Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 godziny temu, cinek1808 napisał:

Lepiej niech nie będzie tych dopłat z unii 

Jakby nie było dla wszystkich to ok, ale wszędzie dotują rolnictwo. Nawet w USA, Rosji czy Chinach. Jak tylko w Polsce by nie było to słabo byśmy jednak na tym wyszli. 

2 godziny temu, Rumcajs73 napisał:

I co, zaakceptujemy tą cenę? Bo obecną to widzę, że większość na tym forum akceptuje .Ja dzisiaj dzwoniłem to na razie ceny te same i nic do góry nie poszło.Za to rzepak, pszenica, żywiec itp. leci w dół .Nic to się kupy nie trzyma. Dymanie cd.

Czy ludzie te ceny zaakceptują to kwestia jakie będę ceny za produkty rolne. Zresztą za dużo wyborów to nie ma przed nami. 

Opublikowano

Na ten rok zaekceptuja bo wiekszość ma już zasiane, na przyszły rok słabe ziemie w odłogownie ,dwa razy talerzówką do dopłat i zostanie więcej niż uprawiać , ewntualnie jakieś strączki rozsiewaczem nawozów ,ale tych strączkowych nasiej dużo już w tym roku , to dopłata będzie niska

Opublikowano

Niech nie będzie dopłat tylko dla Polski i niech cały ten zielony ład sobie wsadzą tam gdzie trzeba. Bo co ci mogą zabrać jeśli nie będziemy realizować polityki zielonego ładu. Dopłaty których nie będzie , czy środki na prow. Właśnie może dzięki temu będziemy bardziej konkurencyjni gdzie nie trzeba będzie mieć ekoprodukcji

• Like 1
Opublikowano
3 godziny temu, dzidzia202 napisał:

Na filmie mówi że raczej wie kto więc może coś z tym zrobić ale hamstwo nie samowite. 

u mnie też co kilka miesiecy ktoś przychodził wchodził w środek sterty beli  i tak kilka sztuk rozcinał że nie nadawały się do klejenia i ze 2-3 razy też przychodzili i folie pryzmową przecinali tzn wkładali reke pod starą folię i nową cieli. podejrzewam ze z zazdrosci bo jak kupiliśmy jakas nową maszynkę to zaraz to się działo a jak miałem JD na testach to ktoś z samochodu ukradł mi portfel i rozrzucił dokumenty na wsi 

3 godziny temu, GABBER85 napisał:

bieda to dopiero idzie...

a to wszystko dziwnym trafem się zaczeło od nowego wirusa grypy...

Opublikowano
2 minuty temu, Bercik92 napisał:

u mnie też co kilka miesiecy ktoś przychodził wchodził w środek sterty beli  i tak kilka sztuk rozcinał że nie nadawały się do klejenia i ze 2-3 razy też przychodzili i folie pryzmową przecinali tzn wkładali reke pod starą folię i nową cieli. podejrzewam ze z zazdrosci bo jak kupiliśmy jakas nową maszynkę to zaraz to się działo a jak miałem JD na testach to ktoś z samochodu ukradł mi portfel i rozrzucił dokumenty na wsi 

a to wszystko dziwnym trafem się zaczeło od nowego wirusa grypy...

A było belarusa na testy wziąć i by takich sytuacji nie było :) to tak w formie żartu bo nieciekawie tam masz. U mnie w wiosce sporo jest ze soba skomfliktowanych ale nikt sobie na wzajem świni nie podłoży przyklad pierwszy z brzegu sasiad pod koniec grudnia obornik rozwozil  na legalu po łąkach :)

• Haha 1
Opublikowano
3 godziny temu, pedro2 napisał:

Saletra 3220-3500

Saletrzak 3030-3350

Poli6 3000

Poli8 3050

Ultra8 2970

Sól 2660

Polidap 3750

CAN (skład jak saletrzak) 2790

Ceny z kilku punktów co zapamiętałem. 

