Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
15 minut temu, Pigmei napisał:

Czyli co,  nagle przez zagrożenie przestajesz pracować, myśleć,  oddychać i żyć? Nawet atomem nikt nikogo nie zmusi do robienia interesów. 

Nawet w czasie trwania I i II Wojny Swiatowej produkcja nie ustawała, uprawa pól nie zanikała, zatem odpowiedz  co Ty  teraz zamierzasz ze sobą zrobić bo jestem tego ciekaw.

Normalnie żyć , ale napewno nie robic zapasow na X czasu.

@galan99 nawozy kupiłeś? Miałeś czekać aż dopłaty będą do nich🤔

54 minuty temu, Karol6130 napisał:

Dopłata właściciela. 

Chłopa stać to płaci, czy mu się opłaci? 

Pewnie nie, ma z czego dołożyć. 

Że krowiarza najpewniej komornik skończy, dla niego dobrze, kupi wszystko. 

Powiem Ci Grzesiu że ten biznes coraz bardziej zaczyna tak wyglądać. 

To już k**estwo jest w stylu Putina.

Edytowane przez GRZES1545
Opublikowano

Mam zapas, tak czy inaczej, czy to paliwa  tankowanego ostatnio w listopadzie czy nawozu bo jak się kupuje ilości całosamochodowe to jestem zdania aby zostało niż by zabrakło. Nawet mam zapas zboża do sprzedaży z którego żyję i to jest dla mnie rzecz normalna na które nie wpływa w żaden sposób deklarowane zagrożenie ze wschodu. Ty jak widać też nic nie zamierzasz zmieniać  inni też więc o co kaman z tym zagrożeniem i zapasami, bo nie kumam.

No chyba ze kto żyje z dnia na dzień bez pomysłu na jutro to inna sprawa

Opublikowano

Poniekąd tak. 

W tym roku może będzie miał przyczepę zbierającą. 

Dla rolników dobrze, będzie tanio

Dla usługodawców nie za dobrze, bo będzie ostra konkurencja, a ci naprawdę jadą z cenami po bandzie. 

Człowiek po studiach prawa i psychologi biznesu. 

We wszystkich swoich wadach ma dwie zalety, jest sumienny i pracowity. 

16 minut temu, GRZES1545 napisał:

Opublikowano

Też nie wiem, czytam tu wpisy że na 10 lat niektórzy zapasy myślą robić 🙆‍♂️ co będzie to będzie, nie przewidzimy co czas pokaże. Fak jak pisałeś że taniej po tym co się dzieje nie będzie. 

Opublikowano
12 minut temu, Karol6130 napisał:

Może lepszy nawóz niż złoto 

Kupiony równo rok temu na pewno lepszy. 

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, tommy66692 napisał:

Dokładnie dla takiego barana czy zarobi 500zl na hektarze czy dolozy 500zl do niego to bez znaczenia 

Przypomina mi reklama MasterCard:

- za nawozy zapłacisz karta Mastercard

-paliwo MasterCard 

- rozjebany sprzęt na dierżawie gdzie dołożyłeś 1000 złotych- bezcenne

Edytowane przez przemek28_28
  • Like 1
Opublikowano
40 minut temu, GRZES1545 napisał:

2 Marca Unia wyda rozporządzenie co do nawozów zanim co dadzą to będzie trocha czasu lub może być tak jak dali do cebuli zapomniałem w którym to roku było . 

Opublikowano

Teraz pieniądze będą pchane na Ukrainę. 

Dopłaty do nawozów jeśli by były to objęły by rolników wszystkich krajów członkowskich więc na dziś bardzo mało prawdopodobny scenariusz.

Opublikowano
4 minuty temu, przemek28_28 napisał:

Przypomina mi reklama MasterCard:

- za nawozy zapłacisz karta Mastercard

-paliwo MasterCard 

- rozjebany sprzęt na dierżawie gdzie dołożyłeś 1000 złotych- bezcenne

No dobra 1000 zł na rok dołożysz a jak masz w domu dwie emerytury to i tak nie odczujesz tego a za rok może wyjdziesz na plus 100 zl

Opublikowano

Jak można wołać od rodziców emerytów kase , to są ich pieniąze ,Twoim obwiązkiem jest ich nakrmić , dac ciepłe spanie ,zawieźć do lekarza ,rodziny

Opublikowano
9 minut temu, Mateusz1q napisał:

No dobra 1000 zł na rok dołożysz a jak masz w domu dwie emerytury to i tak nie odczujesz tego a za rok może wyjdziesz na plus 100 zl

No nie mam dwóch emerytur. Nie utrzymuje sie tylko z gospodarstwa, ale liczyc potrafie i jak piszesz 1000 stracę, 100 za rok zyskam to i tak jestem 900 w plecy. W moich stronach za dzierżawy płacą ludzie po 2000/ha za 4-6 klasę, sorry ale nie widzę sensu bo przy corocznej suszy jaka występuje w Wielkopolsce w okolicach Konina to ze swojego pola zostaje nie wiele a z dzierżawy duża dokladka. 
i zaraz ktoś mi napisze jednak komuś sie opłaca bo daje 2000, jak ma bardzo dużo krów a mało ha to trzeba placic.

• Like 1
Opublikowano
3 godziny temu, Karol6130 napisał:

Wątpię, zawsze spada na cztery łapy. 

Nadejdzie i na niego czas

21 minut temu, tommy66692 napisał:

No taki słomek zbiera po 10 ton pszenicy to mu się opłaca

Tak tak..... podobnie głąby spod Słupska młócą po 5t rapsu

Opublikowano
9 godzin temu, yaroslaw napisał:

Wyczuwam  fanatyka  zachwyconego  Tuskiem  POpierającym  finansowe zagłodzenie Polski  przez  Brukselę 

Oooo to to to to 😂😂😂🙂 

• Like 1
Opublikowano
44 minuty temu, galan99 napisał:

Dokładnie powiedziane i nawozy kupione ma na 3 lat już i paliwo tak samo plony polony po 10 ton  z ha i sprzedaje po 1700 zł .

hehe widze że niezły as z niego leszy niz na AF 

• Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez Bartek933
      Szereg czynników w ostatnim roku wywindował ceny nawozów do niespotykanego poziomu. Każdy z nas jest dotknięty wysoką ceną nawozów jako jednego z podstawowych składników produkcji rolniczej. Końcówka ubiegłego roku przyniosła mały spadek w cennikach sprzedawców nawozów. 
      Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Dodaj nową pozycję...
v