Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
13 minut temu, jacek1296 napisał:

Polish agro dziś mocznik 3300.

Czyli ciekawie się robi.

Florovit  uniwersalny 3183zł

Opublikowano
1 godzinę temu, ZELKOW napisał:

Ale nie którzy myślą że składy stracą na tym że nie kupią rolnicy w Polsce, rozmawiałem z jednym kierowcą, szef jego nakupił nawozów w żniwa po starych cenach i mu obojętnie czy sprzeda po 2500 saletre czy po 3500 i tak ma mega przebitkę

Właśnie podobnie myślę, nie wszyscy, ale niektórzy dealerzy sprzedali część nawozu z takimi marżami, za nawet jak sprzedadza 30% mniej przez cały sezon to i tak będą ostro do przodu. 

• Like 1
Opublikowano
3 godziny temu, Bercik92 napisał:

Ja to jeszcze do nawozów dla qq i trawy się trochę wstrzymam zostało jeszcze sporo czasu i zaryzykuje. Może będzie Saletra po 2 tys albo i po 4

nie jesteś sam jak by co też czekam do wiosny i słowa SOBIE dotrzymam

• Like 2
Opublikowano
1 minutę temu, Mariusz2903 napisał:

Kupowałem zawsze saletrę od 1050 zł do 1250 zł - 4 tony na 10 ha , płaciłem 4100 zł a dzisiaj muszę zapłacić 12000 zł , to skąd mam wziąć 8000 zł więcej za ten sam towar .

Nie Ty sam z takim problemem. Ja kupuje 30 ton i co mam zrobić?

Opublikowano
6 minut temu, Mariusz2903 napisał:

Kupowałem zawsze saletrę od 1050 zł do 1250 zł - 4 tony na 10 ha , płaciłem 4100 zł a dzisiaj muszę zapłacić 12000 zł , to skąd mam wziąć 8000 zł więcej za ten sam towar .

Jak płaciłeś za saletrę po te 1050, a sprzedawałeś pszenicę po 700 pszenżyto po 600 bądź żyto po 500 to skad brałeś pieniądze na ten towar? 

• Like 2
Opublikowano

Chyba potrafisz liczyć. Jak nawóz 4100 a pszenica 700 to potrzeba powiedzmy 6 ton. Teraz nawóz 12000 pszenica 1200 to wychodzi 10 ton

• Like 1
Opublikowano
8 minut temu, Tomek90 napisał:

Jak płaciłeś za saletrę po te 1050, a sprzedawałeś pszenicę po 700 pszenżyto po 600 bądź żyto po 500 to skad brałeś pieniądze na ten towar? 

A jak nie sprzedawał zborza?  ,może dawał trzodzie i stąd brał pieniądze 😁 nie wszyscy sprzedają ,nawet jeszcze dokupują 

• Like 3
Opublikowano

Dlaczego zakłady azotowe nie ujawnią za ile sprzedają nawóz pośrednikom? To są firmy państwowe więc nie widze problemu aby to ujawnić. Chyba że to tajemnica państwowa. Podejrzewam że wtedy by się okazało kto nas doi i  kręci lody naszym kosztem. 

• Like 1
Opublikowano
13 minut temu, tom50 napisał:

Dlaczego zakłady azotowe nie ujawnią za ile sprzedają nawóz pośrednikom? To są firmy państwowe więc nie widze problemu aby to ujawnić. Chyba że to tajemnica państwowa. Podejrzewam że wtedy by się okazało kto nas doi i  kręci lody naszym kosztem. 

Przecież na stronie masz całą mapę dystrybutorów.

Opublikowano (edytowane)
27 minut temu, tom50 napisał:

No to pokaż dystrybutorze po ile kupujesz!

A czy tobie ktoś zagląda w kieszeń ile zarabiasz ?

Edytowane przez ozotek
zle wyrażone
Opublikowano
3 godziny temu, witejus napisał:

Ale nie zjazd cen do poziomu z listopada

Skad to możesz wiedzieć wszystko jest możliwe to wszytko jest wiele zmiennych co mają wpływ na to...

Opublikowano
1 godzinę temu, Tomek90 napisał:

Pewnie większość na tym forum wolała by płacić za azot 1000 zł a za pszenicę brać nawet po 600 zł , na tym przeliczniku i tak lepiej to wygląda co do kosztów uprawy i ewentualnych zysków , bo przecież nawozy PK,Mg też o 100 % drożej płacimy .

Opublikowano
1 godzinę temu, tom50 napisał:

To nie jest firma panstwowa, panstwo ma tam swoje udzialy ale nawet nie wiekszosciowe.

3 minuty temu, Andpol napisał:

Saletrzak w żniwa wymieniałem za pszenicę po 860-880 a nawóz 1330

No to straciles kupe kasy

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez Bartek933
      Szereg czynników w ostatnim roku wywindował ceny nawozów do niespotykanego poziomu. Każdy z nas jest dotknięty wysoką ceną nawozów jako jednego z podstawowych składników produkcji rolniczej. Końcówka ubiegłego roku przyniosła mały spadek w cennikach sprzedawców nawozów. 
      Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Dodaj nową pozycję...
v