Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

już przed cowidem było planowane. może dalej przez wojnę się odwlecze, ale zielony ład i Polski ład dobrze się nie skończą 🥴

Opublikowano
1 minutę temu, Lukas210 napisał:

Npk kupiłem w październiku to do tego dostanę czy tylko do azotu?

A ja mam żonę i dwójkę dorosłych synów czy też dostane dopłatę?

• Haha 2
Opublikowano
2 minuty temu, RU68 napisał:

A ja mam żonę i dwójkę dorosłych synów czy też dostane dopłatę?

Azot produkują , to możesz dostać 🤭

Opublikowano

nigdy nie pobralem 500 plus 

.

I ogólnie nie popieram wspierania gotówką. 

Opublikowano
55 minut temu, damianos95 napisał:

Jak ja mam to wykazać jak ja nie biorę faktur tylko paragon a gdzie on jest to niewiem no i w tamtym roku np kupiłem 3 tony saletry po 1000 zł a teraz 1.5 tony za 4500 

Nie rozumiem zbytnio jak miałoby to wyglądać no wiadomo że maks 7500zl na 15ha bo po 500maks 

A jak mam udowodnić ile nawozu kupiłem rok temu jak nie mam faktur ? 

W tamtym roku wcale nie musiałeś kupować. Wtedy średnia cena będzie jakaś wyznaczona i do niej będzie przyrównane. Przeczytaj wszystko co napisałem od wczoraj w temacie i jak jeszcze czegoś nie wiesz to pytaj bo szkoda mi po 3 razy to samo pisać. Zresztą we wtorek się dowiesz tego samego w pełnej wersji. Ogólnie zważywszy na skomplikowanie tematu dość prosto to rozwiązali. Ale i tak połowa będzie niezadowolona, ale z wnioskiem pierwsi polecą.

Opublikowano
6 minut temu, PawelWlkp napisał:

W tamtym roku wcale nie musiałeś kupować. Wtedy średnia cena będzie jakaś wyznaczona i do niej będzie przyrównane. Przeczytaj wszystko co napisałem od wczoraj w temacie i jak jeszcze czegoś nie wiesz to pytaj bo szkoda mi po 3 razy to samo pisać. Zresztą we wtorek się dowiesz tego samego w pełnej wersji. Ogólnie zważywszy na skomplikowanie tematu dość prosto to rozwiązali. Ale i tak połowa będzie niezadowolona, ale z wnioskiem pierwsi polecą.

Napisz do mnie priv bo nie mogę wysłać wiadomość 

Opublikowano

Każdy tu przewiduje różne dopłaty.  Już napewno jak ktoś ma na fakturze 1500/t to coś dostanie. Marzenie

Jeśli coś będzie to napewno na podstawie faktury.  Limit ton na gospodarstwo np. 500 kg./ ha. I cena z faktury. Czyli jeżeli np. Ktoś ma 20 ha. Max zwrot 10000. Jeżeli zakupił tylko 4 tony. To dostanie 4000. Jeszcze dodatkowo będzie napewno cena za tonę do której będą się odnosić.  Przykładowo 1500 będzie tym odnośnikiem.  : Jezeli ktoś kupił po 2000/t dostanie do tony 500 zł.  A jeżeli po 1800/t. dostanie 300 zł. Ale zacznijmy od tego czy wogole coś będzie. 

Opublikowano

Dlaczego Ci co postanowili kupić wcześniej mają dostać mniej zwrotu ? Jak kupowałem to każdy się w głowę pukał po co tak wcześnie kupować i to jeszcze tak drogo.I teraz Ci co mieli wyjebane jaja miaeli by dostać zwrot ? a Ci co postanowili zamrozić kasę , kupić nawóz i teraz dostać cały chuj , bo z perspektywy czasu kupili jednak tanio? albo nie dawać wcale albo do hektara wszystkim powiedzmy po 300 zł.

Opublikowano
19 minut temu, Max83Max83 napisał:

Każdy tu przewiduje różne dopłaty.  Już napewno jak ktoś ma na fakturze 1500/t to coś dostanie. Marzenie

Jeśli coś będzie to napewno na podstawie faktury.  Limit ton na gospodarstwo np. 500 kg./ ha. I cena z faktury. Czyli jeżeli np. Ktoś ma 20 ha. Max zwrot 10000. Jeżeli zakupił tylko 4 tony. To dostanie 4000. Jeszcze dodatkowo będzie napewno cena za tonę do której będą się odnosić.  Przykładowo 1500 będzie tym odnośnikiem.  : Jezeli ktoś kupił po 2000/t dostanie do tony 500 zł.  A jeżeli po 1800/t. dostanie 300 zł. Ale zacznijmy od tego czy wogole coś będzie. 

Przecież dopłatą ma być do hektarów a nie kupionych ton 

Opublikowano

Chciałbyś kupić po 1400 i dostać 1000. Marzenie. Jeszcze trochę i jeden drugiemu oczy wydrapie. Zobaczysz to się przekonasz.

Kak do hektarów. To ma byc dopłata rekompensująca ceny nawozów a nie hektarów.  Ktos nic nie kupi i dostanie. To juz wogole nie ma sensu.  Poczekajcie do jutra.

Opublikowano

W tym sęk że nie idzie kupić bo niema,wielu by kupiło na przyszły sezon

Opublikowano
5 minut temu, skywalker89 napisał:

Jestem w szoku, że przespałeś to okienko zakupowe..

Nie martw się na N1 mam, a co będzie dalej zobaczymy

Opublikowano
3 godziny temu, Alanio2011 napisał:

Jak kupilem saletrzak po 930 to ile doplaty dostane?

Nawet o tym nie pisz, bo Cię namierzą i to Ty będziesz musiał dopłacić GA

• Haha 1
Opublikowano
49 minut temu, miwigos napisał:

Nie martw się na N1 mam, a co będzie dalej zobaczymy

Chyba miałeś, bo już posiane ? 

Jestem w szoku bo tu niby taką kasą obracasz i na nawóz Ci było szkoda ? Takiemu gołodupcowi jak ja udało sie zamówić skład, bo uznałem że drugi raz nie dam się zaskoczyć podwyżkami i chyba się oplacilo

Opublikowano (edytowane)
29 minut temu, skywalker89 napisał:

Chyba miałeś, bo już posiane ? 

Jestem w szoku bo tu niby taką kasą obracasz i na nawóz Ci było szkoda ? Takiemu gołodupcowi jak ja udało sie zamówić skład, bo uznałem że drugi raz nie dam się zaskoczyć podwyżkami i chyba się oplacilo

Mylisz się miałem i mam , a pewności czy będzie za rok drożej niema  nikt , kika samochodów nawozu to  ryzko jest spore w dwie strony

23 minuty temu, Alanio2011 napisał:

Kupilem w piatek zapas saletry na dwa lata . Paliwa na  trzy lata i opalu na piec lat.

Nikt w to nie uwierzy

Edytowane przez miwigos
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez Bartek933
      Szereg czynników w ostatnim roku wywindował ceny nawozów do niespotykanego poziomu. Każdy z nas jest dotknięty wysoką ceną nawozów jako jednego z podstawowych składników produkcji rolniczej. Końcówka ubiegłego roku przyniosła mały spadek w cennikach sprzedawców nawozów. 
      Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Dodaj nową pozycję...
v