Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 minuty temu, Desperado napisał:

Wcale bym się nie zdziwił jak to cena netto, albo zaliczkę w ciemno będzie chciał.   :D Maska szkaradna.   xD

Maska to pikuś, TUZ to cienizna w porównaniu do 5211...

Opublikowano
12 minut temu, pawel885 napisał:

sieciowe narzędzia ok ale akumulatorowe to słabizna , nie wiem czemu, może przez malutką baterię 

ja mam tylko wkrętarke, i może sobie dmuchawę do liści kupie żeby maszyny po pracy dmuchać, co do kluczy udarowych to znajomy ma profesional na gospodarstwie i nie narzeka jednak ja kupie wcześniej wymienione milwuakke lub dewalt  

Opublikowano

wiem, ale budżet i oczekiwania też inne, chce coś co nie będzie miało większego problemu z kołem od 60tki a i będzie normalnie popierdzielało np przy rozkręceniu podbieracza i wymianie zębów 

Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, robi57362 napisał:

https://www.olx.pl/d/oferta/ciagnik-rolniczy-case-5140-CID757-IDSlaLJ.html fajny stan i cena jak na dzisiejsze realia akceptowalna

Miałem taki tylko w pełnym manuału,  ceny poszły w górę.

@Desperado Te oferty zaliczkowe to raczej bardziej podejrzana cena np.

https://www.olx.pl/d/oferta/john-deere-6330-ciagnik-john-deere-6330-premium-CID757-IDSgMMk.html

Edytowane przez Norman
Opublikowano (edytowane)

@krilan06 Czyli zagada ceny rozwiązana, ja nawet zdjęć nie oglądałem tylko tak spojrzałem i wstawiłem, jakoś z Zetorem mi nie po drodze.

Ciekawą miniaturkę i nick masz tak przy okazji, też oglądałem.

@robi57362 Tu ciekawa maszyna, tylko trochę taka nie wiadoma bo jakoś mi się nie chce wierzyć że tylko tarcze na wymianę. Nawet jak by trzeba tarcze powershift i rewers wymienić to koszt część nie duży, roboty sporo, ale cena atrakcyjna.

https://www.olx.pl/d/oferta/case-mx150-2002r-do-poprawy-skrzynia-CID757-IDSmWew.html

Edytowane przez Norman
Opublikowano
Norman napisał:

@krilan06 Czyli zagada ceny rozwiązana, ja nawet zdjęć nie oglądałem tylko tak spojrzałem i wstawiłem, jakoś z Zetorem mi nie po drodze.

@robi57362 Tu ciekawa maszyna, tylko trochę taka nie wiadoma bo jakoś mi się nie chce wierzyć że tylko tarcze na wymianę. Nawet jak by trzeba tarcze powershift i rewers wymienić to koszt część nie duży, roboty sporo, ale cena atrakcyjna.

https://www.olx.pl/d/oferta/case-mx150-2002r-do-poprawy-skrzynia-CID757-IDSmWew.html

zaskakująco tanio ten kto kupi to albo wdepnie w minę albo trafi super okazję zrobić skrzynie w tych ciagnikach to spoko koszty jak na zachodni

Opublikowano
2 godziny temu, Norman napisał:

gdybym miał taką kasę to już bym po niego jechał, prostsze niż seria 51x0 i dalej pancerne, w końcu kuzyn od nh tm 

Opublikowano (edytowane)
15 godzin temu, igor10246 napisał:

a i do wszytkich fanów zetorów, za granicą też tak drogo

https://www.blocket.se/annons/gavleborg/zetor_5245/98838462

cena 175 tys SEK co daje mniej więcej 75 tys na miejscu a u nas w pl przy trafionym transporcie to ok 80tys zł 

Tylko podejrzewam, że dla ichniejszych rolnikach taka kwota nie znaczy tyle ile dla naszych. 

14 godzin temu, robi57362 napisał:

https://www.olx.pl/d/oferta/ciagnik-rolniczy-case-5140-CID757-IDSlaLJ.html fajny stan i cena jak na dzisiejsze realia akceptowalna

Bez oglądania byłbym ostrożny z taka ocena. Zwłaszcza czytając opis typowego handlarza

13 godzin temu, robi57362 napisał:

zaskakująco tanio ten kto kupi to albo wdepnie w minę albo trafi super okazję zrobić skrzynie w tych ciagnikach to spoko koszty jak na zachodni

Kiedys pisałem jak brat znajomego miał mx tylko mniejszego ciut, to z remont skrzyni jakiś niezależny serwis krzyknął 80k 

Edytowane przez daron64
Opublikowano

Z tymi remontami to loteria, był tu przypadek że jakiś mechanik wyliczył że potrzebuje 200 godzin na remont tej skrzyni i wymyślił że potrzebuje "specjalnych" kluczy a inni potrafią to samo zrobić w 4 dni.

Opublikowano
16 minut temu, daron64 napisał:

Tylko podejrzewam, że dla ichniejszych rolnikach taka kwota nie znaczy tyle ile dla naszych. 

Bez oglądania byłbym ostrożny z taka ocena. Zwłaszcza czytając opis typowego handlarza

Kiedys pisałem jak brat znajomego miał mx tylko mniejszego ciut, to z remont skrzyni jakiś niezależny serwis krzyknął 80k 

niezależne serwisy to wiadomo, serwis to od razu kasa x3 czy nawet x10, mam jakieś tam zdolności mechaniczne i kilku kumpli którzy też ogarniają więc puki są rozwiązania mechaniczne i podstawowe płytki to nie ma problemu 

12 minut temu, jaco512 napisał:

Z tymi remontami to loteria, był tu przypadek że jakiś mechanik wyliczył że potrzebuje 200 godzin na remont tej skrzyni i wymyślił że potrzebuje "specjalnych" kluczy a inni potrafią to samo zrobić w 4 dni.

to wiadomo, mechanik jak mechanik jeden od razu znajdzie problem, inny pół sillnika rozbierze i się okaże że wystarczyło zregenerować pompę lub wtryski  

Opublikowano
18 minut temu, igor10246 napisał:

niezależne serwisy to wiadomo, serwis to od razu kasa x3 czy nawet x10, mam jakieś tam zdolności mechaniczne i kilku kumpli którzy też ogarniają więc puki są rozwiązania mechaniczne i podstawowe płytki to nie ma problemu 

Ostatecznie jak usłyszeli cenę, to jakoś sami go ogarnęli i chyba poszedł w świat. Ale kosztów itd to już nie znam

Opublikowano

Sprawdzam jakieś aku nieużywane dłuższy czas czy się do czegoś nadają i w jednym woda zamarzła. Rozumiem, że jest już do wywalenia od razu? W drugim 6v po naładowaniu pokazuje 6.05V, a jak odkrecilem korki, to w celach przegrody z wierzchu jakby popękane - też od razu na złom? Drugi 6V dopiero będe odłączał, także nie wiem ile pokaże - cele wyglądają ok

Opublikowano (edytowane)

Kurcze, dzisiaj wyjazd mam i myślałem, że wrzucę tenstare Aku i opierdole i dzwoniłem na jeden złom, to powiedzieli, że 2.10/kg, niezależnie czy mały, czy duży, czy 6 czy 12. Chyba mało dość, nie sądzicie?

Zadzwonilem do innego, w innej miejscowości - 2.20. 

Na trzecim złomie też 2.20.

Duża 12, duża 6 i mała 12 wychodzi ~85 kg

Edytowane przez daron64
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v