Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
3 minuty temu, slawek74 napisał:

lepiej zwykły śrutownik tylko grubsze sita i nie kombinuj

Jeśli chodzi o śrutownik typu Bąk to odpada. Za słaba instalacja i wywala korki. W.tej chwili mam na kamienie ale już się "kończy" i szukam właśnie jakiegoś gniotownik 

Opublikowano
9 minut temu, slawek74 napisał:

a co ma zwykły czego nie ma niezwykły ?

aaa pewnie Ty masz bijakowy i dlatego najlepszy 

dla bydła lux pasza po walcach - gniecie i rozciera 

Opublikowano
37 minut temu, superfarmer02 napisał:

Jeśli chodzi o śrutownik typu Bąk to odpada. Za słaba instalacja i wywala korki. W.tej chwili mam na kamienie ale już się "kończy" i szukam właśnie jakiegoś gniotownik 

Przy silniku 7.5 wywala ci korki?

Opublikowano
9 minut temu, superfarmer02 napisał:

Nie pamiętam dokładnie ale chyba 25 

Aż niemożliwe.

U mnie w sprężarce 11kw silnik i też mam korki 25 i nic się takiego nie dzieje teraz że wywali.

Wcześniej tak na starym pionie ale jak wynosili licznik z domu to poszedł nowy pion i kabel od słupa do licznika zamiast linek.

Opublikowano

U mnie na przy liczniku jest 25 a na pionie 50. Mieliśmy kiedyś bąka z 5.5kw to zależy jak była instalacja obciążona. Jak było pusto to żarówki przyglądały ale jakoś chodził a wystarczyło że się lodówka załączyła i już korki strzelały 

Opublikowano
17 minut temu, superfarmer02 napisał:

Nie pamiętam dokładnie ale chyba 25 

Masz przy silniku przełącznik trójkąt-gwiazda? Nie możesz zmienić na mocniejsze bezpieczniki?

Opublikowano
2 minuty temu, jaco512 napisał:

Masz przy silniku przełącznik trójkąt-gwiazda? Nie możesz zmienić na mocniejsze bezpieczniki?

Był. Niby można by zmienić ale wolę tego nie ruszać bo wypadało by odrazy i cała instalacje zmienić a to już koszta. Zresztą aż tak tych silników nie używam. W sumie to tylko śrutownik i żmijka 

Opublikowano
pawel885 napisał:

9 minut temu, slawek74 napisał:

a co ma zwykły czego nie ma niezwykły ?

aaa pewnie Ty masz bijakowy i dlatego najlepszy 

dla bydła lux pasza po walcach - gniecie i rozciera 

do mnie mobilna przyjeżdża a mam bijakowy a dla mlecznych wysoko wydajnych lepsze mielone jest lepiej wykorzystane

Opublikowano
6 minut temu, soltys48 napisał:

żaden śrutownik nie dorówna gniotownikowi

Grubo ponad miesiąc temu widziałem ją przy głównej drodze z wielkim napisem SPRZEDAM

To ty prawie w moich stronach był . Ja z tamtych stron cieluny kupowałem

Opublikowano (edytowane)
29 minut temu, superfarmer02 napisał:

Był. Niby można by zmienić ale wolę tego nie ruszać bo wypadało by odrazy i cała instalacje zmienić a to już koszta. Zresztą aż tak tych silników nie używam. W sumie to tylko śrutownik i żmijka 

U mnie bezpieczniki 25 i silnik przy młynku 11kv chodzi jak złoto🤔

Edytowane przez 6465
Opublikowano
Przed chwilą, 6MaaJsTeR9 napisał:

To ty prawie w moich stronach był . Ja z tamtych stron cieluny kupowałem

I ja tam kiedyś kupował. 

Przypuszczam że koło Twojego gospodarstwa przejeżdżałem 🤭

Opublikowano
Baks00 napisał:

1 godzinę temu, slawek74 napisał:

I ty taką głupotę potrafisz palnac 🤦

żadna głupota chłopak kilka sztuk bydła a śrutownik kupi do tysiąca a dobry gniotownik to ponad trzy a trędy w żywieniu się zmieniają trzeba być na bierząco

soltys48 napisał:

Sławku poczytaj o paszy gniecionej i mielonej

nie musze czytać

Opublikowano
2 minuty temu, slawek74 napisał:

żadna głupota chłopak kilka sztuk bydła a śrutownik kupi do tysiąca a dobry gniotownik to ponad trzy a trędy w żywieniu się zmieniają trzeba być na bierząco

nie musze czytać

Ja jestem tego zdania śrutownik dla świń.

Gniotownik-

Pobieranie paszy jak wiesz ma duże znaczenie .....no i żwacz chodzi😉

Opublikowano
8 minut temu, slawek74 napisał:

trędy w żywieniu

poczytaj to słownik najpierw panie najmundzejszy 😄

walce vs bijaki 

- mniejsze zużycie energii

-niższa temperatura śruty  - białko się tak nie ścina 

- gniecione lepsze dla pH żwacza

- mniejsze zapylenie  czyli mniej strat 

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v