Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 godziny temu, radekz200 napisał:

Gościu mówi ze ma do niej stare niemieckie papiery 😛

To niech na Hansa Klosa zarejestruje 

Radek nie pchaj się bo kasa nie jest mała niech choć zrobi przegląd i musi mieć OC bo będziesz miał problemy 

Opublikowano
13 minut temu, robert55555 napisał:

Mgr to nie może. Może małżonka wsiąść rmg jak nie masz gospodarstwa o wartości ekonomicznej wiekszej niż 13 tys SO. Jeśli myślisz o tym programie.

@jacek1296

No moje się nie kwalifikuje do rmg  , ale jakbym powiedzmy żona wydzierżawiła na siebie kilka ha i utworzyła oddzielne gospodarstwo, przeszło by to na rmg ?  

Opublikowano
3 minuty temu, Ursus932 napisał:

No moje się nie kwalifikuje do rmg  , ale jakbym powiedzmy żona wydzierżawiła na siebie kilka ha i utworzyła oddzielne gospodarstwo, przeszło by to na rmg ?  

Jak przedstawisz dowody że prowadzicie odrębne gospodarstwa to tak. A masz dzieci dorosłe? Ewentualnie na rodziców lub teściów pod warunkiem że nie są na rencie KRUS.

Opublikowano
6 minut temu, Ursus932 napisał:

w darowiznę jej musisz dać, i co najmniej rok musi gospodarzyć, bo na koniec programu musi mieć co najmniej 50 lub 75% własnych gruntów 

Opublikowano
8 minut temu, robert55555 napisał:

Jak przedstawisz dowody że prowadzicie odrębne gospodarstwa to tak. A masz dzieci dorosłe? Ewentualnie na rodziców lub teściów pod warunkiem że nie są na rencie KRUS.

No dzieci dorosłych brak , rodzice na emeryturze krus , a teść to daj spokój 🤨

7 minut temu, igor10246 napisał:

w darowiznę jej musisz dać, i co najmniej rok musi gospodarzyć, bo na koniec programu musi mieć co najmniej 50 lub 75% własnych gruntów 

Ja nie ze swojego tylko powiedzmy od sąsiada a będzie możliwość kupna tej ziemi także żaden problem 

Opublikowano
21 minut temu, Ursus932 napisał:

A od kiedy ty żonę masz???

• Haha 1
Opublikowano
5 minut temu, Ursus932 napisał:

No dzieci dorosłych brak , rodzice na emeryturze krus , a teść to daj spokój 🤨

Czas szybko znaleźć kochankę i na nią składać😁😁😁

Opublikowano
2 minuty temu, bratrolnika napisał:

A od kiedy ty żonę masz???

A co to długo , wczoraj nie była a dziś już może być  

3 minuty temu, robert55555 napisał:

Czas szybko znaleźć kochankę i na nią składać😁😁😁

A ile tej kasy jest ? 

Opublikowano
5 godzin temu, daron64 napisał:

@Mecha byl pierwszy z pytaniem. Jeśli się nie zdecyduje, to nie ma sprawy.

@Mecha daj znać jak najszybciej.

Niech bierze

27 minut temu, Belaruss820 napisał:

Kup tą d55 to pozniej sie zamienimy na normalne

Jaka ? 

Opublikowano

RMG 60 tys 

Pozarolnicza działaność 150-250 tys.

Jak młoda to może kwalifikuje na Młodego rolnika150 tys

Opublikowano
1 minutę temu, Ursus932 napisał:

A co to długo , wczoraj nie była a dziś już może być  

No dlatego pytam, parę dni do tyłu pisałeś że kobietę masz, a teraz że żonę, w zeszłą sobotę ślub brałeś??? Jak tak to gratulancje

Opublikowano
31 minut temu, Łolek napisał:

To niech na Hansa Klosa zarejestruje 

Radek nie pchaj się bo kasa nie jest mała niech choć zrobi przegląd i musi mieć OC bo będziesz miał problemy 

Łolek dobrze że się zjawiłeś w ostatniej chwili bo już wypłacałem kase i jechałem kupować 😛😛😛

• Haha 1
Opublikowano
5 minut temu, bratrolnika napisał:

No dlatego pytam, parę dni do tyłu pisałeś że kobietę masz, a teraz że żonę, w zeszłą sobotę ślub brałeś??? Jak tak to gratulancje

Żona to też kobieta....

Opublikowano

A jak juz o kasie gadacie, to moze dla mnie znajdziecie jakies pieniadze z  unii za darmo 😜 - 30ha (22,xx wlasnosc, reszta dzierzawa dlugoterminowa), bez zwierzat, nie jestem na krusie, pracuje poza gospodarka. 

2 minuty temu, bratrolnika napisał:

Dałem mu cynk na telefon żeby się odezwał

sprawdzilem skrzynke - nawet juz mu cos sprzedawalem 😜 skleroza..starosc to straszny stan

Opublikowano
26 minut temu, bratrolnika napisał:

No jeszcze nie , ale pytam już do przodu

28 minut temu, robert55555 napisał:

RMG 60 tys 

Pozarolnicza działaność 150-250 tys.

Jak młoda to może kwalifikuje na Młodego rolnika150 tys

60 to mało gra nie warta świeczki , do młodego chyba się kwalifikuje 

Opublikowano
8 minut temu, daron64 napisał:

60tys mało...takiemu inflacja biedy nie zrobi

Może nie mało , ale za dużo kombinacji żeby to ugryźć

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v