach i pogodzie za duże ryzyko jak dla mnie

może trzeba zmienić technologię uprawy ? striptis albo bezorka 

Opublikowano
1 minutę temu, lassie napisał:

striptis albo bezorka 

striptis pomaga uprawom? 🤔

Opublikowano
22 godziny temu, RU68 napisał:

13 miałem urodziny i dlatego potaniał a teraz jazda z grubej rury -Już widzę ten RSM po 2430 jest cena nie ma towaru jak będzie towar to będzie i cena choć nieco inna 

Ale w piątek był 🤔, skoro nie ma towaru skoro taki popyt był to po co obniżyli cenę? 🤔

Opublikowano
19 godzin temu, marek1977 napisał:

Chyba u chłopków ,bo miasto ma kasy jak lodu , tyle mieszkań ile sprzedało się teraz za gotówkę to jeszcze nigdy w historii, koleżanka pracuje w salonie to mówi że nowe auta to samo ,trzeba czekać w kolejce nawet rok na dany model , fakt że fabryki mają problemy z komponentami ,ale i tak jest dobrze.

tak było 6 miesiecy temu z mieszkaniami teraz jest troche zastój , za pirewszy kwartał spadek sprzedazy samochodów nowych wporównaniu do ubiegłego roku -15 % a szczególnie marek premium   

19 godzin temu, sylwek23111 napisał:

Jeszcze trochę i znowu zaczną nam wmawiać, że jest nadprodukcja żywności na świecie!

a nie ma nad produkcji ? ja uwazam ze jest .

Opublikowano
5 godzin temu, lassie napisał:

cytuję tylko jutubera Agromazury oczywiście chodziło mi o uprawę strip till

kurna, a już striptizerki zamawiać polu chciałem...

Opublikowano
7 godzin temu, krilan06 napisał:

Dobra, dobra - 2900 zł/t

2900 zł /T teraz co na brali na krechę to od dadzą pszenicę i nie tylko po 900 zł to mało 3 tony na 1 tonę nawozu ale kiedy brali to nawóz był po 4 tyś wiec  biznes jet spaniały .

a do żniw jeszcze ponad miesiąc .

• Like 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2026? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂 Wam drodzy hodowcy i sobie w 2026 życzę jak najwyższych cen!!!

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.

Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/305087-ceny-bydla-2025/
  • Dodaj nową pozycję...
v