Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ogólnie to nie pali się. No i nie za miliony, bo za dużo roboty to na to raczej nie będzie, a jak będzie to się kupi coś poważniejszego dopiero 

Opublikowano

Jeśli zajdzie konieczność jezdzenia ciagnikiem i przyczepą na przegląd to co niektórzy będą musieli ogarnąć hamulce i oświetlenie w swoich maszynach i to akurat wszystkim wyjdzie na plus.

Koszta nieduże a bezpieczeństwo się zwiększy

Ehh i sam też będę musiał w końcu ogarnąć wyjście na hamulce do przyczep w swoim case :P

Opublikowano
4 godziny temu, Grzechooo napisał:

osobiście uważam że jeżdżenie 25km z zestawem ciągnik +przyczepy jest bez sensu, powinno być tak jak kiedyś że diagnosta przyjeżdża na podwórko.

Brawo ten pan!!!

Opublikowano (edytowane)
9 godzin temu, Grzechooo napisał:

Liczcie się z tym że w Polsce przegląd na hamulcach hydraulicznych nie przejdzie.

.

Edytowane przez Norman
Opublikowano
jacek1296 napisał:

A czemu?

Pojechałem na pierwszy przegląd w kraju, ciągnikiem z Francji, diagnosta nie wpisał że ciągnik może ciągnąć przyczepę bo nie posiada instalacji pneumatycznej. Jak będzie instalacja to wpiszą że ciągnik może ciągać przyczepę. Pierwszy przegląd jest dopuszczeniem pojazdu do poruszania się w kraju. Obskoczyłem 3 stacje i każdy to samo zobaczyli że z Francji to pierwsze co patrzą czy jest sprężarka.

Opublikowano
47 minut temu, Grzechooo napisał:

Pojechałem na pierwszy przegląd w kraju, ciągnikiem z Francji, diagnosta nie wpisał że ciągnik może ciągnąć przyczepę bo nie posiada instalacji pneumatycznej. Jak będzie instalacja to wpiszą że ciągnik może ciągać przyczepę. Pierwszy przegląd jest dopuszczeniem pojazdu do poruszania się w kraju. Obskoczyłem 3 stacje i każdy to samo zobaczyli że z Francji to pierwsze co patrzą czy jest sprężarka.

Mam drugi ciągnik od żabojadów i nie miałem większych problemów na stacji poza zdejmowaniem tuza. Oba mają wbite że mogą ciągnąć przyczepy 

Opublikowano
1 godzinę temu, wojtal24 napisał:

@dziad932 na sprzedajemy.pl wczoraj rzuciła mi się d47 z papierami gdzieś chyba nie daleko Ciebie

Muszę zajrzeć

34 minuty temu, jacek1296 napisał:

Sprzedam Ci moją warfamę 10t, tandem, wywrot na 3strony, koło zapasowe, od nowości u mnie, cały czas pod dachem.

Uuu to cena będzie jak za nową 

Opublikowano
soltys48 napisał:

Mam drugi ciągnik od żabojadów i nie miałem większych problemów na stacji poza zdejmowaniem tuza. Oba mają wbite że mogą ciągnąć przyczepy

A ja miałem I nie to że w jednej stacji tylko w trzech.

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, slawek74 napisał:

jedziesz po tą skorupę czy ja mam jechać 🤔

Jedź ,do Zetora i tak za duża

Edytowane przez Dziad932
Opublikowano
1 godzinę temu, Grzechooo napisał:

to aż nieprawdopodobne. pierwszy raz cos takiego słysze.

Opublikowano
2 godziny temu, Grzechooo napisał:

W marcu tego roku robiłem Case z Francji gdzie nie ma hamulcy pneumatycznych tylko hydrauliczne przeszedł bezproblemowo. 

28 minut temu, Grzechooo napisał:

A ja miałem I nie to że w jednej stacji tylko w trzech.

Dopatrywałbym się jakieś zmowy wśród diagnostów. 

Opublikowano
4 minuty temu, Grzechooo napisał:

Nie ni przegląd mam tylko w dowodzie nie ma masy przyczepy z hamulcem

Chodź o pozycję w dowodzie O1 iO2 to u mnie są wpisane masy. 

Opublikowano
15 minut temu, Grzechooo napisał:

Nie ni przegląd mam tylko w dowodzie nie ma masy przyczepy z hamulcem

i to jest błąd diagnosty - bo takie dane powinien wziąć z katalogu, jesli nie ma ich na tabliczce znamionowej

to, że ciągnik nie ma sprężarki, nie oznacza, że nie może ciągnąc przyczepy, jedno z drugim nie ma żadnego związku, wystarczy poczytac forum Norcom

• Like 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v