Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie w końcu dowiedziałem sie jak beda wygladaly ewentualne obnizki tej doplaty. Nie żadne np orne 400zl łaki 150zl tylko tyle ile kasy zabraknie przeliczą i kazdemu kto złożył wniosek bedzie przeliczane w taki sposob ze skladasz faktury na zwrot np 10.000zl i to w zależności jaka bedzie stawka korygujaca bedzie mnożone razy np 0.9 lub mniej i wtedy dostajemy nie pierwotne 10.000zl tylko 9.000zl. Czyli jak beda ciać to wszystkim a nie tylko tym co max limity beda miec zapelnione choć to bylo do przewidzenia tylko nie moglem pojać jak to zrobia ale juz wiem. Starałem sie w miare jasno to opisac ale tak średnio wyszlo :P

Opublikowano
21 minut temu, Michal014d napisał:

Panowie w końcu dowiedziałem sie jak beda wygladaly ewentualne obnizki tej doplaty. Nie żadne np orne 400zl łaki 150zl tylko tyle ile kasy zabraknie przeliczą i kazdemu kto złożył wniosek bedzie przeliczane w taki sposob ze skladasz faktury na zwrot np 10.000zl i to w zależności jaka bedzie stawka korygujaca bedzie mnożone razy np 0.9 lub mniej i wtedy dostajemy nie pierwotne 10.000zl tylko 9.000zl. Czyli jak beda ciać to wszystkim a nie tylko tym co max limity beda miec zapelnione choć to bylo do przewidzenia tylko nie moglem pojać jak to zrobia ale juz wiem. Starałem sie w miare jasno to opisac ale tak średnio wyszlo :P

To długo zeszło nim doszedłeś do tej wiedzy ,to było wiadomo jak będą obcinane dopłaty gdy tylko pojawiły się wątpliwości czy wystarczy kasy.

• Like 2
Opublikowano

mocznik 5000-1580 stara cena różnica 3420    czy ta różnica jest cała brana pod uwage czy jest korygowana  do max 1500zł do tony bo na początku była o tym mowa ?

Opublikowano
1 godzinę temu, maroko napisał:

Wątpię. Moim zdaniem po prostu ludzie nie mają kasy. Żeby to była dotacja tak jak przy kupnie dekodera że się od razu wpłaca mniej a resztę dotuje Państwo to by nawozu w całej Unii dla nas zabrakło :P

Nie każdy łapie sie na dekoder , na nawóz większość

Opublikowano
1 minutę temu, witejus napisał:

To długo zeszło nim doszedłeś do tej wiedzy ,to było wiadomo jak będą obcinane dopłaty gdy tylko pojawiły się wątpliwości czy wystarczy kasy.

No nwm tu byly wiecznie pisanie o obniżce do ha czyli np z 500zl do 400zl a co z tymi co zlozyli np na pół limitu i im i tak by wystarczylo limitu? To mnie nurtowało. 

1 minutę temu, 8691 napisał:

mocznik 5000-1580 stara cena różnica 3420    czy ta różnica jest cała brana pod uwage czy jest korygowana  do max 1500zł do tony bo na początku była o tym mowa ?

Cała roznica o ile limit gospodarstwa na to pozwala.

Opublikowano
1 minutę temu, Michal014d napisał:

No nwm tu byly wiecznie pisanie o obniżce do ha czyli np z 500zl do 400zl a co z tymi co zlozyli np na pół limitu i im i tak by wystarczylo limitu? To mnie nurtowało. 

Czego to ludzie nie piszą, Kowalczyk wyraźnie powiedział że jak suma do wypłaty przekroczy limit to będzie zastosowany współczynnik korygujący,czyli np 10000 x 0,ileś tam ,jak sobie ktoś z ministerstwa umyśli.

Opublikowano
13 minut temu, miwigos napisał:

Nie każdy łapie sie na dekoder , na nawóz większość

Z tymi dofinansowaniami na dekoder trzeba uważać jeżeli wcześniej nie płaciło się abonamentu radiowo telewizyjnego 🤣

• Like 3
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Agrest napisał:

Też z ciekawości zerknąłem dziś na agencję i zero jakiegokolwiek ruchu. Albo ludzie czekają do końca terminu albo nie kupili/kupują nawozu

A niejest tak ze najpierw trzeba puscić dopłatę bezposrednią a potem dopieru wniosek o nawozy.Tak piszą w internecie.

A jeszcze nie wiadomo co na polu będzie bo tyle wody napadało ze nie da się wjechać.

obraz.png

Edytowane przez Strongman
Opublikowano
2 godziny temu, Agrest napisał:

Też z ciekawości zerknąłem dziś na agencję i zero jakiegokolwiek ruchu. Albo ludzie czekają do końca terminu albo nie kupili/kupują nawozu

W skali kraju do wczoraj złożono ponad 35 tys wniosków

Opublikowano
8 godzin temu, Strongman napisał:

A niejest tak ze najpierw trzeba puscić dopłatę bezposrednią a potem dopieru wniosek o nawozy.Tak piszą w internecie.

A jeszcze nie wiadomo co na polu będzie bo tyle wody napadało ze nie da się wjechać.

Czy mokro czy sucho to wiadomo co będzie siane, ryżu nie będziesz sadził , ja moge wypełnic wniosek o dopłaty na przyszły rok, tylko zalicki nie dadzą więc po co

Naprawde masz taki ruchliwy płodozmian i nie wiesz co bedziesz siał , duzego wyboru nie masz o tej porze

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, miwigos napisał:

Czy mokro czy sucho to wiadomo co będzie siane, ryżu nie będziesz sadził , ja moge wypełnic wniosek o dopłaty na przyszły rok, tylko zalicki nie dadzą więc po co

Naprawde masz taki ruchliwy płodozmian i nie wiesz co bedziesz siał , duzego wyboru nie masz o tej porze

Na początku miał być owies a teraz już QQ a jak nie wyschnie to łąka.Jedne pole tylko starczy i cały wniosek stoi.

Edytowane przez Strongman
Opublikowano
1 minutę temu, Strongman napisał:

Na początku miał być owies a teraz już QQ a jak nie wyschnie to łąka.

a może grykę? 🤔

Opublikowano

Ja tego tam nie chce tylko sarny w tym buszują i łosie i pół zniszczą a mam takie jedno podmokłe pole ze nawet w marcu w tą suszę nie wyschło.

Teraz idzie pora sucha ostatni czas na zasilenie bo to tak jest ze albo pada cały czas albo nie pada parę tygodni.

Opublikowano

Widzisz Rysiu. Nareszcie polskie firmy górą po długiej dominacji tych z zachodnim kapitałem🤭

Opublikowano
13 godzin temu, Adi118 napisał:

Z tymi dofinansowaniami na dekoder trzeba uważać jeżeli wcześniej nie płaciło się abonamentu radiowo telewizyjnego 🤣

o to właśnie w tym chodzi, aby wyłapać niepłacących

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Wczoraj byłem na poczcie i była babka która chciała też te dofinansowanie to najpierw musi zgłosić to na poczcie a później dopiero kupić dekoder. 

Dziś wniosek złożony, tylko ja dziś byłem do godziny 11.

Edytowane przez poosa21
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez Bartek933
      Szereg czynników w ostatnim roku wywindował ceny nawozów do niespotykanego poziomu. Każdy z nas jest dotknięty wysoką ceną nawozów jako jednego z podstawowych składników produkcji rolniczej. Końcówka ubiegłego roku przyniosła mały spadek w cennikach sprzedawców nawozów. 
      Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Dodaj nową pozycję...
v