Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Ale jakie drogie przy duzej ilości

Ale jakie drogie przy duzej ilości trza by fabrykie otwierać

Ale jakie drogie przy duzej ilości trza by fabrykie otwierać

Edytowane przez slonju77
Bład
Opublikowano
5 minut temu, slonju77 napisał:

Moim zdaniem opryskiwacz przerobić ,wywalić filterki zalożyć rurki rozlewające ,nie powstaje problem zatykajacych się filtrow ,niestety bez ciepłej wody się nie obędzie. Mam tego ufa tylko 1 worek ale nie ma tam zadnych brył .Pod rosliny jare wydaje mi się że nie ma nic tańszego ,walnąć tego z 600 kg na ha rozsiewaczem RCW wymieszac  z  ziemią ,azot amidowy  wymieszany  z ziemią powinien dlugo trzymać

To  nawet przy rozcieńczeniu 1 do 3 może być  problematyczne i to już mamy ponad 1000l na ha ale do odważnych świat należy a- pieniądze leżą na ziemi tylko trzeba wykombinować jak je podnieść żeby nie zostać garbatym albo żeby to co mamy w kieszeni nie wypadło w trakcie schylania 

Opublikowano

Czyli normalnie wsypując do wody w temperaturze 20 stopni to się nie rozpuści?

Żeby roztwór się rozdzielił na 2 frakcje to trzeba grzać aż do 120? 

Ciekawe jest też to że jedna firma rozrabia  uff w wodzie i ma tylko 22.5 n. Czyli 100% nie są w stanie wyciągnąć ? 

Dobrze że cenę podnieśli bo już chciałem kupić na próbę. 

Opublikowano

Jeśli bym miał takie ilosci to musiałbym cóś wymyślić,przecież nie zrobisz mocnego roztworu bo się nie da więc nie popalisz ,azot amidowy ,masz tyle samo azotu co w saletrze a cena 2 razy nizsza tylko na pierwszy strzał sam amidowy to trochę słabo 

Opublikowano
5 minut temu, kibix napisał:

Czyli normalnie wsypując do wody w temperaturze 20 stopni to się nie rozpuści?

Żeby roztwór się rozdzielił na 2 frakcje to trzeba grzać aż do 120? 

Ciekawe jest też to że jedna firma rozrabia  uff w wodzie i ma tylko 22.5 n. Czyli 100% nie są w stanie wyciągnąć ? 

Dobrze że cenę podnieśli bo już chciałem kupić na próbę. 

Jak 100% mają wyciągnąć? 😆  Najpierw wody muszą dodać do proszku i tak to wychodzi a nie inaczej

Opublikowano

Jak policzysz problemy z rozsianiem i nie wiadomo jaka przyswajalność ,to może być drogo

Opublikowano

mogą nawet obiecać. coś koło drugiej dawki wybory będą. 

Opublikowano
15 minut temu, superfarmer02 napisał:

Biorę po 200zł z kąta każdej drużyny i słucham państwa...🙆🤦🏻‍♂️🤦🏻‍♂️🤦🏻‍♂️

W kącie to Ty chyba w szkole stałeś :D

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

Hy hy hy hy😜

Ciekawe jakie limity ton nawozu do posiadanych hektarów by były. Pewnie tak jak zawsze powiedzieć dałem, a nic nie dać.

Na poważnie to populizm, tych co nic nie robią i teraz chcą rozrządzać nie swoimi pieniędzmi.

Ale w eter idzie. Nie tylko trafia do rolników.

Edytowane przez PanAres
Opublikowano (edytowane)

Moje zdanie co do jakichkolwiek doplat w rolnictwie stanowcze nie. Tylko urealnienie cen i oplacalnosc produkcji. Jak ladnie powiedzial Pan Lepper... W nam nie musicie nic dawac poprostu przestancie nam zabierac.

Edytowane przez arek_124711
  • Like 4
Opublikowano

A jak udowodnią że to UFF -A ja napiszę że to np jakieś tam bakterie (choć to biały roztwór) a jeżeli uff 15% to na ha trzeba pod QQ 800l  X np 10ha to robota 100ha to wyzwanie a 1000 ha samobójstwo -ale próbować trzeba

39 minut temu, soltys48 napisał:

Wygrałeś

imageproxy (3).jpeg

Wiedziałem że rolnicy są nieżyczliwi - nawet online drugiemu nie dadzą ?

• Like 1
Opublikowano

Co do mocznika uff to nie można by zmieszać go w paszowozie z podłożem pieczarkowym albo podobnym wilgotnym odpadem i rozsiać rozrzutnikiem z talerzami dolnymi?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez Bartek933
      Szereg czynników w ostatnim roku wywindował ceny nawozów do niespotykanego poziomu. Każdy z nas jest dotknięty wysoką ceną nawozów jako jednego z podstawowych składników produkcji rolniczej. Końcówka ubiegłego roku przyniosła mały spadek w cennikach sprzedawców nawozów. 
      Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Dodaj nową pozycję...
v