Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Licząc że wezmą sobie z tabeli z poprzedniego roku po 1500 to aby dostać zwrot 4tysie musisz kupić 2,66t

8 godzin temu, pedro2 napisał:

O kuźwa jaka tu błyskawiczna cenzura 🙆 byłem u księgowej po faktury, zdziwiła się po co mi faktury za nawóz z poprzedniego sezonu. Jestem pierwszy, który chciał, a już większość osób wzięła... 

Sam nie wiem czy brać ale właśnie mam kupione mało nawozu na siebie i jak wezmą średnią z tabeli która jest wyższa niż rok temu płaciłem za saletrę to mi braknie nawozu xD

Opublikowano
9 godzin temu, pedro2 napisał:

O kuźwa jaka tu błyskawiczna cenzura 🙆 byłem u księgowej po faktury, zdziwiła się po co mi faktury za nawóz z poprzedniego sezonu. Jestem pierwszy, który chciał, a już większość osób wzięła... 

To Ty faktury trzymasz u księgowej?

Wniosek złożony, kolejek brak. Ogólnie wniosków mało, bo mało ma złożoną obszarówkę. Inni nie mają faktur zakupowych.

Opublikowano
1 godzinę temu, slonju77 napisał:

Jeśli mam 8 ha ornych to ile muszę wpisać saletry kupionej po 3 tysiące żeby zyskać pełną dopłatę?

Nic nie trzeba wpisywać tylko numer gospodarstwa PESEL pięć razy x i trzy podpisy z datą do tego załącznik w postaci faktury  i czekać jak kasa przyjdzie

Opublikowano
1 godzinę temu, jacek1296 napisał:

To Ty faktury trzymasz u księgowej?

Wniosek złożony, kolejek brak. Ogólnie wniosków mało, bo mało ma złożoną obszarówkę. Inni nie mają faktur zakupowych.

Tak, a gdzie mam trzymać? Za coś się płaci w końcu. Za 5 lat do tyłu wszystkie fv u księgowej leżą

Opublikowano

Wiec wysle im poleconym i dolacze kopie. Skoro we wniosku i zasadach naboru pisze o kopiach.

Przy innych wnioskach np na material siewny dawalem orginal do wgladu lub wysylalem ale tam pisalo a fakturach a nie kopiach.

Opublikowano

Nie wiem ja wy, ale ja zawsze   daję oryginały do skopiowania , tam urzędnicy sami dodają adnotację "zgodne z oryginałem" jednocześnie   podpisując się pod tym i musi być dobrze.

• Like 3
Opublikowano
1 godzinę temu, Pigmei napisał:

Nie wiem ja wy, ale ja zawsze   daję oryginały do skopiowania , tam urzędnicy sami dodają adnotację "zgodne z oryginałem" jednocześnie   podpisując się pod tym i musi być dobrze.

Dokładnie

Opublikowano

Zaniosłem ten wniosek kolejek zero a ta mi że na fakturze canwil z magnezem i nie wiadomo czy przejdzie bo się z wapnem kojarzy. Ale wszystko przyjęte 

Opublikowano
2 minuty temu, witejus napisał:

polifoska 6+krzem ,3200 tona

Gdzie?

Opublikowano
36 minut temu, bizon1 napisał:

Na fakturze powinna być zawartość NPK bo przypuszczam że pracownicy będą mieli problemy z zakwalifikowaniem nawozu do odpowiedniej grupy

OK ale jest tylko jeden nawóz canwil z magnezem produkuje Anwil i można sprawdzić że ma 27N tak napisana a korekty podejrzewam że nie zrobią do tej faktury. A gdzie zakwalifikują saletrosan 26 do saletrzakow i innych 

Opublikowano
11 minut temu, Mariu napisał:

OK ale jest tylko jeden nawóz canwil z magnezem produkuje Anwil i można sprawdzić że ma 27N tak napisana a korekty podejrzewam że nie zrobią do tej faktury. A gdzie zakwalifikują saletrosan 26 do saletrzakow i innych 

Specyfikacja do faktury lub nota korygująca sprzedawca powinien bez problemu wystawić 

Opublikowano

Jak coś będzie nie tak to może zadzwonią z arimr powiedziała że sprawdzą czy aby canwil z magnezem to nie wapno z magnezem. To spróbuję coś może wypisze sprzedawca. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2026? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂 Wam drodzy hodowcy i sobie w 2026 życzę jak najwyższych cen!!!

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.

Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/305087-ceny-bydla-2025/
  • Dodaj nową pozycję...
v