Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Wszyscy. Nawet prezesi azotów czytają i się śmieją z rolników. 

Jakbyście się zastanawiali dlaczego to forum istnieje, to między innymi dzięki grupie azoty. Wykupują reklamę na forum i jest hajs na utrzymanie.

Edytowane przez czesio200
Opublikowano (edytowane)

Nie denerwujcie @yacenty z samego rana 😂

Jeżeli się okaże że Osadek ma saletrę to niestety ale chyba dłużej czekał nie będę na 'zmiany' i transport zostanie zamówiony

Edytowane przez isentor
Opublikowano

Tak jest weźmy nawet tych wszystkich youtuberów pokazują jaki to fajnie wygląda nazekaja że się nie opłaca a tu pach jak nie nawigacja to sprzęty nowe lokowania produktów ziemię dokupuja. Niech chłopaki mają alebprzez także coś jak się rozmawia z kimś z miasta i mówię że słabo to wygląda to mówią że co ja gadam Jana YouTube co roku po kilka set tysięcy inwestycje no i gadaj z takim. 

Opublikowano
31 minut temu, czesio200 napisał:

Wszyscy. Nawet prezesi azotów czytają i się śmieją z rolników. 

Jakbyście się zastanawiali dlaczego to forum istnieje, to między innymi dzięki grupie azoty. Wykupują reklamę na forum i jest hajs na utrzymanie.

Czesio sławny się robisz, nie długo celebrytą zostaniesz 😊

Opublikowano
13 minut temu, dzidzia202 napisał:

Tak jest weźmy nawet tych wszystkich youtuberów pokazują jaki to fajnie wygląda nazekaja że się nie opłaca a tu pach jak nie nawigacja to sprzęty nowe lokowania produktów ziemię dokupuja. Niech chłopaki mają alebprzez także coś jak się rozmawia z kimś z miasta i mówię że słabo to wygląda to mówią że co ja gadam Jana YouTube co roku po kilka set tysięcy inwestycje no i gadaj z takim. 

Z takimi się nie gada bo to nie ma najmniejszego sensu. On wie swoje i mu nie przetłumaczysz. Tak jak babcia w wieku 70lat przelewająca 20% emerytury na Rydzyka co miesiąc. Nie ma sensu tłumaczyć.

Opublikowano
14 minut temu, isentor napisał:

Z takimi się nie gada bo to nie ma najmniejszego sensu. On wie swoje i mu nie przetłumaczysz. Tak jak babcia w wieku 70lat przelewająca 20% emerytury na Rydzyka co miesiąc. Nie ma sensu tłumaczyć.

Ty sie od rydzyka odpier**l 😂 bo ten facet robi takie interesy ze sobie nie wyobrazasz... a leb ma ze chocho... 

Opublikowano

I ten najlepszy i ten najgorszy ma wielbicieli i przeciwników niestety dopiero historia w przyszłości oceni  ich działania .Adolf  i Józek też byli dla pewnej grupy bohaterami a po latach zbrodniarzami .I tak punkt widzenia zmienia się w stosunku do miejsca i czasu obserwatora 

Opublikowano
10 godzin temu, Nintendo napisał:

Jaka ma cenę za mleko? W moich okolicach mleko dość mocno zdrożało w ostatnich miesiącach. 

O grudniu nie będę wspominał bo tam było dużo dopłat, tzn Mleczarnia się wyzerowala żeby podatków nie płacić. Teraz po spadku powinno być ponad 2zl.

Takie bajduzenie. Mleko ponad 2zl gdzie pasze ze swojego gospodarstwa są bardzo tanie bo wyprodukowane na tanich nawozach i paliwie. Kurczak prawie 5 zł, kaczka prawie 7 zł. Byki też idą dobrze. Licząc wszystkie podwyżki środków do produkcji i tak więcej zostaje jak w poprzednim roku.  Większość gospodarstw zamknie poprzedni sezon z rekordowym zyskiem. Za rok to dopiero będzie lament jak spadnie cena zbóż i zwierząt. Okaże się że jednak mleko po 2 zł to wcale tak mało nie bylo. 

Tylko hodowcą świń współczuję. 

Co do cen nawozów to mam ofertę na rosyjski mocznik 3950 netto. 

Opublikowano
12 minut temu, kibix napisał:

Takie bajduzenie. Mleko ponad 2zl gdzie pasze ze swojego gospodarstwa są bardzo tanie bo wyprodukowane na tanich nawozach i paliwie. Kurczak prawie 5 zł, kaczka prawie 7 zł. Byki też idą dobrze. Licząc wszystkie podwyżki środków do produkcji i tak więcej zostaje jak w poprzednim roku.  Większość gospodarstw zamknie poprzedni sezon z rekordowym zyskiem. Za rok to dopiero będzie lament jak spadnie cena zbóż i zwierząt. Okaże się że jednak mleko po 2 zł to wcale tak mało nie bylo. 

Gdzie? Bo u mnie w okolicy tylko jeden ma po 5100brutto. 

Opublikowano

Na dzień dzisiejszy mocznik 3750 netto,saletra 2935 a makro 32 poniżej 2900 netto.

@matek89121 współczucia  .Nie dosyć ,że drogie to jeszcze kolejne straty .Masakra .Chamstwo nie zna granic!

Opublikowano
31 minut temu, kibix napisał:

to czekaj. ja wczoraj po 3800 ale brutto. 

Opublikowano

Ja wczoraj widziałem mocznik rosyjski po 3360 ilości cało samochodowe nawet spisałem nr tel. Matek takich trzeba za jaja powiesić bo policja to ich pochwali i szkoda psami d*pę zawracać.

Opublikowano
1 godzinę temu, kibix napisał:

Kibix gdzie masz kaczkę po 7 zł?????

Opublikowano

O kura tak daleko taki cenny towar trzymać 🤔

19 minut temu, czesio200 napisał:

Bardzo tanie paszę to się uśmiałem. Rozumie, że soję itp też w swoim gospodarstwie każdy produkuje.

No jak po starych cenach nawozy liczyć to tak 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez Bartek933
      Szereg czynników w ostatnim roku wywindował ceny nawozów do niespotykanego poziomu. Każdy z nas jest dotknięty wysoką ceną nawozów jako jednego z podstawowych składników produkcji rolniczej. Końcówka ubiegłego roku przyniosła mały spadek w cennikach sprzedawców nawozów. 
      Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Dodaj nową pozycję...
v