Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Tomekg109 napisał:

Nie liczę osobiście na dopłaty do nawozów. Ucieszył bym się bardzo gdyby była to prawda, jednak pogodziłem się z myślą, że nie będzie ani grosika.

Przecież już jest zgodę KE dla dopłaty do nawozów

Opublikowano
21 godzin temu, pedro2 napisał:

A jak tam Twój uff? 

Dziękuję za troskę 50% już przegotowane (rozpuszczone  20%N) olej odwirowany i przeznaczony jako dodatek paszowy 10 zł l całość nie wychodzi najgorzej .Troche frustrujące że krystalizuje się w temp 5*C ale to ogarnę kierując spaliny przez zbiornik opryskiwacza (samojezdny)będą podgrzewać nawóz uprości całą robotę .

Opublikowano
26 minut temu, RU68 napisał:

Dziękuję za troskę 50% już przegotowane (rozpuszczone  20%N) olej odwirowany i przeznaczony jako dodatek paszowy 10 zł l całość nie wychodzi najgorzej .Troche frustrujące że krystalizuje się w temp 5*C ale to ogarnę kierując spaliny przez zbiornik opryskiwacza (samojezdny)będą podgrzewać nawóz uprości całą robotę .

To hodowle teraz masz 🤔

Swoją drogą papranina z tym uff 🤨

Opublikowano
4 godziny temu, hubertuss napisał:

Mieszkam I dzisiaj w tym mieście kupiłem dwie palety poli 6 po 3650 tona. Ostatnie w jednej brakowało nawet 100 kg.

A ty forumowy trol.

Faktury musisz mieć na nawóz zakupiony od 9 - 2021 do 15 maja 2022. Faktury za 2020 jako odniesienie nie potrzebne. Plan zakłada, ze ministerstwo poda średnie ceny nawozów 2020 i na tej podstawie zakłada ten projekt, że naliczą ci różnice Ale to tylko projekt obiecanka. Chociaż może być realna bo coraz więcej przesłanek jest, że chyba będą przedterminowe wybory. Wczoraj poinformowano, ze mają obniżyć czy już obniżyli radykalnie pit z 17 na 12 %. To kiełba wyborcza jak nic. Tym samy m polski nie ład ma trafić do kosza.

Przecież nic jeszcze nie jest zatwierdzone , i z tego co się słyszy to unia nie wyrazi zgody , a tu wszyscy już wnioski zaczynają pisać jakby było coś ustalone .

Opublikowano
32 minuty temu, RU68 napisał:

dolej do tego 40% roztwór siarczanu amonu, problem zniknie

Opublikowano
50 minut temu, RU68 napisał:

Nie wiem jak to robisz , ale podziwiam Cię, za  stary jestem na takie problemy

Opublikowano (edytowane)
44 minuty temu, Ursus932 napisał:

To hodowle teraz masz 🤔

Swoją drogą papranina z tym uff 🤨

Likwidacja hodowli w 1996 r to moje błogosławieństwo  -bo ja wiem czy papranina -za 10 000 dziennie mogę się paprać (każdy ma swoją godność i poniżej pewnej kwoty nie warto się paprać mnie warto(inni też by chcieli ale inwestycja ich przerasta ) )

37 minut temu, Galmano napisał:

dolej do tego 40% roztwór siarczanu amonu, problem zniknie

myślałem nad kwasem siarkowym (dużo taniej)

20 minut temu, miwigos napisał:

Nie wiem jak to robisz , ale podziwiam Cię, za  stary jestem na takie problemy

Chłopie ile masz lat   ? 68 u mnie coś  coś znaczy ur. Żebyś mi nie musiał zwracać się do mnie  przez Pan ze względu na różnicę wieku .  