Dobre ceny. Taniej nie będzie o ile w ogóle nawozy będą dostępne. 

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
2 godziny temu, kulczer napisał:

To mnie interesuje tyle i aż tyle. Resztę co tu wypisujecie mogę co niedziela usłyszeć pod kaplicą u mnie na wsi.

To idź filozofuj pod kaplicę we wsi,saletra 4tysie,zadowolony?

Opublikowano
34 minuty temu, mich18 napisał:

ok ale jak mam dzierzawe i własciciel bierze dopłaty to jak ? bo za paliwo moge odliczac sobie na Swoje nazwisko a nawozy ? 

Będzie zalezec jak sie dogadasz z dzierzawca u nas malo kto dostaje do paliwa doplate co obrabia 

Znajac zycie dzierzawca wezmie doplate albo bedziesz sie musial z nim podzielic albo lipa. Tak samo jak bylo z suszowymi

Opublikowano

No to niech dzierżawca szuka innego frajera bo ja nie zgodziłbym się na to. Nie dośc że biorą dopłaty zwrot za paliwo dzierżawę to jeszcze dopłatami do nawozów się dziel... 😆 Żeby jeszcze chcieli dać dzierżawę na papier... A tylko to im zaproponuj to zaraz będą myśleli że na zawszezabierzesz..

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, Bercik92 napisał:

Żeby jeszcze chcieli dać dzierżawę na papier... A tylko to im zaproponuj to zaraz będą myśleli że na zawszezabierzesz..

U nas się tego ludzie boją jak diabeł wody święconej. 

• Like 2
Opublikowano
58 minut temu, Michal014d napisał:

A było belarusa na testy wziąć i by takich sytuacji nie było :) to tak w formie żartu bo nieciekawie tam masz. U mnie w wiosce sporo jest ze soba skomfliktowanych ale nikt sobie na wzajem świni nie podłoży przyklad pierwszy z brzegu sasiad pod koniec grudnia obornik rozwozil  na legalu po łąkach :)

U mnie też nikt na pały czy skarbówki albo do innych urzedasow nie zadzwoni. A mało kto z kim nie w konflikcie. Azotu full na składzie saletra 3300. Ruch żaden ale w grudniu dużo osób kupilo

Opublikowano

azot nawet może i potaniec. po złożeniu wniosków i pakietów eko i rolnosrodowiskowe. 

obecnie jest mocno na rękę przy zielonym ladzie tak drogo. 

Opublikowano
1 minutę temu, damian303 napisał:

Ci co poszli na etat, a ziemię oddali w dzierżawę, boją się oficjalnych dzierżaw by ich skarbówka nie ścigała.

I ci co firmy mają też bo są na krusie.

Opublikowano
1 godzinę temu, damianos95 napisał:

Będzie zalezec jak sie dogadasz z dzierzawca u nas malo kto dostaje do paliwa doplate co obrabia 

Znajac zycie dzierzawca wezmie doplate albo bedziesz sie musial z nim podzielic albo lipa. Tak samo jak bylo z suszowymi

Za suszowe jak było , to gdy płaciłem dzierżawę to sobie odbiłem te 400 zł/ha bodajże , bo to ja poniosłem stratę a nie właściciel 

• Like 2
Opublikowano
Leszy napisał:

1 minutę temu, Bercik92 napisał:

Żeby jeszcze chcieli dać dzierżawę na papier... A tylko to im zaproponuj to zaraz będą myśleli że na zawszezabierzesz..

U nas się tego ludzie boją jak diabeł wody święconej. 

widać nie tylko u mnie tacy kretacze 😉

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez Bartek933
      Szereg czynników w ostatnim roku wywindował ceny nawozów do niespotykanego poziomu. Każdy z nas jest dotknięty wysoką ceną nawozów jako jednego z podstawowych składników produkcji rolniczej. Końcówka ubiegłego roku przyniosła mały spadek w cennikach sprzedawców nawozów. 
      Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Dodaj nową pozycję...
v