Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
2 godziny temu, rafal4610 napisał:

Na bb i lejek ktoś mi sprzedał fajny patent. Też kiedyś wiaderkowałem, ale za flaszke dostałem patent. Bb nad rozsiewacz, rozcinamy lekko i sypiemy. Jak już dość, to w tą dziure szmate i bb na dół. Przy drugim rozsiewaczu bb w góre i wyjąć szmate. Sprawdzone i działa, moment sie sypie bez zbędnej roboty

to ja za drugą flaszkę Ci powiem że rozcinasz z boku od góry ile trzeba i bez szmat się obędzie

a nawet bierzesz np worek soli i polidapu na raz , rozcinasz oba od wewnątrz i się ładnie miesza od razu 

Opublikowano
griga napisał:

Pany ktoś mieszka blisko Belno 86-131 mam tam temat do ogarnięcia

co sądzisz o tym https://www.olx.pl/d/oferta/opryskiwacz-800-litrow-hardi-hudrauliczny-CID757-IDNKt18.html

• AgroTeam
Opublikowano
slawek74 napisał:

https://www.olx.pl/d/oferta/opryskiwacz-800-litrow-hardi-hudrauliczny-CID757-IDNKt18.html

Rdza w tym modelu to klasyka. Jeśli nie jest połamany i wszytsko działa to nie jest zły. Minus to waga

Opublikowano
griga napisał:

slawek74 napisał:

https://www.olx.pl/d/oferta/opryskiwacz-800-litrow-hardi-hudrauliczny-CID757-IDNKt18.html

Rdza w tym modelu to klasyka. Jeśli nie jest połamany i wszytsko działa to nie jest zły. Minus to waga

cięzki to widać ale belka cała nie pogięta i nie spawana nie używany kilka lat na co szczególnie zwracać uwagę ? kilka dysz brakuje ale to grosze wydaje się być ok

• AgroTeam
Opublikowano

Pompa - naprawa kilka razy droższa niż np comet

Zawory - używane x2 do innych, prawie tyle co nowy arag.

Głowiczki na belce.

Jak to będzie ok to reszta bez znaczenia.

Opublikowano
1 godzinę temu, slawek74 napisał:

jak to sprawdzić czy to chodzi ? głowiczki są potrójne brak kilku dysz . podpiąć pod ciągnik czy jak to ugryźć 🤔

Parczewski obszarnik ma do sprzedaży opryskiwacz. Może być dobry, bo nim nie robił :D

Opublikowano
13 godzin temu, slawek74 napisał:

a jd 6400 nie interesuje ? półbiegi hydrauliczne bez sprzęgła mam na sprzedaż jak coś to pw porozmawiamy

mówiłeś że lawina telefonów Cie zasypywała i co nie poszedł ?

Opublikowano
MF675ursus napisał:

1 godzinę temu, slawek74 napisał:

jak to sprawdzić czy to chodzi ? głowiczki są potrójne brak kilku dysz . podpiąć pod ciągnik czy jak to ugryźć 🤔

Parczewski obszarnik ma do sprzedaży opryskiwacz. Może być dobry, bo nim nie robił :D

do Parczewa nie chcę jechać traktorem za daleko raz z tamtąd wracałem to aż zgłodniałem 🤪

Opublikowano
5 minut temu, pawel885 napisał:

mówiłeś że lawina telefonów Cie zasypywała i co nie poszedł ?

Chłopie to nie Zetor że kolejka się ustawia , a tym bardziej na ruine 🤭

Opublikowano
5 minut temu, Ursus932 napisał:

to nie Zetor że kolejka się ustawia

przypomniała mi się taka klientka z sąsiedniej gminy

do niej na zabawach też kolejka była 

jaki z tego morał ? :D

• Haha 2
Opublikowano
10 minut temu, pawel885 napisał:

przypomniała mi się taka klientka z sąsiedniej gminy

do niej na zabawach też kolejka była 

jaki z tego morał ? :D

No zgaduje  , pewnie  zaliczyłeś z nią wpadke :ph34r:

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v