Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
29 minut temu, jaco512 napisał:

Samoróbka i to dość spaprana.. przyjrzyj się na oś.. przednia z rozrzutnika.

Oś pomimo tego że przednia to raczej mocna jest, ale ten kto to stworzył to raczej miał marne pojęcie o obciążeniach występujących w takiej konstrukcji - w miejscu łączenia ramy z zaczepem jest "cienko"...

Opublikowano
6 godzin temu, wojtal24 napisał:

chyba mamy różne pojęcia luxusu. myślę i wiem to z doświadczenia że człowiek że wsi taki jak Ty czy ja udusił by się w tym luksusie 37m na 6 piętrze

Na studiach mieszkałem w 40m (4 chłopa), a później w 36m. Teraz w sumie mieszkanie też mamy nieduże 5x metrów. No i z tym duszeniem się to prawda. Całe szczęście, że praktycznie codziennie jestem na wsi, a w bloku głównie nocuje, bo jak siedziałem na kwarantannie czy izolacji, to pierdolca idzie dostać.  To jest tylko spoko raz na jakiś czas posiedzieć nie myśleć się niczym przejmować.

5 godzin temu, slawek74 napisał:

do pary bierzesz 🤔😜

A na co mi. Ale w olx mam wrzucone w obserwowanych (że względu na części) to czasem co "ciekawego" wyskoczy

4 godziny temu, Grzechooo napisał:

luksus jest taki że węgiel czy drewno Cię nie interesuje, zepsuje się np hydrofor czy rura pęknie to Cię nie interesuje, że trawnik trzeba wykosić to Cię nie interesuje, ale tak jak piszesz jak ktoś nie lubi nic nie robić to nie dla niego. W czasach kiedy jeszcze Putin nie zatrzymał koronawirusa miałem przyjemność być na izolacji domowej 2tyg(żeby w domu czasami nikogo nie zarazić) I odbywałem to w m2 u siostry, to już pisałem że jak w tv będzie że ktoś w Zamościu skoczył z balkonu to będę to ja😉

Nie wszędzie jest tak z nic nierobieniem. U nas jest wspólnota, to koszenie trawników, przycinanie żywopłotu itd sami musieliśmy ogarniać. Super sprawa jak w robocie odwaliłem 12h, potem na gospodarce 10 po noce, wracam do bloku żeby nic nie robić, a tam akcja sprzątania i obrabianie d*py że nie wyszliśmy. A że w bloku 90 procent to emeryci/bezrobotni, to oni czasu mają w nadmiarze. W bloku to jak wyżej pisałem - parę dni posiedzieć, albo jak u mnie nas noc/czasem na wolne posiedzieć. Ale żeby tak czarnymi dniami tam siedzieć, to chyba i ja z tego swojego drugiego piętra bym skoczył

Opublikowano
7 godzin temu, wojtal24 napisał:

chyba mamy różne pojęcia luxusu. myślę i wiem to z doświadczenia że człowiek że wsi taki jak Ty czy ja udusił by się w tym luksusie 37m na 6 piętrze

lepszy taki "luxus" niż ciągle wynajmować,

3 godziny temu, szwagier24 napisał:

@bratrolnika widział ? jednosiówka ze skrętną osią , jeszcze lepszy bajer do cofania 

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, konteno napisał:

@bratrolnika widział ? jednosiówka ze skrętną osią , jeszcze lepszy bajer do cofania 

Widziałem widziałem, nawet miałem tam napisać parę słów, ale już koledzy napisali co i jak. 

Ogólnie ten typ w Annoslawie ma często jednoosiowe wywrotki w niskich cenach, niestety większość z nich ma jakieś "ale"

Opublikowano

https://www.olx.pl/777224378/

Kubełek do sprzedania, z racji tego że stawiam silosy kupiłem go jakiś czas temu, chodził do końca. teraz zastanawiam się czy nie przesada kubełek na 2x28t bo do tego jednak po mojemu odwodnienie i 2 żmijki podpodłogowe+ rury zsypowe, fundament z murem oporowym. Trochę pracy jest. Chyba sprzedam i kupię żmijkę czerpalną

Opublikowano
8 godzin temu, ZetorMisio napisał:

Panowie,nie w temacie,ale tu największych ruch🙈 słyszeliście o akcji wymiany osłon na walkach wom? Akcja z krusu i sipmy.podobno 20 zł ma kosztować nowa osłona. Gdzieś koło Lubartowa ma być teraz.... Wie ktoś coś więcej?  

Oooo.... @Pafnucy Ty tam blisko. Ryszard @Rolnik1973, ty gdzieś z tych stron chyba???

Może być zdjęciem przedstawiającym tekst „SIPMA AKCJA WYMIANY OSŁON w WAŁACH PRZEGUBOWO-TELESKOPOWYCH Data: 30 sierpnia 2022 r. w godz 8:00-11:00 Miejsce: Kamionka (parking przy Kościele Paflym) SIPMA WPT680 Lubelska Izba Rolnicza Akcja organizowana przez Kasę Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego -Oddział Regionalny w Lublinie oraz Lubelską Izbą Rolniczą Koszt wymiany jednej osłony po stronie rolnika wynosi 20 złotych. Prosimy zabranie ze sobą wałków celem dopasowania zamontowania na nich nowych osłon. www.sipma.pl”

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

Postaram się jutro zapytać, choć chyba raczej nie, wszystkie te Vectry c były w kombi 

Ale nie ma się co dziwić, znajomemu spaliła się teraz żarówka w tylnej lampie w quashqaiu 1 po lifcie, i okazało się że tam nie ma żarówek, tylko ledy. Do wymiany cała lampa, zamiennik 300zł,oryginał 600, używek brak w rozsądnych pieniądzach 

Edytowane przez bratrolnika
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v