Edytowane przez RU68
Opublikowano

Sam tego nie wymyśliłeś jak to przetwożyć , chyba że z wykształcenia chemik jesteś, ile ton dziennie tego uff przerabiasz

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, RU68 napisał:

Zapytałem normalnie z czystej ciekawości, ale jak widać nie warto dyskutować. Kolejny co czapką kryje wszystkich wokół 🙈 

Edytowane przez pedro2
  • Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano
2 godziny temu, RU68 napisał:

jeden mitoman na szkolnej  17 a drugi jeszcze lepszy tutaj 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
22 minuty temu, pedro2 napisał:

Zapytałem normalnie z czystej ciekawości, ale jak widać nie warto dyskutować. Kolejny co czapką kryje wszystkich wokół 🙈 

Odpowiedziałem ci jasno i rzeczowo  a że chyba ci podśmiehujka nie wyszła to wykazujesz frustrację - Wpisz jeden wyraz który cię uraził w moim wpisie (jak uznam zasadne to przeproszę)

7 minut temu, stach12 napisał:

jeden mitoman na szkolnej  17 a drugi jeszcze lepszy tutaj 

Obrażam cię ? Widać w twoim wpisie chamstwo i zawiść nie po to w życiu się uczyłem by za złoty pięćdziesiąt gnój rzucać -Jedni stali w kolejce po rozum a inni nie wiedzieli po co stoją? ale stoją bo jest kolejka i ty byłeś w tej właśnie 

Edytowane przez RU68
  • Haha 1
Opublikowano

Z twoich wpisów wynika twój poziom intelektualny a to dla mnie granica -lepiej z mądrym stracić niż z głupim znaleźć  a najgorzej dyskutować z idiotą 

5 minut temu, stach12 napisał:

po 10 dostajesz za olej paszowy z gnojówki  weż sie pierdolnij w łeb młotkiem

• Like 1
Opublikowano
12 minut temu, RU68 napisał:

Odpowiedziałem ci jasno i rzeczowo  a że chyba ci podśmiehujka nie wyszła to wykazujesz frustrację - Wpisz jeden wyraz który cię uraził w moim wpisie (jak uznam zasadne to przeproszę)

Obrażam cię ? Widać w twoim wpisie chamstwo i zawiść nie po to w życiu się uczyłem by za złoty pięćdziesiąt gnój rzucać -Jedni stali w kolejce po rozum a inni nie wiedzieli po co stoją? ale stoją bo jest kolejka i ty byłeś w tej właśnie 

Nic mnie nie uraziło, żaden chłystek zza monitora nie jest w stanie mnie urazić bo leję na to.

Zadałem pytanie bez żadnych podtekstów, a ty wyjeżdżasz z tekstem "dziękuję za troskę". Łącząc to z tym jak się wywyższasz na forum śmiem twierdzić, że jesteś zwykłym burakiem, który lubi pluć na innych bo uważa się za bogacza. 

Opublikowano

I tu cię boli "  bo uważa się za bogacza."to że są tacy co nie boją się ryzykować i dzięki temu potrafią generować zysk to twoim zdaniem przestępstwo .Kolego tak zarobiłem już miliony i też miliony straciłem ale jakieś  miliony zostały .I nie boję się w coś zainwestować w coś co  niesie nadzieję dochodu a nie pewność dochodu -Kupiłem uff za prawie milion i zrobiło się z tego na dziś razy 3 każdy mógł ( w instalację poszło raptem kilkadziesiąt tyś ) i co twoim zdaniem to przestępstwo 

14 minut temu, pedro2 napisał:

Nic mnie nie uraziło, żaden chłystek zza monitora nie jest w stanie mnie urazić bo leję na to.

Zadałem pytanie bez żadnych podtekstów, a ty wyjeżdżasz z tekstem "dziękuję za troskę". Łącząc to z tym jak się wywyższasz na forum śmiem twierdzić, że jesteś zwykłym burakiem, który lubi pluć na innych bo uważa się za bogacza. 

A jak brak argumentów to idą buraki, chłystki 

• Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez Bartek933
      Szereg czynników w ostatnim roku wywindował ceny nawozów do niespotykanego poziomu. Każdy z nas jest dotknięty wysoką ceną nawozów jako jednego z podstawowych składników produkcji rolniczej. Końcówka ubiegłego roku przyniosła mały spadek w cennikach sprzedawców nawozów. 
      Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Dodaj nową pozycję...
v