Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No biorąc pod uwagę ceny przyczep to takie coś ma więcej zastosowań jak przyczepa. 

Na takie coś to raczej wzięcia nie będzie 🤔

Opublikowano
45 minut temu, danielursus3p napisał:

Może bym coś nabył. Gdzie dokładnie ten wygnanów?

Wyżej wkleiłem żmijkę 12m

Opublikowano
41 minut temu, Karol6130 napisał:

Kiedyś brat pokazał podobnego 

Całkiem nie głupie, aby było sucho w polu. W cenie starej przyczepy 

I jeszcze w transport uderzysz 🤭

Trzeba przekalkulować czy warto to trzymać bo opłaty to pewnie spore od takiego pojazdu.

Opublikowano
48 minut temu, Agrest napisał:

Wyżej wkleiłem żmijkę 12m

Już patrzam.

29 minut temu, 6465 napisał:

Trzeba przekalkulować czy warto to trzymać bo opłaty to pewnie spore od takiego pojazdu.

Od takiego pierda u nas w gminie 1200 zł. To w cale nie tak dużo, a roboty tym zrobisz na prawdę dużo.

Opublikowano
danielursus3p napisał:

Może bym coś nabył. Gdzie dokładnie ten wygnanów?

mogę zaprowadzić 😁 koło czemiernik

danielursus3p napisał:

Od takiego pierda u nas w gminie 1200 zł. To w cale nie tak dużo, a roboty tym zrobisz na prawdę dużo.

mam c+e mogę latać 🤪

Opublikowano
7 minut temu, danielursus3p napisał:

Już patrzam.

A co ile od takiego? Jeżdżę czasami pożyczonym renault midlum to wygoda jest nie powiem. 

2 minuty temu, slawek74 napisał:

mam c+e mogę latać 🤪

Na to to samo c wystarczy chyba że przyczepę zaczepisz ale po polu to sprzęgło padnie.

Opublikowano
6 minut temu, slawek74 napisał:

mam c+e mogę latać 🤪

Wchodzimy w współpracę? 😀

6 minut temu, 6465 napisał:

A co ile od takiego? Jeżdżę czasami pożyczonym renault midlum to wygoda jest nie powiem. 

Na to to samo c wystarczy chyba że przyczepę zaczepisz ale po polu to sprzęgło padnie.

Na rok tyle wychodzi bodaj. W dwóch ratach to się płaci, jak mi się dobrze kojarzy. Kwit tylko w gminie trzeba załatwić ze użytkowany w gospodarstwie, żeby tacho nie prowadzić i w razie kontroli był święty spokój. 

Opublikowano
7 minut temu, 6465 napisał:

OC będzie chyba ponad 1000zl. + Ta opata w gminie. 

Tak trzeba zgłosić że będzie wykorzystywany do celów rolniczych. 

Wydaje mi się że powiedzmy te 3000 zł to nie jest duży koszt, biorąc pod uwagę że takim autem przywieziesz zboże z pola, później spokojnie sobie wywieziesz na oddalony o 100 km skup, weź się teraz traktorem tarabań. Nawet nawozy na pole zawieziesz, A jak trzeba to i maszynę jakąś przywieziesz na tym. 

Przed chwilą, slawek74 napisał:

sefie jaką stawkę proponujesz 🤔

😀😀

Opublikowano
1 minutę temu, danielursus3p napisał:

Wydaje mi się że powiedzmy te 3000 zł to nie jest duży koszt, biorąc pod uwagę że takim autem przywieziesz zboże z pola, później spokojnie sobie wywieziesz na oddalony o 100 km skup, weź się teraz traktorem tarabań. Nawet nawozy na pole zawieziesz, A jak trzeba to i maszynę jakąś przywieziesz na tym. 

No wygoda jest. Mój sąsiad rolnik chodowca ma takie auto i ciągnik siodłowy +łódkę i firankę. I wszystko mu potrzebne gospodaruje na 100ha 

Opublikowano

Trzeba pieniędzy uskładać kupkę i kupić takie cacko. Oby tylko nie zdrożały takie autka. 

Opublikowano

https://www.olx.pl/d/oferta/przyczepa-wywrotka-diedam-krone-do-zabudowy-CID757-IDLMlEM.htmlhttps://www.olx.pl/d/oferta/silos-silosy-20t-30t-40t-50t-60t-okragly-kwadratowy-CID757-ID6f19Z.html oferty tych z wygnanowa

Opublikowano
40 minut temu, 6465 napisał:

No wygoda jest. Mój sąsiad rolnik chodowca ma takie auto i ciągnik siodłowy +łódkę i firankę. I wszystko mu potrzebne gospodaruje na 100ha 

Na sasiedniej wiosce mają dwa ciągniki z patelniami, solówkę z przyczepą(zestaw do bel) i koparkę kołową jakąś duzą. Hektarow napewno jakies 50, są samowystarczalni, staw sobie poglebili,rowy poczyscili,kiszonke koparką obsypują i odkrywają. A z ciągników to agrotron jakis po 2000 w 2021 kupiony nh tl90 902 i c360. I hodowla opasow.

Opublikowano
7 godzin temu, Krzysztof81 napisał:

Gościu co go ma nawet był w rolnik szuka żony czy czy jak tam ale wyszło później że jest ciepły. Nawet był w jakomś programie o samochodach z jakimś kwadratowym pudle. Facet ma parcie na szkło.

Ten młody czy ten starszy ?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v