Skocz do zawartości

Ceny bydła 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
Dnia 18.02.2022 o 21:07, pedro2 napisał:

A ruszyli oni już w tym Szczuczynie?

Nie Szczuczyn jeszczee nie ruszył Mam porysowany obiektyw w telefonie to słabe fotki wychodą ,bo bym pokazał wam jak to teraz wygląda 

• Like 2
Opublikowano

Ty z okolic? Ja już dawno nie jechałem tam to nie wiem. Ale o podbieraniu pracowników mlekpolowi to już w grudniu słyszałem...

1 godzinę temu, marijusz napisał:

Nie Szczuczyn jeszczee nie ruszył Mam porysowany obiektyw w telefonie to słabe fotki wychodą ,bo bym pokazał wam jak to teraz wygląda 

Karol dzwoń do abp, Twoja kolej teraz 🤪

Opublikowano
4 godziny temu, pedro2 napisał:

Karol dzwoń do abp, Twoja kolej teraz 

Sprzedaż odłożyłem w czasie. Deszczu napadało i błoto. Nie podjedzie pod budynek. Potem samochód z bydłem zostanie u mnie i co ja z nimi zrobię? Chociaż kilka dużych sztuk mógłbym jeszcze przygarnąć 🤣

Opublikowano

w piątek sprzedane hf  10,80netto minus 5%. mam kolege co ma ponad 1000szt byka sprzedaje zawsze do biernata na przelew termin nieznany. Nie wiem czy mu wierzyc ale teraz dostał 12 netto minus 4%.hf oczywiscie. Zadzwonili do niego wczoraj wieczorem i rano brali 3 tiry. W styczniu pondobno po 12.6 tez kilka tirów. prawda to czy nie nie wiem ale po co miał by mnie kłamać

Opublikowano
1 godzinę temu, Sokol2 napisał:

w piątek sprzedane hf  10,80netto minus 5%. mam kolege co ma ponad 1000szt byka sprzedaje zawsze do biernata na przelew termin nieznany. Nie wiem czy mu wierzyc ale teraz dostał 12 netto minus 4%.hf oczywiscie. Zadzwonili do niego wczoraj wieczorem i rano brali 3 tiry. W styczniu pondobno po 12.6 tez kilka tirów. prawda to czy nie nie wiem ale po co miał by mnie kłamać

Ponoć 1000 biją na dobę, ale czy to prawda? 

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, karol091193 napisał:

Sprzedaż odłożyłem w czasie. Deszczu napadało i błoto. Nie podjedzie pod budynek. Potem samochód z bydłem zostanie u mnie i co ja z nimi zrobię? Chociaż kilka dużych sztuk mógłbym jeszcze przygarnąć 🤣

Ale zadzwonić można zawsze zapytać 😉 

Widzieli? 

Kolejny ciekawy juwduper nam rośnie. 600szt 

Edytowane przez pedro2
Opublikowano

Leon piękna hfowa bestia. 53 % z netto może by złapało u naszych handlarzy 🤭🤔

Opublikowano
1 godzinę temu, pedro2 napisał:

Ale zadzwonić można zawsze zapytać 😉 

Widzieli? 

Kolejny ciekawy juwduper nam rośnie. 600szt 

Śmiałem się w głos jak mówił że jeździ złomostwem ale nawozy za to ma. Sukces niewyobrażalny 🙉

Opublikowano
Dnia 20.02.2022 o 10:57, outstanding napisał:

Czy to prawda, że od jałówki cielak gorzej przybiera niż od krowy co w efekcie osiąga mniejszą wagę jako dorosły?

prawda , a było do podyktowane ze  kiedys pierwiastaka dawała mało mleka i cielak się nie najadał .

Opublikowano (edytowane)
58 minut temu, AdamRo napisał:

Byk, jałówka stabilnie, krowa do góry.

ile krowa poszła do góry? 

Mam jedną sztukę na sprzedaż. Na początku lutego miałem ofertę ponad 8 zł brutto i według kupującego miała ważyć około 570 kg. Dziś zważyłem i wyszła prawie 640 kg, jest ładnie ulana i bez wielkiego brzucha. Realne 8,5 zł brutto za nią? Dużo poszły ceny do góry  względem początku lutego? 

Edytowane przez krzychu121
Opublikowano

Jak się patrzy na cenyrolnicze bydła np ubojnia ecobeef w ciągu 4 tygodni podniosła zene z 15 coś do 18 dziś od poniedziałku podnieśli kolejne 20 groszy a tydzień temu 50. Krewny sprzedał ładna krowę hf jak to musisz ulana w wadze 850kg dostał 9 brutto 

Opublikowano

Panowie kastrował ktoś  z was byczki- mam takie stadko 20 szt. i weszły w ten okres , że  większość czasu drapią kolegę po grzbiecie i pod ogonem zamiast pobierać pasze . Zastanawiam się jak przyrosty wyglądają na takich "impotentach" i jak później są liczone przy sprzedaży ?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez AgroSikora
      Jakie ceny nasion kukurydzy za j.s na waszym terenie?

- KWS
      - Pionner
      - LG
      - Syngenta
      - Euralis

• Przez kuba24051
      pora zalozyc nowy temat. jak u was z cena?
      Michalczyk dzis 670+vat a cena od 640-670
    • Przez latka890098
      Orientuje się ktoś jakie są teraz ceny żywca za byka LM? (Województwo Lubelskie)
    • Gość
      Przez Gość
      Witam czy orientuję sie ktoś w cenie opryskiwaczy Bury Krukowiak czy agrotehnika . Opryskiwacz ciagany 1200l bez komputera belka 15 ??
    • Przez thomas015
      Witam, potrzebuje ceny Brony talerzowej Unia Cut Xl 3.2, chodzi mi o maszynę nową fabrycznie.
      Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi  
  • Dodaj nową pozycję...
v