Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
14 minut temu, aezakmi666 napisał:

Coś ktoś powie na temat d43 przyczepy ? Jest do kupna z papierem za 7.5 tys niby stan ok nie jechałem bo kawalek mam ale nie wiem jakie ma ona wymiary i jaka ładowność.  Wiem że tylko wywrót na 2 ale jakoś mi na tym nie zależy.  Ile tam się ładuje na nią i jak wytrzymałość ramy np do d47 ?

Rama jest z ceownika hutniczego, o wiele bardziej wytrzymała niż blaszana d47. Ja miałem przedłużona i lekko poszerzona skrzynie plus nadstawki, 5.5 do 6 ton na nią wchodziło, kilka lat za hlka ziemniaki odwoziła, zboże no i gnój. Z ramą żadnych problemów nie było.

2 minuty temu, jahooo napisał:

aaa, ok, coś wspominali o koparkach

Cumminsa ładują w wiele maszyn, od autobusów przez ciągniki, wozidla na kopalniach po pociągi i statki.

Opublikowano
1 godzinę temu, Agrest napisał:

Ale przy tym małym przebiegu był to 2 właściciel, przy czym u tego który sprzedawał ciągnik zrobił 250h.

Do tego opisany jako DF, a po kolorach Same Solaris

1 godzinę temu, Agrest napisał:

Dziś dwa agrokidy się pojawiły ale ceny według mnie to nieporozumienie

Osobiście tez bym nie zapłacił takich pieniędzy za takiej wielkości ciągnik do tego ponad 10letni.  Właściwie poza herbicydami za bardzo nie miałbym co nim robić, a agrokid u mnie średnio by się tez do tego nadawał.

Od jakiegoś czasu tez stoi na olx nowe landini mistral za 126tys zł. Jeśli jesteś na vacie to może temat do przemyślenia, dealer tuza założy. Co prawda cena trochę boli, ale znowu to nowy, a nie 10letni. Ciężki temat teraz z sadownikami.

Opublikowano

Mistral miałem dogadany za 153000 brutto, deutz agrokid 135000- tu już się wyprzedały 

Landini rex 230tys brutto.

Mccormick może byłby z 10tys taniej od rexa

Opublikowano
1 godzinę temu, aezakmi666 napisał:

Coś ktoś powie na temat d43 przyczepy ? Jest do kupna z papierem za 7.5 tys niby stan ok nie jechałem bo kawalek mam ale nie wiem jakie ma ona wymiary i jaka ładowność.  Wiem że tylko wywrót na 2 ale jakoś mi na tym nie zależy.  Ile tam się ładuje na nią i jak wytrzymałość ramy np do d47 ?

To nie dla Ciebie taka taczuszka 

Ale możesz podać namiary 😛

Opublikowano

@Narko, a Ty nie masz dostępu do dobrego A taniego 🤭ciągnika sadowniczego?

Przedni tuz i wyjścia z przodu wymagane

Opublikowano
3 minuty temu, Agrest napisał:

Ja mam dostęp i to nawet w miare dobry tylko po ile wtedy dostaniemy?🤔ale tego kornika byś przytulił

Opublikowano
6 minut temu, Agrest napisał:

Nie łapię. Którego kornika?

Po ile lat za kradzież😀chodzi mi o tego kornika znajomego. Jakos tak wieczorem zart mi sie uruchomil bo mam zle wiesci dla siebie

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
12 minut temu, Agrest napisał:

Jedyny ciagnik jaki sprowadzilem z CH to ten Iseki.  Sadow,plantacji owocow miekkich malo, do winnic uzywaja calkiem innego sprzetu.  

263554938_298206632203710_6071515037595886512_n.jpg

jahooo kolo pasowe jak najwieksze... powiedzmy srednicy 300-400mm.

Edytowane przez Narko
Opublikowano (edytowane)

A co tam w winnicy chodzi?

Goldoni, Ferrari,  Valpadana, pasquali???

Goldoni star 80 bdb ciągnik

Edytowane przez Agrest
Opublikowano
Przed chwilą, Agrest napisał:

A co tam w winnicy chodzi?

Goldoni, Ferrari,  Valpadana, pasquali???

Dokladnie, wszelakiej masci na niskim podwoziu i lamane w pol.

Opublikowano
11 minut temu, Narko napisał:

Jedyny ciagnik jaki sprowadzilem z CH to ten Iseki.  Sadow,plantacji owocow miekkich malo, do winnic uzywaja calkiem innego sprzetu.  

jahooo kolo pasowe jak najwieksze... powiedzmy srednicy 300-400mm.

nie, to takich nie mam , mam gdzieś 30 cm z traktorka, ale na 3 paski po 17 cm i ze 25mm otwór

Opublikowano

Ile by za nią położyć trzeba?

Jakby co to luzy byś posprawdzał?

Opublikowano (edytowane)

Agrest pompa hydrauliczna do wymiany, luzy... jak powiesz jak to zrobic to sprawdze nie wczesniej jak w maju.  Cena... do dogadania.

Edytowane przez Narko
Opublikowano

Luzy na osiach/piastach trzymających noże na tych bocznych podkaszaczach. 

Jak łożyska padają to wyrabiają się i zaczyna się robić drogo i niebezpiecznie.

To masz już u siebie w Polsce?

Pompa jest tylko do automatu uchylnego? Czy i boczne podkaszacze mają napęd hydrauliczny?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v