Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
6 minut temu, Baks00 napisał:

Złożyłeś ciężko serię już?

A skądże. Pogoda średnia żeby w garażu siedzieć. Teraz jeszcze z drzew walczę. Mechanik dziś dzwonił, zaraz będę oddzwaniał. Na weekend wyjeżdżam, ale liczę że po weekendzie ruszymy. 

Opublikowano

W przyszłości posadzki trzeba wylac i tak, teraz tonjeszcze slupy betonowe bym położył to zawsze to jakis zjazd i ziemia podsypać. Wtedy taką małą bym wyczlapał. Moze jutro pojadę obejrzeć tego zettelmeyera to bede mial.jakieś wyobrazenie,ale.i tak sprzet do przeróbek

Opublikowano
42 minuty temu, daron64 napisał:

@GRZES1545

Tu chyba u siebie zakładałeś bkt? Podrzucisz jakaś opinie?

Kurcze rozmawiałem z odr i chyba będę mógł polikwidowac tuzy, no i chyba wszystkie zakupy w kat i trzeba będzie kupić opony na tyl jednak. Odkładałem to i odkładałem, ale teraz na jesieni jak było mokro, to już było czuć, że pług mi ciągnik ciągał mocno. A to co miałbym do przyorania, to z drogi widać, to trzebaby się było z orka postarać 😅 no i jak tak czekałem i czekałem, to ceny sobie rosły i rosły 🤦 np taurusy na internetach jakiś czas temu było można znaleźć ponizej 3k, a teraz jak szukałem, to już do 4 się zbliżały gdzieniegdzie. Najtańsze to właśnie bkt, ozka, mrl

Mam już kilka lat radialne bkt agrimax. Jak dla mnie opona fajna, żadnych oznak starości jeszcze nie widać. Sporo po asfalcie jeżdżę i bieżnik prawie jak nowy a lekko pewnie ze 2000 km już   zrobione. Mam gdzieś zdjęcie w galerii to tam jeszcze jakieś opinie znajdziesz.

• Thanks 1
Opublikowano
3 godziny temu, slawek74 napisał:

bierz dwie drugą na podlasie albo lubelskie pchniesz 😁

Już gościu dzwonił żeby nie przyjeżdżać bo obie sprzedane 😂😂 co to się wyprawia ludzie przyczep nie widzieli?

• Haha 1
Opublikowano
4 minuty temu, GRZES1545 napisał:

Mam gdzieś zdjęcie w galerii to tam jeszcze jakieś opinie znajdziesz.

Wiem, bo sam tam pisałem :) to patrz ile czasu się zbieram z zakupem - tak ze wszystkim u mnie 😐 To mówisz polecasz?

Pisałem z kolesiem, który sprzedaje cultory radialne. Niby spoko - na dwóch z 1600 taniej niż nowe (są w zasadzie bez oznak użytkowania), ale 7 letnie :/

Opublikowano
Przed chwilą, radekz200 napisał:

Już gościu dzwonił żeby nie przyjeżdżać bo obie sprzedane 😂😂 co to się wyprawia ludzie przyczep nie widzieli?

pamiętaj! ja pisałem że Bizona wszadzisz w to co mogłeś mieć teraz, bez bizona.

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, daron64 napisał:

Wiem, bo sam tam pisałem :) to patrz ile czasu się zbieram z zakupem - tak ze wszystkim u mnie 😐 To mówisz polecasz?

Pisałem z kolesiem, który sprzedaje cultory radialne. Niby spoko - na dwóch z 1600 taniej niż nowe (są w zasadzie bez oznak użytkowania), ale 7 letnie :/

Oglądałem te cultory wtedy, jakieś  takie nie wymiarowe. Jak już to wybieraj z Taurusa lub bkt. Norma, ja też jak wydaje kasę to kilka razy muszę pomyśleć czy dobrze inwestuję.

Edytowane przez GRZES1545
Opublikowano

Jak Deutz 2 cylindrowy to najlepiej f2l511 bo do 411 nie ma gdzie kupić części. A jak są to ceny kosmiczne. W mojej była 411 to był problem to kupiliśmy 511 ze sprężarki w super stanie i jest ok. Zettelmeyer j501 est na mostach Mercedesa, wyższa na kołach i naprawde maszyna mimo wieku godna polecenia ta z ogłoszenia wygląda gładko ale to najlepiej oglądnąć. 

Opublikowano
8 minut temu, radekz200 napisał:

Kurła co ty mowisz🙆‍♂️ ruch w używkach taki że  szok. 

Opublikowano
2 minuty temu, Krzysztof81 napisał:

Jak Deutz 2 cylindrowy to najlepiej f2l511 bo do 411 nie ma gdzie kupić części. A jak są to ceny kosmiczne. W mojej była 411 to był problem to kupiliśmy 511 ze sprężarki w super stanie i jest ok. Zettelmeyer j501 est na mostach Mercedesa, wyższa na kołach i naprawde maszyna mimo wieku godna polecenia ta z ogłoszenia wygląda gładko ale to najlepiej oglądnąć. 

Nie mam pojęcia o tych silnikach wiec wole zapytac,jak dzwonilem.to zapomnialem zapytac.jaki to model ale wlasnie na 401 wyglada. Na tabliczce dopiero sie okaze. Bede szukal oznaczenia silnika. Niby z wygladu nie wyjechana ale.chyba byla zielona wcześniej 

Opublikowano
1 minutę temu, GRZES1545 napisał:

Kurła co ty mowisz🙆‍♂️ ruch w używkach taki że  szok. 

No Kurła traktorem odrazu przyjechał 30 km i zabrał 😂😂

9 minut temu, Pafnucy napisał:

pamiętaj! ja pisałem że Bizona wszadzisz w to co mogłeś mieć teraz, bez bizona.

Co? 🤔

Opublikowano
Przed chwilą, radekz200 napisał:

Ty ile MF szukałeś? 😂

ale co? fergusona czy przyczepy?

ferguson w ciemno kupiony, a przyczepy...., no bedzie ze trzy dni.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v